Jack Daniels lanceert nieuwe Bottled in Bond Rogge Whiskey

Jack Daniel's, de iconische Amerikaanse whiskyproducent, heeft onlangs zijn assortiment uitgebreid met een opmerkelijke nieuwe aanwinst: Bottled in Bond Rye Whiskey. Dit product vertegenwoordigt een mijlpaal voor het bedrijf en toont hun voortdurende toewijding aan kwaliteit en traditie. De introductie van deze bijzondere rogge whisky weerspiegelt de historische Bottled in Bond Act van 1897, een wet die de standaarden voor whisky distilleren in de Verenigde Staten definiëerde en garandeerde.

De Bottled in Bond Act werd ingevoerd met als doel de consument te beschermen tegen onzuivere en oneerlijke praktijken die destijds wijdverbreid waren in de whiskyindustrie. Om het label 'Bottled in Bond' te mogen dragen, moet een whisky aan specifieke eisen voldoen: het moet worden gedistilleerd door één distillateur, in één distilleerseizoen (januari-juni of juli-december), verouderd zijn in een federaal gebonden pakhuis voor ten minste vier jaar, en gebotteld worden op exact 100 Amerikaanse proef (50% alcohol). Dit garandeert dat de drank puur is en niet is gemanipuleerd met toevoegingen of kleurstoffen.

De nieuwe rogge whisky van Jack Daniel's is een eerbetoon aan deze rijke geschiedenis en vakmanschap. Het benadrukt het respect van het merk voor de kunst van het distilleren en hun streven naar het produceren van whisky van de hoogste kwaliteit. Door zich aan de stringente Bottled in Bond-richtlijnen te houden, levert Jack Daniel's een authentiek product dat de ware essentie van Amerikaanse whisky belichaamt.

De lancering van deze rogge whisky wordt gevierd met een stijlvolle en klassieke presentatie. De fles bevat een etiket dat zowel de erfgoed als de authenticiteit van het merk weerspiegelt. De donkere en smaakvolle liquid roept nostalgische gevoelens op naar de tijd waarin de Bottled in Bond Act voor het eerst werd aangenomen, terwijl de moderne aspecten van het ontwerp ervoor zorgen dat het product aantrekkelijk blijft voor hedendaagse liefhebbers van fijne sterke drank.

Verrassend genoeg is dit niet de eerste keer dat Jack Daniel's zich waagt aan rogge whisky. In 2012 brachten ze hun eerste rogge whisky uit, wat toentertijd een significante afwijking van hun traditionele Tennessee Whiskey betekende. Deze nieuwe uitbreiding van het rogge assortiment toont aan dat het bedrijf continu experimenteert en innoveert binnen hun ambacht om diverse smaken en ervaringen aan te bieden.

De introductie van deze Bottled in Bond Rye Whiskey kan dan ook gezien worden als een bewijs van de groeiende populariteit van rogge whisky in het algemeen. Met zijn kruidige en peperige tonen biedt rogge whisky een complexere en assertieve smaakprofiel dan de traditioneel zoetere maïs-whisky's. Dit maakt rogge whisky een geliefde keuze bij kenners die op zoek zijn naar diepgaande en uitdagende smaken in hun whisky.

Jack Daniel's heeft altijd gestreefd naar perfectie in hun ambacht. Met deze nieuwe aanwinst demonstreert het merk eens te meer hun vakbekwaamheid en innovatiekracht. Of het nu puur wordt gedronken, met ijs, of gebruikt in een cocktail, deze Bottled in Bond Rye Whiskey biedt een unieke en authentieke drinkervaring die de rijke geschiedenis en kwaliteit van Jack Daniel's destilleertradities viert.

Terwijl Jack Daniel's zich blijft vestigen als een leidend merk in de wereld van whisky, is hun Bottled in Bond Rye Whiskey een tastbaar bewijs van hun engagement naar kwaliteit en authenticiteit. Deze whisky is niet alleen een viering van Amerikaans erfgoed, maar dient ook als een uitnodiging aan whiskyliefhebbers overal om de intrigerende diepten van rogge whisky te ontdekken en te waarderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...