Ontdek de Macallan Home Collection - Single Malt schatten

Het Schotse whiskymerk The Macallan is wereldberoemd om zijn uitzonderlijke single malt whiskies en heeft recentelijk een nieuwe reeks genaamd ‘The Macallan Home Collection’ gelanceerd. Deze collectie is bedoeld om de verbinding tussen het merk en zijn thuisbasis in de Speyside-regio te benadrukken, en de eerste release zet de iconische rivier Spey, die essentieel is voor het distillatieproces van de distilleerderij, in het zonnetje.

Deze eerste editie, 'The Macallan Home Collection – The River Spey', is een ode aan de levensader van de Speyside, welke van vitaal belang is voor de creatie van The Macallan's befaamde whisky's. De rivier Spey is een van de snelst stromende rivieren in Schotland en speelt een cruciale rol bij het vormgeven van het natuurlijke landschap van de regio. Niet alleen biedt deze het water gebruikt in het distillatieproces, maar het helpt ook bij het definiëren van de kwaliteit van de eindproducten.

De collectie is speciaal ontworpen voor de verkoop direct vanuit de distilleerderij en via The Macallan's eigen online winkel, waarmee het merk haar unieke erfgoed en de ervaring van het bezoeken van het Macallan Estate wil benadrukken. De flesontwerpen binnen de collectie belichamen het erfgoed en de schoonheid van het landgoed, terwijl ze ook een moderne esthetiek uitstralen.

De whisky zelf wordt beschreven als zijnde rijk en complex, met tonen van groene appel en citroen. Deze smaken worden gecombineerd met hints van chocolade en toffee, wat een bekend smaakprofiel creëert dat kenmerkend is voor The Macallan. Het wordt gepresenteerd in een opvallende fles met een prachtig etiket dat de rivier Spey illustreert, compleet met details zoals zalm - een vissensoort die synoniem staat met de rivier.

De presentatie doos waarin de fles wordt geleverd is op zichzelf al bijzonder. Deze is namelijk ontworpen door Burgess Studio en is geïnspireerd op het archief van The Macallan. Het toont de kenmerkende visuele elementen van het merk en weerspiegelt de natuurlijke omgeving van de distilleerderij. De aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen in de verpakking benadrukt de luxe-aard van de whisky.

Verzamelaars en kenners van The Macallan whisky zullen waarschijnlijk enthousiast zijn over deze nieuwe toevoeging aan het assortiment van het merk. Met deze lancering blijft The Macallan zijn reputatie van innovatie en topkwaliteit in stand houden door speciale edities en verzamelobjecten te introduceren die de rijke traditie van het merk weerspiegelen.

Naast de lancering van de 'Home Collection' heeft The Macallan nog meer nieuws te melden. Ze kondigen namelijk aan dat het merk een nieuwe bezoekerservaring zal creëren bij de distilleerderij in het Schotse Easter Elchies. Deze ervaring is ontworpen om de bezoekers mee te nemen op een reis door de geschiedenis van The Macallan, terwijl ze de kunst van het whisky maken verkennen en de unieke producten van het merk proeven.

The Macallan werd opgericht in 1824 en heeft sindsdien naam gemaakt met zijn superieure kwaliteit whiskies. De distilleerderij bevindt zich in het hart van Speyside, een regio die bekend staat om de productie van single malt Scotch whisky. Dankzij de mix van traditionele technieken en innovatieve aanpak blijft The Macallan vooraanstaande whisky's produceren die gewaardeerd worden door liefhebbers over de hele wereld.

De lancering van de 'The Macallan Home Collection – The River Spey' en de ontwikkeling van nieuwe bezoekerservaringen zijn slechts enkele voorbeelden van hoe The Macallan zijn band met de omgeving en zijn erfgoed blijft cultiveren, terwijl het tegelijkertijd zijn status als een van de meest prestigieuze whiskymerken ter wereld handhaaft. Voor diegene die de kans krijgen om deel te nemen aan de bezoekerservaringen of om de nieuwe collectie te proeven, biedt The Macallan een onvergetelijke ervaring die de zintuigen prikkelt en de ziel raakt.

De affiniteit van whisky liefhebbers met The Macallan is mede te danken aan de compromisloze benadering die het merk hanteert bij het creëren van zijn whiskies. Van de keuze voor de beste gerst en het exclusieve gebruik van sherry-eikenhouten vaten tot de nauwgezette aandacht voor het rijpingsproces – elk detail wordt overwogen om een uitzonderlijk eindproduct te leveren.

De nieuwe Home Collection die The Macallan introduceert, is niet alleen een viering van het natuurschoon en de invloeden van de Speyside-regio, maar het is ook een eerbetoon aan de thuisbasis van het merk – het indrukwekkende The Macallan Estate. Dit historische landgoed herbergt niet alleen de distilleerderij, maar ook een state-of-the-art bezoekerscentrum dat in juni 2018 werd geopend. Het centrum, ontworpen door het internationaal geroemde architectenbureau Rogers Stirk Harbour + Partners, is een architectonisch wonder en geeft perfect de innovatieve geest van het whiskymerk weer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...