La Petite Merveille - de nieuwe fase in de ontwikkeling van Durbuy

In Durbuy, de stad die zichzelf als de kleinste ter wereld beschouwt, heeft een zakelijk trio - Marc Coucke, zijn zakenpartner Bart Maerten en sterrenchef Wout Bru - zich sinds 2016 ingezet om een toeristisch bolwerk te creëren. In deze onderneming zijn ze erin geslaagd verschillende hotels en restaurants te renoveren en diverse recreatieve activiteiten zoals avonturenparken en golfbanen te ontwikkelen. Ze hebben aanzienlijke financiële middelen ingezet, met een totale investering tussen de 100 en 150 miljoen euro.

Deze partners hebben op 30 juni 2023 onder de nieuw opgerichte onderneming 'La Petite Merveille BV' hun activiteiten geconsolideerd. Deze beslissing is gemaakt om de talloze eerdere bedrijfsstructuren te stroomlijnen en een betere focus en efficiëntie in hun bedrijfsvoering te bereiken. De waarde van deze transactie, inclusief schulden, bedraagt ongeveer 50 miljoen euro.

Een belangrijke ontwikkeling is de benoeming van Benoit Bronckart, een ervaren zakenman die eerder bij AB InBev en Unilever werkte, als de CEO van La Petite Merveille. Hij heeft ervaring op verschillende gebieden, waaronder marketing, financiën en verkoop, en zal beginnen op 1 september. Bronckart zal verantwoording afleggen aan de raad van bestuur, voorgezeten door Bart Maerten.

Onder het imperium van Coucke en co. in Durbuy vallen diverse hotels, waaronder Le Sanglier des Ardennes met 96 kamers, Hotel Saint-Amour met 14 kamers, Five Nations Méan met 35 kamers en Durbuy Green Fields, een glamping met 405 bedden verdeeld over 112 tenten. Het trio bezit ook een breed scala aan sport- en recreatieve faciliteiten, waaronder Adventure Valley, Golf Five Nations, Golf de Durbuy, La Petite Merveille for Kids, Amazing Land en activiteiten zoals kajakken, fietsverhuur en escape rooms.

Daarnaast zijn er ook een aantal eetgelegenheden onder hun eigendom, waaronder La Bru sserie, Wagyu, Le Grand Verre, Limoni e Tartufi en Le Moulin, naast anderen. Deze diversificatie in eigendommen heeft hen in staat gesteld om een breed scala aan ervaringen aan te bieden aan degenen die de stad bezoeken.

Coucke'sdroom is nog niet volledig gerealiseerd. Met verschillende landgoederen, waaronder bouwland, landbouwgronden en bossen, in en rond de stad onder zijn investeringsmaatschappij, zijn er nog veel plannen voor verdere ontwikkelingen. Een van deze toekomstige projecten is de oprichting van een modern kunstmuseum, geïnspireerd door Coucke'sbewondering voor de dadaïst Marcel Duchamp.

Ondanks de enorme voortgang en ontwikkeling in Durbuy, houdt de zakelijke reis van Coucke, Maerten en Bru hier niet op. Ze streven ernaar om de stad nog verder te ontwikkelen, en blijven investeren in Durbuy, volgens hun gemeenschappelijke visie en strategie, onder leiding van hun nieuwe CEO, Benoit Bronckart.

Marc Coucke, Bart Maerten en Wout Bru hebben een indrukwekkend portfolio aan ondernemingen in Durbuy, de kleinste stad ter wereld. Onder hun vlag van La Petite Merveille bevinden zich een reeks hoogwaardige hotels, toprestaurants, en gezellige bars. Deze diversiteit draagt bij aan de unieke charme van de stad en maakt Durbuy tot een topbestemming voor toeristen.

