De verzameling Prohibition Whiskies van Buffalo Trace

De bijzondere Prohibition-collectie van Buffalo Trace, een geliefd merk voor whiskeyliefhebbers. We zullen de speciale kenmerken van deze collectie uitpluizen, evenals het verhaal achter de release van deze verzameling.

Buffalo Trace, een naam die bekend is bij elke whiskyliefhebber, heeft een sterke reputatie opgebouwd door zijn kwalitatief hoogstaande producten. Het merk staat bekend om zijn excellente destillatietechnieken en de capaciteit om innovatieve en aantrekkelijke dranken te creëren. Deze keer hebben ze echt een stap verder gezet met hun Prohibition-collectie.

De Prohibition-collectie werd vernoemd naar de Prohibition-tijd, een periode in de Amerikaanse geschiedenis waarin de productie, verkoop en transport van alcoholische dranken strikt verboden was. Dit era, dat duurde van 1920 tot 1933, heeft een blijvende impact gehad op de manier waarop dranken worden geproduceerd in de Verenigde Staten.

Buffalo Trace'sProhibition-collectie bestaat uit drie bijzondere whiskies. Elk van deze dranken vertegenwoordigt een uniek hoofdstuk uit het Prohibition-tijdperk.

1. Rain-In-Your-Face Straight Bourbon Whiskey: Geïnspireerd op de smokkelroutes die tijdens de Prohibition door gangsters werden gebruikt om alcohol te vervoeren, heeft deze whiskey een gedurfd en complex karakter. Het heeft een diep gerookte houten ondertoon, met subtiele hints van vanille en gekarameliseerde suiker, wat zorgt voor een rijke, robuuste smaak.

2. The Real McCoy Straight Rye Whiskey: Deze whiskey werd vernoemd naar Bill McCoy, een bekende rumrunner die zijn kwalitatieve alcoholproducten 'echt' noemde. De Real McCoy biedt een gewaagd, kruidig palet met hints van zwarte peper en noten.

3. Blind Pig Straight Bourbon Whiskey: Deze versie is zo genoemd omdat 'blind pig' een term was die tijdens de Prohibition gebruikt werd om clandestiene bars aan te duiden. Deze whiskey heeft een gladde, gebalanceerde smaak met tonen van donkere chocolade, toffee en sinaasappelschil.

Wat zo bijzonder is aan de Prohibition-collectie, is dat Buffalo Trace zich niet alleen heeft gericht op het creëren van premium whiskies, maar ook op het brengen van een stukje geschiedenis. Elke fles bevat een verhaal dat gaat over een bepaald aspect van de Prohibition-era. Door het drinken van deze whisky's krijgt men de kans om een reis terug in de tijd te maken en een glimp op te vangen van een turbulente en fascinerende periode in de Amerikaanse geschiedenis.

De Prohibition-collectie is zonder twijfel een voorbeeld van vakmanschap en toewijding. Het biedt whiskyfans de mogelijkheid om de verfijnde smaken van verschillende stijlen van whisky te proeven, elk met hun eigen unieke karakter en achtergrondverhaal. Of men nu nieuw is in de wereld van whisky of al heel wat ervaring heeft, deze collectie van Buffalo Trace is zeker het ontdekken waard.

De Prohibition-collectie van Buffalo Trace vormt een uitzonderlijke toevoeging aan de wereld van premium whiskies. Elk van de drie dranken belichaamt een stukje geschiedenis en biedt tegelijkertijd een premium smaakervaring. Zowel nieuwkomers als doorgewinterde whiskyliefhebbers kunnen zich laten verleiden door de complexe karakteristieken en het boeiende verhaal dat elke fles te vertellen heeft.

Het is een uitnodiging om te genieten van de rijke smaken en tegelijkertijd iets te leren over de intrigerende geschiedenis van de Prohibition-tijd. Het laat zien hoe deze invloedrijke periode de productie en het genot van alcoholische dranken tot op de dag van vandaag beïnvloedt.

De Prohibition-collectie van Buffalo Trace is niet alleen een eerbetoon aan de whisky-industrie, maar ook aan de Amerikaanse geschiedenis. Hierdoor is dit niet zomaar een verzameling van kwalitatieve dranken, maar ook een herinnering aan hoe deze populaire gedistilleerde drank zich tijdens moeilijke tijden door de jaren heen heeft ontwikkeld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...