Ontdek de unieke Still Austin Blue Corn Bourbon Whiskey

In een branche waar traditie vaak de toon aangeeft, onderscheidt een whiskeyproducent uit Texas zich met een aanbod dat niet alleen opvalt door zijn ingrediënten, maar ook door zijn ambachtelijke productiemethoden. Still Austin Whiskey Co., gevestigd in het hart van de hoofdstad van Texas, heeft een bourbon gecreëerd die gebaseerd is op een bijzonder ingrediënt: blauwe maïs. Deze unieke graansoort is de basis van hun vlaggenschipproduct, de Blue Corn Bourbon, die een rijke en complexe smaak belooft.

De oprichters van Still Austin, Chris Seals, Tony Konecny, en Cleveland Seals hebben het bedrijf opgericht met de visie om een 100% in Austin geproduceerde whiskey te creëren. Hun passie voor lokale productie en gemeenschapszin wordt weerspiegeld in elke stap van het productieproces. De blauwe maïs die voor de bourbon wordt gebruikt komt van een familieboerderij vlak buiten de stad, en alle stappen van het brouw- en destillatieproces vinden plaats in hun eigen distilleerderij in Austin.

Wat de Blue Corn Bourbon onderscheidt van traditionele bourbons is niet alleen het gebruik van blauwe maïs, maar ook de tijd en aandacht die besteed wordt aan het ambacht. Het team van Still Austin maalt de maïs zelf, fermenteert de mash met behulp van wilde gist uit de omgeving van Texas, en destilleert de whiskey in een column still, gevolgd door een doubler voor extra zuivering. Dit proces zorgt voor een uniek smaakprofiel dat zowel klassieke bourbonliefhebbers als avontuurlijke drinkers zal aanspreken.

De Blue Corn Bourbon wordt omschreven als hebbende een neus van gesmolten boter, crème brûlée en wat vers geroosterd brood, wat een indicatie is van de rijke smaken die je kunt verwachten bij het proeven. Bij het nippen merkt men tonen van karamel, vanille, en een hint van chocolade, gevolgd door een pittige afdronk die doet denken aan zwarte peper en eikenhout. Het resultaat is een evenwichtige, volle bourbon die de zoetheid van de maïs combineert met de krachtige smaken die door het rijpingsproces worden voortgebracht.

Still Austin laat hun bourbon rijpen in vaten van Amerikaans eiken. De keuze voor vattype en de rijpingstijd spelen een cruciale rol in het ontwikkelen van de smaak. Hoewel de precieze leeftijd van de Blue Corn Bourbon niet wordt genoemd, benadrukt het bedrijf de kwaliteit boven de kwantiteit of leeftijdsaanduiding.

Het ethos van Still Austin richt zich niet alleen op het produceren van een onderscheidende whiskey, maar ook op de invloed ervan op de lokale gemeenschap. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk lokaal geproduceerde materialen te gebruiken en werken samen met lokale kunstenaars voor het ontwerp van hun etiketten. Hierdoor is elke fles een viering van de cultuur en het vakmanschap van Austin.

De introductie van de Blue Corn Bourbon komt op een moment dat de ambachtelijke spirits industrie in Texas een bloei beleeft. Texas biedt een verscheidenheid aan microklimaten die een breed scala aan ambachtelijke producten ondersteunen, en lokale distilleerderijen zoals Still Austin zijn daar een directe reflectie van. Dergelijke bedrijven dragen bij aan een groeiende waardering voor lokale productie en originele smaken, en de Blue Corn Bourbon is een voorbeeld van hoe regionale ingrediënten kunnen leiden tot unieke en gewilde spirits.

Voor whiskeyliefhebbers en kenners biedt Still Austin'sBlue Corn Bourbon een prikkelende afwijking van de norm. Het is een expressie van Texaanse trots en innovatie, en een bewijs van de creatieve geest die de craft spirits beweging kenmerkt. Of je nu een fan bent van traditionele bourbon of openstaat voor nieuwe ervaringen, deze bijzondere spirit is zeker de moeite waard om te ontdekken.

Naast de Blue Corn Bourbon, blijft Still Austin zich inzetten voor innovatie en gemeenschapsbetrokkenheid. Het bedrijf verkent voortdurend nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van lokale ingrediënten en het ondersteunen van andere lokale bedrijven, waardoor de lokale economie wordt versterkt en een authentieke Texaanse identiteit binnen de drankenindustrie wordt gecreëerd.

Als je geïntrigeerd bent door het verhaal en de smaak van Still Austin'sBlue Corn Bourbon, is het een aantrekkelijk idee om een reis naar de distilleerderij in Austin te plannen. Hier kun je niet alleen getuige zijn van het productieproces, maar ook genieten van een proeverij en misschien zelfs een fles van deze unieke bourbon mee naar huis nemen. Voor liefhebbers van fijne spirits is het een kans om een stukje Texaanse whiskeygeschiedenis in handen te krijgen.

In de uitbreiding van het artikel zal worden ingegaan op de geschiedenis van bourbon in Amerika, de opkomst van ambachtelijke distilleerderijen en de trend van het gebruik van minder conventionele graansoorten in de productie van whiskey. Tevens zal aandacht worden besteed aan de veranderende smaakvoorkeuren van consumenten en hoe dit producenten inspireert om te experimenteren met nieuwe smaken en distillatieprocessen. De sectorprestaties en de toekomstige richting van de ambachtelijke spirits markt zullen ook worden besproken, evenals de impact van lokale productie op duurzaamheid en milieu. Daarnaast zal er informatie worden verstrekt over hoe geïnteresseerden Still Austin'sBlue Corn Bourbon kunnen proeven of aanschaffen.

 

- Wat is de primaire graansoort gebruikt in Still Austin'sBlue Corn Bourbon? Blauwe maïs.
- Waar is Still Austin Whiskey Co. gevestigd? In het hart van Austin, Texas.
- Wie zijn de oprichters van Still Austin? Chris Seals, Tony Konecny, en Cleveland Seals.
- Hoe onderscheidt de Blue Corn Bourbon zich in het productieproces? Door het eigen maalproces, fermentatie met wilde Texaanse gist, en een dubbele distillatie.
- Welke bijdrage levert Still Austin aan de lokale gemeenschap? Door het gebruik van lokaal geproduceerde materialen en samenwerking met lokale kunstenaars.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...