Hotels:

  • Le Sanglier des Ardennes is een historisch hotel. Dit hotel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor zijn kwaliteitsvolle service en voorzieningen. Het hotel ligt idyllisch aan de oever van de rivier de Ourthe, midden in de Ardennen, een regio bekend om zijn adembenemende natuur. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1736, heeft dit etablissement de tand des tijds doorstaan en heeft het zich ontwikkeld tot een verfijnde bestemming voor toeristen en lokale bezoekers. De 96 kamers in Le Sanglier des Ardennes variëren van standaard tot luxesuites, elk met zijn eigen unieke inrichting en sfeer. Ze zijn allemaal ontworpen met het oog op comfort en luxe, en vele bieden een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. De faciliteiten omvatten een spa en wellnesscentrum, waar gasten kunnen genieten van een verscheidenheid aan behandelingen en diensten. Het hotel heeft ook meerdere conferentiezalen, waardoor het een ideale locatie is voor zakelijke evenementen en bijeenkomsten. Op culinair vlak maakt Le Sanglier des Ardennes indruk. Het hotel heeft meerdere eetgelegenheden, waaronder het gerenommeerde restaurant La Bru sserie, onder leiding van de bekende chef-kok Wout Bru. Het restaurant serveert creatieve en verfijnde gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Le Sanglier des Ardennes is dan ook een ware parel in Durbuy. Het combineert historische charme met moderne luxe, en biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die er verblijft. Het vriendelijke personeel, de luxueuze accommodaties en de uitstekende eetgelegenheden maken het een van de meest geliefde bestemmingen in de regio.

  • Five Nations Méan  is een voortreffelijk hotel met 35 kamers dat comfort en rust combineert  en is het gelegen in de prachtige regio van de Belgische Ardennen. Dit charmante hotel bevindt zich in Méan, een klein dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Havelange. Het is een ideale uitvalsbasis voor mensen die willen genieten van de rust en schoonheid van het platteland, terwijl ze ook de mogelijkheid hebben om te golfen op een van de meest gerenommeerde golfbanen van België. Five Nations Méan ligt op slechts een steenworp afstand van de Golf Five Nations, een van de meest aantrekkelijke golfbanen van het land. Deze golfbaan, gelegen in een prachtig heuvellandschap, staat bekend om zijn uitdagende parcours en uitzonderlijke voorzieningen. Het hotel zelf straalt een rustige en serene sfeer uit. De kamers zijn ruim, comfortabel en smaakvol ingericht, met oog voor detail. Elke kamer heeft een uniek uitzicht op het omliggende platteland en de golfbaan, wat bijdraagt aan de rustige en ontspannende sfeer. Het hotel beschikt ook over een restaurant dat lokale en seizoensgebonden gerechten serveert. Het personeel staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, en ze streven ernaar om elke gast zich thuis te laten voelen. Five Nations Méan is dan ook een uitzonderlijk hotel dat een unieke combinatie van rust, comfort en recreatie biedt. Het is een perfecte bestemming voor zowel golfliefhebbers als diegenen die op zoek zijn naar een ontspannend verblijf in de prachtige Belgische Ardennen.

  • Hotel Saint-Amour is genesteld in het hart van Durbuy. Dit boutiquehotel met 14 kamers is een oase van romantiek en elegantie, perfect voor een uitje met een geliefde of een ontspannende vakantie. Dit charmante hotel is een ode aan romantiek, van het klassiek ingerichte interieur tot de sfeervolle verlichting en de zachte muziek die op de achtergrond speelt. Elk detail in dit hotel is ontworpen om een intieme en luxe ervaring te bieden aan de gasten. De kamers van Hotel Saint-Amour stralen rust en comfort uit. Ze zijn prachtig ingericht met hoogwaardige stoffen, elegante meubels en moderne voorzieningen, en bieden een fantastisch uitzicht op de historische straten van Durbuy of de serene schoonheid van de Ardennen. Hoewel het hotel klein is, ontbreekt het niet aan comfort en luxe. De kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden, flatscreen-tv s, minibars en elegante privébadkamers. Het hotel biedt ook een verscheidenheid aan diensten, zoals een conciërge, roomservice en gratis wifi, om ervoor te zorgen dat gasten een aangenaam en zorgeloos verblijf hebben. Een van de hoogtepunten van het verblijf in Hotel Saint-Amour is het ontbijt, dat elke ochtend wordt geserveerd in de sfeervolle ontbijtzaal. Gasten kunnen genieten van een selectie van versgebakken brood, fijne kazen, vers fruit en andere lekkernijen, vergezeld van verse koffie of thee. Het personeel van Hotel Saint-Amour staat bekend om hun toewijding en aandacht voor detail. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat gasten zich welkom en verzorgd voelen, van het moment dat ze arriveren tot het moment dat ze vertrekken. Hotel Saint-Amour is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een romantisch uitje of een luxe vakantie in het charmante Durbuy. Met zijn intieme sfeer, comfortabele kamers en eersteklas service biedt dit hotel een unieke en onvergetelijke ervaring.

