Ontdek het verhaal achter de Old Dominick Distillery in Tennessee

In het land van de blues en de vruchtbare velden van Tennessee, waar de lucht doordrenkt is met de geur van eikenhout en gisting, vind je een parel van ambachtelijke distillatie: de Old Dominick Distillery. Niet alleen de klanken van soulvolle muziek dragen bij aan de zuidelijke charme van deze staat, maar ook whiskey'sdie onmiskenbaar hun stempel op de wereld zetten.

De Old Dominick Distillery, gevestigd in het hart van Memphis, blinkt uit met een verhaal dat terugreikt tot 1866. Het waren de Italiaanse broers Domenico en Vincenzo Canale die aankwamen in deze regionen en met hun kennis van distilleren en ondernemen een nalatenschap begonnen die hun naam eer aan zou doen.

Derhalve heeft Old Dominick niet alleen de tand des tijds doorstaan, maar ook de veranderende smaak van generaties en zelfs de moeilijkste periodes zoals de drooglegging en oorlogstijden. Met de heropening in 2012 heeft de familie Canale zich wederom bevestigd als hoeders van traditie en kwaliteit.

Een bezoek aan de gerenoveerde distilleerderij brengt bezoekers dichter bij de kern van een proces dat zowel tijdloos als dynamisch is. Denk aan het ritmische malen van graan, het nauwkeurige destillatieproces en het rijpen van de drank in zorgvuldig geselecteerde vaten. De passie straalt ervan af; een passie die je kunt proeven in elke slok van hun bekroonde Whiskey.

De rondleidingen zijn een ervaring op zich. Gidsen vertellen boeiend over de historie van dit familiebedrijf, terwijl je langs de koperen ketels en door de muren vol rijpende vaten loopt. Je voelt je zowat een deel van de geschiedenis die er geschreven werd en nog altijd geschreven wordt.

Na de roerige periode van heroprichting kwam in 2019 een bekroning op het harde werk: de Gold Medal bij de American Craft Spirits Association. Deze onderscheiding was niet zomaar een medaille, maar een bevestiging dat ze met hun 100% maïs-whiskey en de rijping in vroegere bourbonvaten iets bijzonders in handen hadden.

Het mooie van Old Dominick is dat het ook een broedplaats is voor innovatie. Ze experimenteren met nieuwe smaken en technieken, maar verliezen daarbij nooit de essentie van Tennessee whiskey uit het oog: de rijke, complexe en volle smaken die kenmerkend zijn voor de regio.

Aan het einde van je tour wacht een waar genot: het proeven van verschillende Old Dominick producten. En geloof me, je wilt deze kans niet missen. Van hun traditionele Tennessee Whiskey tot hun unieke compound gin – elke slok vertelt een eigen verhaal.

En mocht je geïnspireerd raken door de geest van deze plek, dan kun je in de gift shop een aandenken meenemen naar huis. Een stijlvol T-shirt of een fles van je favoriete Old Dominick spirit, zodat je thuis herinnerd wordt aan de betoverende whiskeywereld van Tennessee.

Een bezoek aan de Old Dominick Distillery is niet zomaar een toeristische attractie. Het is een diepe duik in de ziel van Tennessee, waar het verhaal van de Old Dominick Distillery wordt verteld door elke muur, elk vat, en elke druppel whiskey. Het is een plek waar de tijd even stil lijkt te staan en waar elke bezoeker onderdeel wordt van een traditie die door de gebroeders Canale meer dan een eeuw geleden is gestart.

Reserveer je plek online en bereid je voor op een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen en je hart veroveren met de warme zuidelijke gastvrijheid en de sublieme smaak van Old Dominick. Ga op in het verhaal, leun achterover met een goed glas whiskey en laat de magie van Old Dominick de rest doen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...