Ontdek het iconische merk Dom Pérignon - kwaliteit - prestaties en luxe

De wereld van Dom Pérignon is doordrenkt van een rijke geschiedenis en vakmanschap. Het begon allemaal met de Benedictijnse monnik Dom Pierre Pérignon. In 1668 onthulde hij de geheimen van de druivenfermentatie en legde daarmee de basis voor het beroemde champagnehuis Moët & Chandon. Sindsdien is Dom Pérignon synoniem geworden met buitengewone champagne en staat het bekend om zijn consistente en verfijnde smaak.

Een fles Dom Pérignon is een belichaming van luxe en vakmanschap. Dit wordt weerspiegeld in de unieke blend van drie druivenrassen die in de champagne worden gebruikt. De verfijnde aroma'svan citroen, citrus, mineralen, noten, amandelen, toffee, honing, abrikozen en gerookte noten creëren een harmonieuze smaakervaring die elke keer opnieuw fascineert.

De toewijding van Moët & Chandon aan kwaliteit en precisie in hun productieproces heeft ervoor gezorgd dat Dom Pérignon wereldwijd wordt erkend als een merk van ongeëvenaarde kwaliteit. Dit wordt benadrukt door hun levenslange onderhoudsgarantie - een bewijs van het vertrouwen dat het huis heeft in zijn producten.

Dom Pérignon is niet alleen bekend om zijn uitstekende champagne, maar ook om zijn iconische verpakking. De flessen zijn een kunstwerk op zich, met hun tijdloze labels en exclusieve design. Dit, samen met de prijsklasse van ongeveer 1.000 tot 5.000 euro per fles, draagt bij aan de luxe status en investeringswaarde van de champagne.

Het drinken van Dom Pérignon is niet zomaar een ervaring, het is een ritueel. Het merk biedt verschillende smaken en varianten, waaronder rood, wit en rosé, en speciale edities die nog meer diepte aan de ervaring toevoegen. Elke fles Dom Pérignon biedt een unieke, gepersonaliseerde beleving, waardoor het merk zijn legendarische status heeft verworven.

Met zijn jarenlange consistente prestaties heeft het huis van Moët & Chandon Dom Pérignon tot een icoon in de champagne-industrie gemaakt. Vandaag de dag blijven ze met trots produceren volgens het recept van Dom Pierre Pérignon, en blijven ze indruk maken op champagnekenners en liefhebbers over de hele wereld.

Dom Pérignon-collectie

  • Dom Pérignon Vintage: Dit is de meest klassieke champagne uit de Dom Pérignon-collectie. Gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir, wordt het alleen in de beste jaren geproduceerd. Het is bekend om zijn complexe aroma'svan amandel, cacao, wit fruit, en hints van gebakken brood.

  • Dom Pérignon Rosé: Een unieke interpretatie van de klassieke Dom Pérignon Vintage. De Rosé wordt gekenmerkt door zijn diepe, intense kleur en aroma'svan wild fruit, zoals aardbeien en frambozen, met hinten van kruiden en donkere chocolade.

  • Dom Pérignon P2 (of Plénitude Deuxième): Dit is een tweede plenitude-versie van de Vintage champagne, die gemiddeld 16 jaar sur lie (op de droesem) rijpt. Dit resulteert in een rijkere, vollere champagne met diepere aroma'sen een grotere complexiteit.

  • Dom Pérignon P3 (of Plénitude Troisième): Dit is de ultieme expressie van Dom Pérignon Vintage, die tot 30 jaar of meer sur lie rijpt. De champagne bereikt een uitzonderlijk niveau van complexiteit, met aroma'svan noten, honing, kruiden en mineralen.

  • Dom Pérignon Œnothèque / Dom Pérignon P2 Vintage: De Œnothèque-reeks bevat oudere champagnes die door de keldermeester zijn bewaard voor extra rijping. In 2014 veranderde het huis de naam van deze serie in 'P2 Vintage'. Deze champagnes hebben een grotere diepte en complexiteit dan de standaard vintage champagnes.

  • Dom Pérignon Luminous: Dit is een speciale uitgave van de Dom Pérignon Vintage, met een lichtgevende etiket dat oplicht in het donker. Deze champagnes zijn vooral populair in nachtclubs en op VIP-evenementen.

  • Dom Pérignon Blanc Gold Label: Een limited edition van de Vintage Blanc, de fles heeft een speciale goudkleurige folie die het merk'skenmerkende schild omhult.

  • Dom Pérignon Jeff Koons Limited Edition: Dit is een samenwerking met de bekende hedendaagse kunstenaar Jeff Koons, en kenmerkt zich door een speciaal ontworpen verpakking die een van Koons' bekendste werken, de 'Balloon Venus', vertegenwoordigt. De inhoud is de Dom Pérignon Vintage.

  • Dom Pérignon Vintage Rosé Dark Jewel Limited Edition: Een speciale editie van de Vintage Rosé, deze versie heeft een opvallende donkere fles die de zintuiglijke ervaring van het drinken van deze bijzondere champagne verder versterkt.

  • Dom Pérignon Björk and Chris Cunningham Limited Edition: Een unieke samenwerking tussen het champagnehuis en de IJslandse muzikant Björk en de Britse videokunstenaar Chris Cunningham. De verpakking is geïnspireerd op het thema van het herontdekken van de wereld door de ogen van een nieuw wezen.

  • Dom Pérignon P2 Rosé: Dit is de tweede plenitude van de Rosé, die na minstens 12 jaar rijping op de droesem wordt vrijgegeven. Het biedt een nog diepere, rijkere ervaring dan de standaard Rosé.

  • Dom Pérignon Andy Warhol Tribute Limited Edition: Een speciale editie ter ere van de bekende popartkunstenaar Andy Warhol. De flessen zijn ontworpen in verschillende levendige kleuren, geïnspireerd op Warhol'skleurrijke kunstwerken.

  • Dom Pérignon Metamorphosis by Iris van Herpen: Deze speciale editie is een samenwerking met de Nederlandse modeontwerper Iris van Herpen, en heeft een unieke verpakking die het idee van metamorfose en transformatie vertegenwoordigt.

 

- Ontdek het Iconische Merk Dom Pérignon - Kwaliteit, Prestaties en Luxe
- Ontdek het legendarische Franse champagne merk Dom Pérignon en ervaar de kwaliteit, de prestaties en het luxe van de klassieker die veel mensen herkennen. Een unieke belevenis met bijzondere aroma'sdie je zal verrassen!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...