Chef Rotanak Ros herintroduceert Cambodjaanse keuken

De Cambodjaanse keuken, een schatkamer van smaken en geuren, is in Londen tot leven gebracht door de getalenteerde chef Rotanak Ros. Uitgerust met een passie voor de culinaire tradities van zijn thuisland, creëert hij gerechten die de authentieke Cambodjaanse eetcultuur weerspiegelen. De kunst van koken van Rotanak Ros is niet alleen een zintuiglijke beleving maar ook een inkijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van Cambodja.

Stel je voor, het is een typische avond in Londen en je bent op zoek naar iets anders dan de gebruikelijke eetervaringen. Je stuit op de culinaire creaties van Rotanak Ros, waar elke hap een verhaal vertelt en je meeneemt op een reis door Cambodja. Het is een culinaire ontplooiing die je nergens anders zult vinden – de gerechten zijn niet alleen voedsel maar ook een expressie van liefde en respect voor de Cambodjaanse keuken.

Rotanak respecteert niet alleen de traditionele bereidingswijzen van zijn grootmoeders keuken, maar voegt er ook een moderne draai aan toe. Zijn menukaart staat vol met gerechten die de herkenbare smaken van Cambodja omarmen en tegelijkertijd een verrassende nieuwe wending geven. Hij kiest voor ingrediënten die direct uit de biologische teelt komen, zorgvuldig geselecteerd van lokale boerderijen en markten, om ervoor te zorgen dat elk gerecht vol met verse en levendige smaken zit.

Dompel jezelf onder in een wereld van contrasten met gerechten die het zoete met het zure paren en waar pit en kruidigheid perfect in balans zijn. Probeer bijvoorbeeld de prahok ktiss, een explosieve combinatie van geroosterd ei, chili, knoflookolie en verse koriander. Of laat je verrassen door de moderne draai die Rotanak geeft aan klassiekers zoals kanaïns met romige kokosmelk en de zoetzure kip met sappige aubergines.

Maar de ervaring gaat verder dan alleen proeven. Rotanak biedt workshops aan waarin hij niet alleen leert hoe je de gerechten klaarmaakt, maar ook verhalen deelt over de Cambodjaanse keuken en de manier waarop deze de geschiedenis van het land reflecteert. Het is alsof je een culinaire reis door Cambodja maakt zonder Londen te verlaten. Deelnemers aan de workshops worden meegenomen op een ontdekkingstocht, waar ze leren om delicatessen zoals gestoomde vis met kruidenboter of zoetzure kip met tamarindesaus te bereiden.

Voor een meer intieme ervaring organiseert Rotanak Ros bovendien privédiners, waar gasten kunnen smullen van een veelgangenmenu en zich kunnen verdiepen in de genuanceerde wereld van de Cambodjaanse keuken. Deze diners zijn meer dan alleen maaltijden; ze zijn vieringen van cultuur, traditie en de fijne kunst van het koken. En als kers op de taart, verzorgt Rotanak Ros ook op maat gemaakte menu'svoor speciale evenementen en bruiloften, waardoor iedere gelegenheid een vleugje Cambodjaanse charme krijgt.

Voor wie op zoek is naar een unieke eetervaring in Londen, biedt chef Rotanak Ros een onvergetelijke ontmoeting met de Cambodjaanse keuken. Dankzij zijn toewijding aan biologische ingrediënten en authentieke bereidingswijzen, serveert hij gerechten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook een blik werpen op het culinaire hart van Cambodja. Of je nu een leerzame workshop bijwoont, geniet van een privédiner of een groots evenement bijwoont, je wordt meegenomen door de verhalen en smaken die Rotanak Ros tot leven brengt met zijn kookkunst. Ervaar de ware essentie van wat het betekent om een gepassioneerde chef-kok te zijn en laat je verleiden door de betoverende wereld van de Cambodjaanse keuken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...