  • Durbuy Green Fields is een uitzonderlijke glamping-site gelegen in de adembenemende omgeving van Durbuy. Het biedt een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren, terwijl het je het comfort en de luxe van een topklasse hotel biedt. Met 405 bedden, verdeeld over 112 luxueuze tenten, biedt Durbuy Green Fields een breed scala aan accommodatiemogelijkheden om aan de behoeften van alle soorten reizigers te voldoen. Of je nu een avontuurlijke solo-reiziger bent, een stel op zoek naar een romantisch uitje, of een gezin dat graag de charme van de buitenlucht wil ervaren, er is een perfecte tent voor jou bij Durbuy Green Fields. De tenten zijn ingericht met stijl en comfort in het achterhoofd. Ze zijn voorzien van comfortabele bedden, eigen badkamers en een gezellige zithoek, waardoor gasten zich thuis zullen voelen midden in de natuur. Daarnaast hebben de tenten eigen terrassen, waar je kunt ontspannen, genieten van de frisse lucht en het prachtige landschap kunt bewonderen. Wat Durbuy Green Fields echt onderscheidt van traditioneel kamperen, is de combinatie van avontuur en luxe. Gasten kunnen genieten van de spanning en opwinding van het leven in de buitenlucht, terwijl ze toegang hebben tot moderne voorzieningen zoals Wi-Fi, roomservice en dagelijkse schoonmaak. Daarnaast is Durbuy Green Fields meer dan alleen een plek om te overnachten. Het biedt een scala aan activiteiten en ervaringen om het beste van de Ardennen te verkennen. Gasten kunnen deelnemen aan wandel- en fietspaden, wildwateractiviteiten, rotsklimmen en nog veel meer. Durbuy Green Fields is niet alleen een accommodatie, het is een ervaring op zich. Het is een kans om het dagelijkse leven even te vergeten, jezelf onder te dompelen in de schoonheid van de natuur en te genieten van het comfort en de luxe die het biedt. Het is een unieke mix van avontuur en verwennerij die je niet snel zult vergeten.

Restaurants en Bars:

  • La Bru sserie is een verfijnd restaurant gelegen in Durbuy, deel uitmakend van het imperium van Marc Coucke, onder de bezielende leiding van de gerenommeerde sterrenchef Wout Bru. De culinaire ervaring die hier wordt aangeboden is een eerbetoon aan de gastronomische tradities van de regio, terwijl het ook innovatieve culinaire technieken en presentaties omarmt om een unieke en onvergetelijke eetervaring te creëren. Het restaurant biedt plaats aan 50 gasten en straalt een warme en gastvrije sfeer uit, met een rustiek en stijlvol interieur dat de historische charme van het gebouw omarmt, terwijl het een moderne, elegante eetomgeving creëert. De open keuken biedt gasten een voorproefje van de actie, terwijl ze de chef en zijn team aan het werk zien om de prachtige gerechten te bereiden. De keuken van La Bru sserie is gebaseerd op de filosofie van het gebruik van verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten om innovatieve gerechten te creëren die de zintuigen prikkelen en de culinaire tradities van de regio respecteren. Het menu verandert regelmatig om het beste van het seizoen te benadrukken en biedt een breed scala aan opties voor alle smaakvoorkeuren, inclusief vegetarische en glutenvrije opties. Enkele van de kenmerkende gerechten die je kunt verwachten zijn de ‘Millefeuille van eend, ganzenlever en sjalot’, ‘Zeebaars met gerookte paling, knolselderij en groene appel’, en ‘Chocolade 'Guanaja' met vanille en pecannoten’. Elk gerecht is een kunstwerk op zich, zowel qua smaak als presentatie, wat de culinaire ervaring nog meer verrijkt. Om de culinaire ervaring compleet te maken, biedt La Bru sserie een uitgebreide wijnkaart met een breed scala aan wijnen uit de hele wereld. Het deskundige personeel staat altijd klaar om wijnadvies te geven dat perfect past bij je geselecteerde gerechten. La Bru sserie is niet zomaar een restaurant; het is een culinaire bestemming die een gastronomische ervaring biedt die je niet snel zult vergeten. De combinatie van uitmuntend eten, superieure service en een prachtige setting maakt een bezoek aan La Bru sserie een hoogtepunt van je verblijf in Durbuy.

