J. Rieger & Co steunt Negro Leagues Baseball Museum

J. Rieger & Co, een gerenommeerde Amerikaanse distilleerderij met een geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw, heeft zich onlangs op een bijzondere manier ingezet om een belangrijk deel van de sportgeschiedenis onder de aandacht te brengen en te steunen. Door een samenwerking aan te gaan met het Negro Leagues Baseball Museum, viert J. Rieger & Co de rijke nalatenschap van de Negro Baseball Leagues, die tijdens een tijdperk van segregatie zwarte atleten de kans boden om hun talent in honkbal te tonen.

De distilleerderij heeft een speciale editie van hun whiskey uitgebracht, de Monogram Whiskey, die niet alleen de liefhebbers van goede drank moet bekoren, maar ook de herinnering aan deze belangrijke periode in de sportgeschiedenis levend houdt. De lancering van deze collectie was strategisch getimed om samen te vallen met de viering van de 101ste verjaardag van de oprichting van de Negro National League, één van de eerste professionele baseball competities voor Afro-Amerikaanse spelers in de Verenigde Staten.

De Monogram Whiskey is een eerbetoon aan de pre-prohibition periode van J. Rieger & Co en valt op door zijn complexiteit en uitzonderlijke smaak. De eerste release bestaat uit twee varianten, een bourbon en een rogge whiskey, beide gehuld in een fles die een stukje van de rijke geschiedenis van de Negro Leagues draagt. Elk element, van de minutieus ontworpen etiketten tot de zorgvuldig geselecteerde kurk, vertelt iets over de nalatenschap die de leagues hebben achtergelaten, zowel in de sportwereld als daarbuiten.

Wat deze speciale editie extra bijzonder maakt, is de belofte van J. Rieger & Co om een deel van de opbrengst van elke verkochte fles te doneren aan het Negro Leagues Baseball Museum. Met deze financiële bijdrage levert de distilleerderij een directe bijdrage aan het voortbestaan van het museum, dat zich inzet voor het behouden en uitdragen van de geschiedenis en culturele impact van de Negro Leagues.

De relatie tussen J. Rieger & Co en het museum schept daarnaast ook kansen om de verhalen en ervaringen van de indrukwekkende atleten die deel uitmaakten van de Negro Leagues te verspreiden. Het gaat hier niet alleen om de financiële steun, maar tevens om erkenning en waardering voor de invloed die deze spelers en teams hebben gehad, iets wat in een breder perspectief geplaatst wordt voor het publiek.

De whiskey’s uit de Monogram collectie zijn met grote zorg samengesteld door Andy Rieger, mede-oprichter en president van J. Rieger & Co, samen met de master distiller van het bedrijf. Ze worden gerijpt en geblend in een zorgvuldig gecontroleerde omgeving, waarmee de standaard van kwaliteit en distinctie hoog wordt gehouden, zoals men van J. Rieger & Co mag verwachten.

Kenners en liefhebbers van goede whiskey kunnen rekenen op een unieke smaakbeleving. De bourbon zal de drinker verrassen met zijn tonen van toffee, eikenhout en vanille, wat resulteert in een soepele en volle smaak. De rogge whiskey biedt een ander palet met kruidige accenten, verrijkt met hints van chocolade en sinaasappel, wat zorgt voor een meer pittige sensatie. Beide soorten beloven een genuanceerde en plezierige ervaring voor zowel de kenner als de casual drinker.

Met deze stap bewijst J. Rieger & Co dat ze niet alleen vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, maar ook dat ze zich inzetten voor maatschappelijke doelen. Door een brug te slaan tussen hun product en de rijke historie van de Negro Leagues, creëren ze niet alleen aandacht voor deze belangrijke periode in de sportgeschiedenis, maar steunen ze ook actief een instituut dat deze herinneringen bewaart voor toekomstige generaties. Zo heeft J. Rieger & Co een fles whiskey veranderd in een krachtig symbool van herinnering en respect.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...