Ontdek de speciale Dalmore Cask Curation Series - een klasse op zich in de wereld van Whisky

Het huis Dalmore, geroemd om zijn buitengewone whisky's, staat bekend om zijn ongeëvenaarde expertise en vakmanschap. Met de nieuw gelanceerde 'Cask Curation Serie' lijkt deze reputatie alleen maar te worden versterkt. Deze serie is een repertoire van unieke whisky's, streng geselecteerd en met zorg op maat gemaakt door Richard Paterson, de Master Distiller van Dalmore, ook wel bekend als 'The Nose'.

Deze serie onderstreept de passie van Dalmore voor innovatie, creativiteit en het gebruik van de allerbeste eikenhouten vaten om hun whisky's te rijpen. De whisky's in deze serie zijn geproduceerd via verschillende rijpingsprocessen die elk de unieke smaken van de drank naar voren brengen. Door de zorgvuldige selectie van de vaten en het proces van langdurig rijpen, krijgen de whisky's complexe aroma'sen smaken die hen onderscheiden van alle anderen.

De collectie bestaat uit twee verschillende soorten whisky's: de 45-jarige Dalmore L’Anima Aged en de 49-jarige Dalmore Astrum. Beide whisky's zijn zeer begrensd en uiterst zeldzaam. Elk vat waarin deze whisky's worden geproduceerd, wordt nauwgezet gecontroleerd door Richard Paterson om ervoor te zorgen dat elk een uniek profiel en karakter heeft.

De 45-jarige Dalmore L’Anima is het resultaat van een samenwerking tussen Paterson en de wereldberoemde chef Massimo Bottura. Deze whisky is gerijpt in verschillende soorten vaten, waaronder González Byass casks, Amerikaanse witte eiken vaten en Graham’s Vintage Port Pipes.

Aan de andere kant, de 49-jarige Dalmore Astrum is een weerspiegeling van de sterrenkundige precisie die nodig is bij het creëren van zo'n uitzonderlijke whisky. De naam 'Astrum' betekent ster' in het Latijn, een toepasselijke naam voor deze ster onder de whisky's.

Whisky is meer dan zomaar een drankje. Het is een levendige uiting van cultuur, traditie en vakmanschap. Het huis Dalmore heeft zich altijd onderscheiden door zijn unieke aanpak en passie voor het creëren van opmerkelijke whisky's. Met de Cask Curation Serie blijft het trouw aan zijn erfgoed terwijl het innovatief blijft.

Richard Paterson, met meer dan vijftig jaar ervaring in de branche, staat bekend als 'The Nose' vanwege zijn verfijnde vermogen om geuren te identificeren en te matchen. Hij is een pionier in het gebruik van verschillende soorten vaten voor het rijpen van whisky, wat nu een standaardpraktijk is in de industrie.

De Dalmore Cask Curation Serie is meer dan alleen een verzameling van exquise whisky's. Het is een viering van traditie, innovatie en het streven naar perfectie. Het is het resultaat van passie en vakmanschap en toont duidelijk de superieure kwaliteit waar het huis Dalmore om bekend staat.

 

• Wie is 'The Nose'? - Richard Paterson, de Master Distiller van Dalmore
• Wat zijn de twee whisky's in de Dalmore Cask Curation Serie? - De 45-jarige Dalmore L’Anima en de 49-jarige Dalmore Astrum
• Wat betekent 'Astrum'? - Het betekent ster' in het Latijn
• Welke vaten worden gebruikt voor het rijpen van de 45-jarige Dalmore L’Anima? - González Byass casks, Amerikaanse witte eiken vaten en Graham’s Vintage Port Pipes
• Wat is bijzonder aan de Dalmore Cask Curation Serie? - Het is een verzameling van unieke whisky's, samengesteld door Master Distiller Richard Paterson, die elk een uniek en kenmerkend smaakprofiel hebben.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...