Alexander Mijares ontwerpt unieke collectie Brugal 1888 flessen

Alexander Mijares, een gerespecteerde figuur binnen de kunstwereld van Miami, heeft zijn creativiteit toegepast op een unieke samenwerking met Brugal 1888, een merk bekend om zijn luxueuze rum. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een reeks bijzondere flessen die niet alleen dienen als houder van de verfijnde drank, maar ook als statement van artistieke expressie. De collectie, genaamd 'La Ventana de la Noche', wat 'Het venster van de nacht' betekent, is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van de Dominicaanse Republiek, de thuisbasis van Brugal.

Mijares, een autodidactische kunstenaar met Cubaanse en Spaanse roots, staat bekend om zijn dynamische stijl die kleurrijke en energieke stukken produceert. Hij haalde inspiratie uit de levendige momenten die nachten in de tropen met zich meebrengen en verwerkte deze in de flessen van Brugal 1888. Zijn ontwerp vat de essentie van Caribische nachten, een tijd van reflectie en onthulling, en vertaalt deze naar de esthetiek van de flessen.

De innovatieve benadering van Mijares met 'La Ventana de la Noche' brengt een frisse kijk op de klassieke uitstraling van Brugal 1888. Op elke fles wordt een abstract nachtelijk landschap afgebeeld dat de horizon omvat waarop de hemel en oceaan elkaar ontmoeten, gesymboliseerd door de gebruikmaking van blauwe en zwarte tinten die elegantie en mysterie weerspiegelen. Gouden accenten representatief voor de sterrenhemel en de verfijnde rum, complementeren de visuele compositie. Deze ontwerpkeuze is meer dan louter esthetisch; het is een weergave van de transformatie die de rum ondergaat gedurende het rijpingsproces in eikenhouten vaten, waardoor complexiteit en diepte worden toegevoegd, net zoals de nacht diepte toevoegt aan onze beleving en perceptie.

Bovendien legt Mijares' werk een verbinding tussen de traditionele waarden van Brugal, waarbij vakmanschap en toewijding centraal staan, en het moderne leven. Hiermee erkent hij de belangrijke bijdrage van generaties van de Brugal-familie die sinds 1888 een erfenis van kwaliteit hebben opgebouwd. De ontwerpen belichamen niet alleen de geest en emotie die gepaard gaan met het creëren van rum, maar ook de rijke geschiedenis en de mooie toekomstvisie van het merk.

De 'La Ventana de la Noche' flessencollectie was niet alleen een artistiek project voor Mijares maar ook een manier om zijn waardering uit te drukken voor de Dominicaanse cultuur. Door zijn kunst draagt hij bij aan het algemene bewustzijn en waardering voor de culturele invloeden die de identiteit van Brugal 1888 vormen.

De limited-edition flessen werden onthuld tijdens een exclusief evenement voor artiesten, verzamelaars en liefhebbers van rum, waarmee de betrokkenheid van de rumproducent met de artistieke gemeenschap werd bevorderd. De samenwerking tussen Mijares en Brugal 1888 is een perfect voorbeeld van hoe kunst en handwerk kunnen samensmelten, resulterend in een onderscheidend product dat zowel het erfgoed van de rum als de individualiteit van de kunstenaar viert.

Naast de artistieke aanpassingen aan de fles, blijft Brugal 1888 trouw aan zijn kenmerkende rijpingsproces. Dubbel verouderd, eerst in Amerikaanse eikenhouten vaten gevolgd door Europese eikenhouten sherryvaten, vertoont de rum een verfijnd smaakprofiel dat een brede demografie aanspreekt. De rum biedt een harmonie van droog fruit, houttonen, en een vleugje vanille, en biedt een complexe smaak die perfect is voor een rustige avond of een speciale gelegenheid.

De impact van deze samenwerking reikt verder dan de kunst- en rumindustrie; het is een viering van culturele diversiteit en creatieve gedrevenheid. De limited-edition Brugal 1888 flessen ontworpen door Alexander Mijares bieden een unieke kans om de fascinerende samensmelting van kunst en ambacht te beleven, en zijn een waardevolle toevoeging voor zowel kunstverzamelaars als rumkenners.

Deze verdieping van de relatie tussen kunst en handwerk in het kader van de Brugal 1888 flessencollectie van Alexander Mijares geeft ons inzicht in de manier waarop cross-sectorale samenwerkingen kunnen leiden tot onverwachte en inspirerende resultaten. Zij tonen aan dat wanneer creatieve geesten samenkomen, met respect voor traditie en een blik op innovatie, nieuwe mogelijkheden ontstaan die de waardering voor beide werelden vergroten.

Brugal 1888's'La Ventana de la Noche' collectie komt voort uit de gewoonte van het merk om tegen de verwachtingen in te gaan door nieuwe dimensies toe te voegen aan de ervaring van hun premium rum. Met deze samenwerking trekken ze de aandacht van een nieuw publiek dat niet alleen interesse heeft in kwaliteitsdranken, maar ook in de verhalen en creatieve expressies die erachter schuilgaan. Het initiatief doorbreekt traditionele barrières en moedigt een dialoog aan tussen culturen, kunst en consumptie.

Mijares, aan de andere kant, gebruikt zijn platform niet alleen om zijn kunstwereld te verbreden, maar ook om betekenisvolle boodschappen te communiceren over erfgoed en gemeenschap. Zijn werk met Brugal 1888 is slechts een uitbreiding van zijn voortdurende inspanningen om kunst te gebruiken als een medium voor verandering en bewustwording.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...