Zeldzame 8,41-karaat paars-roze diamant verkocht voor recordbedrag in Hong Kong

Hong Kong staat momenteel om verschillende redenen in het nieuws, maar naast de onrust op straat blijven de superrijken nog steeds investeren in prachtige en kostbare objecten. Onlangs heeft Sotheby'sop een veiling in Hong Kong een prachtige 8,41-karaat paarsroze diamant verkocht voor een verbluffend bedrag van maar liefst €16,3 miljoen. Deze diamant, van het Type IIa (de meest chemisch zuivere categorie), is zeer transparant en helder, en heeft enkele zeer zeldzame kenmerken, zoals de grootte, mooie tint en rijke verzadiging van kleur.

Deze bijzondere diamant is afkomstig van De Beers en is zorgvuldig vervaardigd uit een grotere, 18-karaat diamant. Het pronkt prachtig op een platina ring, die is bezet met rondgeslepen diamanten in een pavé-setting. Het resultaat is simpelweg adembenemend. Hoewel aanvankelijk werd verwacht dat de diamant voor ongeveer €14,1 miljoen zou worden verkocht, heeft de uiteindelijke prijs de verwachtingen overtroffen. De nieuwe eigenaar heeft een ongelooflijke €1,94 miljoen per karaat betaald.

Hoewel dit niet ver verwijderd is van het wereldrecord dat vorig jaar werd gevestigd door een 14,82-karaat mooie levendige oranje diamant, die voor €32,3 miljoen werd verkocht (ongeveer €2,18 miljoen per karaat), is het nog steeds een indrukwekkende transactie. Dit toont aan dat er nog steeds een grote vraag is naar uitzonderlijke diamanten onder verzamelaars en liefhebbers van luxueuze juwelen.

De verkoop van deze zeldzame paarsroze diamant benadrukt de voortdurende aantrekkingskracht van Hong Kong als een belangrijk knooppunt voor de handel in kostbare edelstenen en juwelen. De stad blijft een centrum voor luxueuze aankopen en een bestemming voor degenen die op zoek zijn naar exclusieve, hoogwaardige stukken.

De nieuwe eigenaar van deze prachtige paarsroze diamant kan nu genieten van een waardevol en uniek sieraad dat niet alleen een blikvanger is, maar ook een waardevolle investering. Deze diamant zal ongetwijfeld een prominente plaats innemen in de collectie van de gelukkige eigenaar.

Hong Kong blijft wereldwijd de aandacht trekken als een bloeiende markt voor kostbare juwelen en diamanten. Naast de recente veiling van de zeldzame paarsroze diamant, zijn er tal van andere opmerkelijke transacties geweest die de welvaart van de stad weerspiegelen.

Liefhebbers van exclusieve juwelen kunnen hun hart ophalen in Hong Kong, waar een verscheidenheid aan gerenommeerde juweliers en luxe boetieks te vinden is. Van internationaal bekende merken tot lokale juwelenontwerpers, er is voor elk wat wils. Naast diamanten bieden deze juweliers ook een scala aan andere edelstenen, waaronder smaragden, saffieren en robijnen, en creëren ze meesterwerken die vakmanschap en verfijning combineren.

Voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijk verblijf in Hong Kong, zijn er verschillende exclusieve hotels en resorts die voldoen aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende reizigers. Van luxueuze vijfsterrenhotels met adembenemende uitzichten over de stad en de Victoria Harbour tot privévilla's met persoonlijke butlerservice, er is een scala aan accommodaties om uit te kiezen. Veel van deze accommodaties bieden ook hoogwaardige voorzieningen, zoals bekroonde restaurants, spa'svan wereldklasse en unieke ervaringen op maat.

Naast de bruisende winkel- en verblijfsmogelijkheden heeft Hong Kong nog veel meer te bieden. De stad staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, met historische bezienswaardigheden zoals de Tempel van de Hemel en het Man Mo Temple, waar bezoekers een glimp kunnen opvangen van de traditionele Chinese architectuur en spirituele tradities.

Ook de culinaire scene van Hong Kong is wereldwijd vermaard. Van straatstalletjes met heerlijke lokale lekkernijen tot Michelin-sterrenrestaurants met internationale keukens, fijnproevers zullen genieten van de diverse en verrukkelijke gastronomische ervaringen die de stad te bieden heeft.

Of u nu op zoek bent naar exclusieve juwelen, een luxueus verblijf of een ontdekkingsreis door de rijke cultuur en gastronomie, Hong Kong blijft een spannende bestemming voor degenen die een voorliefde hebben voor de fijnere dingen in het leven. De stad belichaamt luxe, verfijning en een levendige handelsgeest die blijft inspireren en fascineren.

Over diamant Type IIa

Diamanten zijn al eeuwenlang een symbool van schoonheid, luxe en tijdloze elegantie. Binnen de wereld van diamanten bestaan er verschillende classificaties, waarbij Type IIa diamanten worden beschouwd als een van de meest uitzonderlijke en zeldzame varianten.

Type IIa diamanten behoren tot de categorie van de meest chemisch zuivere diamanten. Ze bevatten een zeer laag gehalte aan stikstofinsluitsels, die normaal gesproken verantwoordelijk zijn voor de kleur in diamanten. Als gevolg hiervan hebben Type IIa diamanten een buitengewoon hoge helderheid en transparantie, waardoor ze een ongeëvenaarde schittering vertonen.

Wat Type IIa diamanten nog specialer maakt, is het feit dat ze vrijwel geheel of volledig kleurloos zijn. Dit betekent dat ze over het algemeen geen of slechts een zeer subtiele tint hebben, wat bijdraagt aan hun uitzonderlijke helderheid en witheid. Deze eigenschappen maken Type IIa diamanten zeer gewild bij verzamelaars en juwelenliefhebbers.

Het is belangrijk op te merken dat Type IIa diamanten ook bekend staan om hun uitzonderlijke grootte en perfectie. Ze kunnen gevonden worden in verschillende slijpvormen, zoals briljant, ovaal, hartvormig en nog veel meer, waardoor er een scala aan mogelijkheden is om deze prachtige edelstenen te bewerken tot adembenemende sieraden.

De winning van Type IIa diamanten is zeer uitdagend en complex vanwege hun zeldzaamheid en zuiverheid. Deze diamanten worden vaak gevonden in slechts enkele mijnen wereldwijd en vereisen nauwgezet vakmanschap en expertise om ze te slijpen en te polijsten tot hun optimale glans en schittering.

Vanwege hun unieke kenmerken en uitzonderlijke schoonheid zijn Type IIa diamanten vaak te vinden in exclusieve juwelen en collecties. Ze hebben een tijdloze aantrekkingskracht en worden gewaardeerd om hun zeldzaamheid, zuiverheid en superieure kwaliteit.

Het bezitten van een Type IIa diamant is een privilege en een investering die door de jaren heen zijn waarde behoudt. Deze edelstenen stralen niet alleen schoonheid uit, maar ook een gevoel van uniciteit en verfijning, waardoor ze een geliefde keuze zijn voor degenen die streven naar het bezitten van iets werkelijk uitzonderlijks.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...