Victoria's Secret noteert grotere verliezen van $71 miljoen in Q3

Victoria's Secret, de bekende retailer in lingerie en schoonheidsproducten, heeft recentelijk financiële tegenslag ervaren, wat gereflecteerd wordt in de resultaten van het derde kwartaal. Het bedrijf maakte bekend dat het een nettoverlies heeft geleden van $71 miljoen in het derde kwartaal, een aanzienlijke toename ten opzichte van het verlies van $14 miljoen in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar.

Deze negatieve financiële prestatie komt temidden van een periode van aanhoudende economische tegenwind, waarbij consumentenuitgaven onder druk staan. Een verslechterende retailomgeving en toenemende concurrentiedruk hebben bijgedragen aan de uitdagingen waar het bedrijf voor staat. Niettemin blijft de vraag naar intieme kleding relatief stabiel, wat suggereert dat de kernactiviteiten van Victoria's Secret nog steeds een aanzienlijke marktvraag kennen.

Om haar financiële positie te verbeteren en zich aan te passen aan de veranderende markt, is Victoria's Secret actief bezig met kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen. Het bedrijf heeft ook de focus gelegd op productinnovatie, klantenbinding, en het versterken van haar online aanwezigheid, om zo concurrentievoordeel te behouden en nieuwe klanten aan te trekken.

Victoria's Secret rapporteerde dat de totale omzet in het derde kwartaal daalde met 9% tot $1,32 miljard, vergeleken met $1,44 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Deze daling werd deels toegeschreven aan verminderde verkoop in winkels als gevolg van verminderde winkelverkeer en afnemende klantenbestedingen. Ook werd gemeld dat de operationele kosten zijn gestegen, gedeeltelijk door investeringen in marketing en technologie die bedoeld zijn om de lange-termijnvisie van het bedrijf te ondersteunen.

Desondanks bleef Victoria's Secret standvastig in haar streven om een luxe ervaring te bieden aan haar klanten en om zich te onderscheiden door middel van unieke productonderscheidingen en marketinginitiatieven. In een verklaring gaf het bedrijf aan dat het van plan is om door te gaan met het implementeren van strategische initiatieven die gericht zijn op duurzame groei, ondanks de huidige moeilijkheden.

Als onderdeel van deze strategie heeft Victoria's Secret zich toegelegd op het verhogen van de inclusiviteit en diversiteit binnen haar merk. Dit omvat niet alleen het aanbod van maten en stijlen, maar ook marketingcampagnes die inspelen op een bredere demografie van klanten. Het bedrijf werkt er hard aan om het imago bij te stellen en zich beter te positioneren in een industrie die blijft evolueren met de eisen en verwachtingen van de consument.

De winst per aandeel, een belangrijke indicator voor beleggers, kwam uit op een verlies van $0,81 per aandeel in het derde kwartaal, vergeleken met winst van $0,81 in dezelfde periode het jaar ervoor. Het management van Victoria's Secret is echter optimistisch en gelooft dat de ingestelde maatregelen op termijn tot verbetering van de financiële resultaten zullen leiden.

In reactie op de cijfers liet het management weten dat hoewel de huidige resultaten teleurstellend zijn, ze overtuigd zijn dat de sterke merkherkenning en trouwe klantenbasis van Victoria's Secret, in combinatie met de getroffen strategische wijzigingen, het merk weer op het pad naar winstgevendheid zullen zetten. Ze bevestigden dat ze zich blijven richten op de uitvoering van hun meerjarig strategisch plan, dat gericht is op het herstellen van de bedrijfsprestaties en het leveren van waarde aan aandeelhouders.

Het management gaf verder aan dat ze verwachten dat de prestaties van het vierde kwartaal, traditioneel een sterk seizoen voor het bedrijf, zullen verbeteren dankzij de feestdagen en de toegenomen vraag naar hun producten tijdens deze periode.

Victoria's Secret blijft zich aanpassen aan de huidige marktdynamiek en zoekt naar manieren om zich te onderscheiden in de competitieve retailwereld. Door te investeren in digitale transformatie, klantrelatiebeheer en het verhogen van de merkbekendheid, zijn ze vastberaden om de huidige obstakels te overwinnen en hun positie als leidende speler in de lingerie- en beautysector te behouden.

Victoria's Secret heeft door de jaren heen diverse veranderingen ondergaan om te voldoen aan de zich steeds ontwikkelende behoeften en verwachtingen van consumenten. Een van de meest opmerkelijke transformaties was de rebranding, die begon na kritiek op het gebrek aan diversiteit en inclusiviteit binnen de modeshows en marketingstrategieën van het merk. De nadruk ligt nu meer op het vieren van vrouwen van alle vormen, maten en achtergronden, wat duidelijk wordt in de brede range van producten en de verschillende soorten modellen die worden ingezet.

Een ander belangrijk punt van aandacht is duurzaamheid, een thema dat steeds prominenter wordt in de mode-industrie. Victoria's Secret heeft initiatieven geïntroduceerd die gericht zijn op duurzame productie en ethische arbeidspraktijken. Door deze koers legt het merk een grotere nadruk op verantwoord ondernemen en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Het bedrijf heeft ook de online ervaring voor klanten verbeterd door een gebruiksvriendelijker website te creëren en de mobiele shoppingervaring te optimaliseren. Dit is cruciaal geweest in een tijd waarin e-commerce een steeds dominantere rol speelt in het retaillandschap.

Het actief luisteren naar klantfeedback heeft eveneens een centrale rol gespeeld in het vernieuwingsproces van Victoria's Secret. Door in te springen op trends en consumentenbehoeften, zoals comfortgerichte lingerie en sportieve vrijetijdskleding, blijft het bedrijf relevant in een snel veranderende markt.

Bovendien heeft Victoria's Secret moeite gedaan om de interactie met klanten te verhogen door middel van social media en influencer samenwerkingen. Deze strategieën hebben bijgedragen aan het verhogen van de online zichtbaarheid en het aanspreken van een jongere doelgroep.

Ondanks de huidige financiële uitdagingen, zet Victoria's Secret in op veerkracht en innovatie. Met een doordachte benadering van branding, productassortiment en klanteninteractie, streeft het bedrijf ernaar om de harten van consumenten wereldwijd te heroveren en te zorgen voor een stabilisatie en groei van de financiële prestaties in de toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.