  • Wagyu is een uniek vleesrestaurant dat bekend staat om zijn speciale aandacht voor het Wagyu-ras, dat bekend staat om zijn superieure kwaliteit en rijke marmering, wat resulteert in een ongelooflijk malse en smaakvolle vleeservaring. Bij binnenkomst in het restaurant wordt je meteen gegrepen door het moderne, maar toch warme en gastvrije interieur. De stijlvolle inrichting met strakke lijnen en natuurlijke materialen creëert een comfortabele omgeving, terwijl de open keuken het mogelijk maakt om de chefs aan het werk te zien. De intieme sfeer maakt het de perfecte locatie voor een romantisch diner, maar is ook geschikt voor zowel zakelijke als informele bijeenkomsten. Wat Wagyu echt onderscheidt, is natuurlijk het vlees. Het restaurant is trots op zijn Wagyu-vlees van hoge kwaliteit, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde boerderijen. Het vlees wordt op verschillende manieren bereid om de unieke eigenschappen van het Wagyu-ras te benadrukken. Of het nu wordt gegrild, gebakken of gerookt, elke bereidingswijze zorgt ervoor dat het vlees zijn unieke, rijke smaak behoudt. Naast Wagyu biedt het restaurant ook een selectie van andere vleessoorten, waaronder dry-aged steaks en lokale specialiteiten. Ook degenen die geen vlees eten, worden niet vergeten; er is een selectie van vegetarische gerechten beschikbaar, allemaal bereid met dezelfde aandacht voor detail en respect voor verse, lokale ingrediënten. Restaurant Wagyu is meer dan een vleesrestaurant; het is een culinaire ervaring die de kunst van vleesbereiding viert. Of je nu een fijnproever bent die op zoek is naar de ultieme steak, of gewoon op zoek bent naar een heerlijke maaltijd in een comfortabele, uitnodigende omgeving, Wagyu belooft een eetervaring die je niet snel zult vergeten.

  • Le Moulin biedt een unieke culinaire ervaring aan de oevers van de rivier de Ourthe. Deze pittoreske locatie draagt bij aan de charme van het restaurant, dat zowel door locals als toeristen hoog gewaardeerd wordt. Het gebouw van Le Moulin, een oude watermolen, is op zichzelf al een bezienswaardigheid. Met zijn authentieke stenen muren en rustieke inrichting ademt het restaurant de charme van de Ardennen. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op de rivier en de omliggende natuur, wat zorgt voor een serene en ontspannen sfeer. Het menu van Le Moulin is een ware viering van de Franse keuken, met een moderne twist. Onder leiding van een bekwaam team van chef-koks, biedt het restaurant een scala aan heerlijke en creatieve gerechten die zijn bereid met verse, lokale ingrediënten. Van klassieke gerechten zoals coq au vin en bouillabaisse tot innovatieve creaties zoals foie gras met truffelsaus, er is iets om elke smaakpapil te bekoren. Daarnaast beschikt Le Moulin over een uitstekende wijnkaart, met een breed assortiment aan wijnen uit verschillende regio'svan Frankrijk en daarbuiten. Of je nu houdt van een robuuste rode wijn, een frisse witte wijn of een sprankelende champagne, er is zeker iets dat perfect bij jouw maaltijd past. De bediening in Le Moulin is professioneel en attent, en streeft ernaar om elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden. Van het warme welkom bij aankomst tot het deskundige advies over menukeuzes, het personeel is toegewijd om ervoor te zorgen dat elke maaltijd een bijzondere gebeurtenis is. Le Moulin is niet alleen een restaurant, het is een bestemming op zich. Met zijn uitstekende eten, verfijnde sfeer en prachtige locatie, biedt het een onvergetelijke culinaire ervaring in het hart van de Ardennen.

