Ontdek Macallan Harmony Collection rijke cacaosmaak

De Macallan, een gerenommeerde Schotse whiskydistilleerderij, heeft al jarenlang een toonaangevende rol in de wereld van luxe spirits. Hun voortdurende streven naar innovatie en superioriteit heeft wederom vruchten afgeworpen met de introductie van de Harmony Collection Rich Cacao, een nieuw product dat complexiteit en verfijning uitstraalt. Deze collectie is het resultaat van een samenwerking tussen de whisky makers en een gerenommeerde chocolatier, wat een interessante fusie oplevert tussen twee werelden van ambachtelijke perfectie.

Deze unieke expressie van The Macallan is gecreëerd door Whisky Maker Polly Logan, wiens passie voor zowel whisky als chocolade duidelijk naar voren komt in het eindproduct. Het doel was een whisky te creëren die perfect zou passen bij de rijkdom en intensiteit van hoge kwaliteit cacao. Om deze visie te realiseren, werkte Logan samen met Jordi Roca, een beroemde patissier en chocolatier uit Spanje. Roca staat bekend om zijn werk bij El Celler de Can Roca, een restaurant in Girona, Spanje, dat tot de beste van de wereld behoort en waar hij met name geprezen wordt om zijn grensverleggende desserts en chocoladecreaties.

Logan en Roca begonnen hun zoektocht naar de ideale cacaoboon in Girona, waar ze verschillende soorten cacao proefden om de perfecte match voor de whisky te vinden. Ze besloten zich te concentreren op de subtielere en minder bittere noten van de chocolade, om zo een complementair contrast met de whisky te creëren. De uiteindelijke keuze viel op de 'Chocolate Negra' - een edele en rijke cacaosoort die de basis vormt voor de Rich Cacao variant.

De Harmony Collection Rich Cacao is geen gewone whisky. Het is een spirit met een kenmerkend smaakprofiel, gekenmerkt door noten van gedroogd fruit, honing, eikenhout en natuurlijk, cacao. De whisky zelf is gerijpt in een mengsel van Amerikaanse en Europese eiken vaten, waardoor een complexe en ronde smaak ontstaat die uitstekend samengaat met chocolade. Deze vaten geven de whisky ook zijn rijke amberkleur, een indicatie van de kwaliteit en de rijpingstijd.

De presentatie van de Harmony Collection Rich Cacao is eveneens een bewijs van de luxe en het vakmanschap waar The Macallan voor staat. De fles wordt geleverd in een elegante verpakking, geïnspireerd door cacaopods en uitgevoerd in dezelfde rijke bruine tinten die men associeert met hoogwaardige chocolade. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een weerspiegeling van de duurzaamheidsinspanningen van de distilleerderij, aangezien de verpakking gemaakt is van natuurlijke en recyclebare materialen.

Het genot gaat verder dan alleen het drinken van de whisky. The Macallan heeft er namelijk voor gezorgd dat liefhebbers optimaal kunnen genieten van deze ervaring door aan te bevelen de Harmony Collection Rich Cacao te combineren met fijne chocolade. De distilleerderij moedigt mensen aan om te experimenteren met verschillende chocolade pairings, en ontdekken hoe de smaken elkaar versterken en een nieuwe dimensie krijgen.

De lancering van de Harmony Collection Rich Cacao is niet louter een toevoeging aan het portfolio van The Macallan. Het is tevens een eerbetoon aan de kunst van het maken van zowel whisky als chocolade. Dit initiatief onderstreept de wens van het merk om nieuwe ervaringen te creëren, smaken te verkennen en de grenzen van traditionele whiskyconsumptie te verleggen. Het is een uitnodiging aan zowel de fervente whiskykenner als de avontuurlijke smaakzoeker om samen te komen in een moment van zuivere harmonie.

Door de liefde voor whisky en chocolade te combineren, heeft The Macallan een meesterwerk gecreëerd dat de zintuigen prikkelt en de normen van luxe spirits blijft uitdagen. Het verhaal van deze collectie is er een van passie, vakmanschap en innovatie – een verhaal dat zowel in het glas als in de ervaring rondom de consumptie ervan duidelijk tot uitdrukking komt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...