Ongelooflijke zaken waar Elon Musk zijn miljarden aan uitgeeft

Elon Musk, de visionaire ondernemer en oprichter van SpaceX en Tesla, is bekend om zijn vermogen om te dromen, zijn durf om deze dromen na te streven en zijn bereidheid om grote sommen geld te investeren om zijn doelen te bereiken.

De South African-born Musk is een multi-miljardair, met een geschat vermogen van zo'n $250 miljard. Met dit soort rijkdom is het geen verrassing dat hij zijn geld op onconventionele en vaak verbluffende manieren spendeert.

Ten eerste is er Musks interesse in ruimtevaart. In 2002 richtte hij SpaceX op, een privé ruimtevaartbedrijf dat heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van herbruikbare raketten om de kosten van ruimtevaart te verminderen. Musk heeft verklaard dat hij van plan is een deel van zijn fortuin te gebruiken om leven op Mars mogelijk te maken. Dit is niet alleen science fiction; Musk heeft al miljarden dollars geïnvesteerd in zijn ruimtevaartbedrijf en heeft concrete plannen om mensen naar Mars te sturen.

Dan is er Musks passie voor elektrische auto's. Hij is de CEO van Tesla, een bedrijf dat zich richt op de productie van elektrische voertuigen en schone energieoplossingen. Musk heeft ook een groot deel van zijn vermogen geïnvesteerd in Tesla, waardoor het bedrijf de mogelijkheid heeft gehad om te groeien en de auto-industrie radicaal te veranderen.

Naast SpaceX en Tesla, heeft Musk ook zijn geld gestoken in The Boring Company, een infrastructuur- en tunnelbouwbedrijf. Met The Boring Company wil Musk een netwerk van ondergrondse tunnels creëren om het verkeer in grote steden te ontlasten. Musk ziet deze tunnels als een potentiële oplossing voor de problemen met het stadsverkeer.

Musk heeft ook enkele meer ongewone aankopen gedaan. Zo kocht hij ooit een Lotus Esprit duikauto uit de James Bond film, 'The Spy Who Loved Me', voor bijna $1 miljoen. Hij kocht ook een huis ter waarde van $17 miljoen in Bel Air, Los Angeles, en verkocht het later weer.

Bovendien heeft Musk grote sommen geld gedoneerd aan verschillende goede doelen. Hij heeft zich gecommitteerd aan de Giving Pledge, een belofte die door Bill Gates en Warren Buffet is opgesteld en die belooft dat rijke mensen minstens de helft van hun vermogen weggeven aan filantropische doelen.

In dit artikel hebben we een kijkje genomen naar de uitzonderlijke manieren waarop Elon Musk zijn miljarden besteedt. Of het nu gaat om investeringen in ruimtevaart, elektrische auto's of onconventionele ideeën zoals ondergrondse tunnelsystemen, Musk is niet bang om zijn geld te gebruiken om zijn visie op de toekomst te realiseren.

Buiten het bovengenoemde, is Musk ook de oprichter van Neuralink, een bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van implantaten die menselijke hersenen kunnen verbinden met computers. Musk heeft een groot deel van zijn vermogen in dit project gestoken, met het doel om neurologische aandoeningen te behandelen en uiteindelijk de menselijke cognitie te verbeteren.

 

• Welk duikauto kocht Elon Musk van een James Bond film? De Lotus Esprit duikauto uit de film 'The Spy Who Loved Me'.
• Hoeveel heeft Elon Musk geïnvesteerd in SpaceX? Miljarden dollars.
• Welk bedrijf richtte Musk op om ondergrondse tunnels te bouwen? The Boring Company.
• Wat is Neuralink? Een bedrijf dat Musk oprichtte om implantaten te ontwikkelen die menselijke hersenen kunnen verbinden met computers.
• Hoeveel heeft Musk'shuis in Bel Air gekost? Ongeveer $17 miljoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.