  • 'Limoni e Tartufi' is een Italiaans restaurant in Durbuy. Zoals de naam suggereert, is de keuken van dit restaurant gespecialiseerd in gerechten met citroen en truffel, twee zeer onderscheidende en geliefde ingrediënten in de Italiaanse keuken. Bij binnenkomst in Limoni e Tartufi wordt je begroet door de geur van verse truffels, die een hint geven van de gastronomische ervaring die je te wachten staat. Het interieur van het restaurant is een mix van traditionele Italiaanse charme en moderne elegantie, met rustieke houten meubels, zachte verlichting en vleugjes citroen en truffel in de decoratie. Het menu van Limoni e Tartufi is een ode aan de eenvoud en puurheid van de Italiaanse keuken, met een bijzondere focus op gerechten met truffel. Van romige risotto'sen knapperige pizza'stot decadente pasta'sen vleesgerechten, elk gerecht wordt met zorg bereid met behulp van verse, lokaal geproduceerde ingrediënten en rijkelijk belegd of afgewerkt met truffel. Maar het zijn niet alleen de truffelgerechten die opvallen. Limoni e Tartufi heeft ook een selectie van verfrissende gerechten en desserts met citroen, die een perfect contrast bieden met de rijke, aardse smaken van de truffel. Of je nu kiest voor een verfrissende citroensorbet als afsluiting van je maaltijd of een pittige citroenrisotto als hoofdgerecht, je zal verrast zijn door de veelzijdigheid van deze geliefde vrucht. Het restaurant biedt ook een indrukwekkende selectie van Italiaanse wijnen, perfect om te combineren met je maaltijd. De sommelier van het restaurant kan je begeleiden bij het kiezen van de perfecte wijn die de smaken van je gerecht zal complementeren. Limoni e Tartufi staat bekend om zijn gastvrije en vriendelijke service. Het personeel is gepassioneerd over de gerechten die ze serveren en is altijd bereid om je te adviseren over de menukeuzes en ervoor te zorgen dat je je volledig op je gemak voelt tijdens je bezoek. Limoni e Tartufi is dan ook een must-visit voor liefhebbers van de Italiaanse keuken en truffels. De authentieke sfeer, de heerlijke gerechten en de uitstekende service maken het tot een onvergetelijke culinaire ervaring.

  • Le Grand Verre is een charmante en gezellige wijnbar. Deze prachtig ingerichte locatie ademt een authentieke, ontspannen sfeer uit en is de perfecte plek om een breed scala aan zowel lokale als internationale wijnen te ontdekken en te proeven. Met ruimte voor ongeveer 50 gasten, biedt Le Grand Verre zowel intieme hoekjes voor een romantisch avondje uit, als grotere tafels voor gezellige groepsbijeenkomsten. Het interieur van de bar is zorgvuldig ontworpen om een warme en gastvrije sfeer te creëren, met comfortabele stoelen, sfeervolle verlichting en een prachtig uitzicht op de historische straten van Durbuy. Het hart van Le Grand Verre is ongetwijfeld de uitgebreide wijnkaart, die een indrukwekkende selectie wijnen uit de hele wereld bevat. Of je nu een wijnkenner bent of iemand die gewoon van een goed glas wijn houdt, je vindt er zeker iets naar je smaak. Het personeel van Le Grand Verre heeft een uitgebreide kennis van de aangeboden wijnen en is altijd bereid om je te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van de perfecte wijn voor je smaak of bij je maaltijd. Naast wijn biedt Le Grand Verre ook een kleine, maar smaakvolle selectie van hapjes en tapas om te combineren met de wijnen. Denk aan regionale kazen, fijne vleeswaren, vers brood en olijven, evenals enkele specialiteiten van het huis die regelmatig veranderen. Voor wie op zoek is naar een bijzondere wijnervaring in een comfortabele, gastvrije omgeving, biedt Le Grand Verre de perfecte setting voor een onvergetelijke avond uit in Durbuy. De combinatie van kwaliteitswijnen, heerlijk eten en een charmante sfeer maakt dit tot een must-visit bestemming voor wijnliefhebbers en iedereen die wil genieten van de goede dingen in het leven.

Daarnaast zijn er ook verschillende andere eetgelegenheden zoals Chalet Bru, La Cave, Taverne Le Juliénas, Dino Restaurant, La Fabrique en meer. Elk van deze plaatsen draagt bij aan de unieke charme en aantrekkingskracht van Durbuy.

La Petite Merveille van het zakelijk trio - Marc Coucke, zijn zakenpartner Bart Maerten en sterrenchef Wout Bru zal dan ook blijven investeren in Durbuy, en de toekomst ziet er dan ook zeer belovend uit voor deze kleine stad. Het team heeft bewezen een succesvolle mix van bedrijven te kunnen creëren, en hun streven naar kwaliteit en klanttevredenheid wordt overal weerspiegeld. De stad, met haar unieke mix van gastronomie, accommodaties en activiteiten, is de perfecte plek voor een onvergetelijk verblijf.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.