Philippe Starck innoveert de keukenruimte met compacte opslagmogelijkheden

In de zoektocht naar keukeninnovatie heeft Philippe Starck, in samenwerking met de Duitse fabrikant Warendorf, de Tower Kitchen ontworpen. Deze revolutionaire set bestaat uit twee staande opbergunits die effectief opbergruimte bieden in een compact formaat van slechts één vierkante meter per stuk.

De innovatieve rekken in deze units zijn ontworpen om een breed scala aan keukenbenodigdheden op te slaan, van kookgerei en borden tot diverse apparaten. Elk van de units kan aan drie zijden worden geopend, terwijl ze tegelijkertijd kunnen draaien voor gemakkelijke toegang. De vierde zijde is open voor de eigenaar om naar eigen inzicht te vullen met apparatuur zoals een magnetron, broodrooster of wasmachine.

Interessant is dat de twee units verschillende doeleinden hebben. De ene functioneert als een 'koude' toren, perfect voor een koel-vriescombinatie, terwijl de andere als een 'warme' toren dient, geschikt voor diverse ovens. Het ontwerp wordt gecompleteerd door de Trumpet Table, een multifunctionele module die voorbereidingsruimte, een kookplaat, een gootsteen en een eetplaats biedt. Daarnaast biedt het extra opslagruimte onder het werkblad.

Deze vernuftige creaties van Starck bieden niet alleen praktische oplossingen, maar zijn ook uiterst veelzijdig. Het kookeiland kan na het koken bijvoorbeeld in een eettafel worden veranderd. De set is bovendien verkrijgbaar in meer dan 300 aangepaste ontwerpen en maten, van hout tot getextureerde lamineringen en glazen oppervlakken.

De Tower Kitchen van Philippe Starck biedt een sfeer van efficiëntie in de keukenruimte en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Het belichaamt de perfecte combinatie van functionaliteit en stijl, een echte weerspiegeling van uw praktische persoonlijkheid.

Naast de opmerkelijke functionele voordelen, biedt de Tower Kitchen van Philippe Starck ook esthetische voordelen. Het speelt met de visuele perceptie van de ruimte, waardoor de keuken er ruimer uitziet dan hij in werkelijkheid is. Bovendien past de strakke en moderne vormgeving van deze units in verschillende interieurstijlen, van klassiek tot eigentijds.

De draaibare units zijn ontworpen voor gemak en bruikbaarheid, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot hun keukengerei en apparatuur. Bovendien zorgt de open vierde zijde van de units voor een aanpasbaar element, waarmee de eigenaar zijn/haar keuken volledig naar wens kan inrichten. Dit biedt flexibiliteit, waarbij de keuken gemakkelijk kan worden aangepast aan de veranderende behoeften van de huishoudens.

Naast het huisvesten van kooktoestellen, biedt de Trumpet Table ook opslagruimte, wat nog een ander niveau van functionaliteit aan het geheel toevoegt. Het verbergt opslagruimte onder zijn werkblad, waardoor er minder rommel in zicht is en de keukenruimte netjes en georganiseerd blijft.

Starck's Tower Kitchen is meer dan een esthetisch meubelstuk; het is een op maat gemaakte oplossing voor de hedendaagse keuken. Met keuze uit meer dan 300 aangepaste ontwerpen en maten, van houten afwerkingen tot getextureerde lamineringen en glazen oppervlakken, biedt het ontwerp veelzijdigheid en personalisatie. Dit maakt het mogelijk om de Tower Kitchen naadloos te integreren in elke keukenstijl, terwijl de functionaliteit en efficiëntie van de ruimte wordt verhoogd.

Philippe Starck's Tower Kitchen is een innovatieve oplossing die zowel praktisch als esthetisch is, waardoor de keukenruimte opnieuw wordt gedefinieerd. Of het nu gaat om het hosten van gasten of het creëren van een gevoel van vrijheid tijdens het koken, dit ontwerp zal zeker uw keukenervaring verbeteren en uw persoonlijke stijl benadrukken.

Over Philippe Starck

Philippe Starck is een wereldberoemde Franse ontwerper die bekend staat om zijn brede portfolio van objecten en ruimtes. Hij werd geboren op 18 januari 1949 in Parijs. Zijn creaties variëren van alledaagse gebruiksgoederen zoals meubels en keukengerei tot architecturale projecten, waaronder hotels en restaurants.

Starck studeerde aan de École Nissim de Camondo in Parijs, en zijn ontwerpcarrière begon met het creëren van opblaasbare objecten in de jaren zeventig. Hij kwam op de voorgrond toen hij in 1982 werd gekozen om het privéverblijf van de toenmalige Franse president François Mitterrand in het Élysée Palace te renoveren.

Hij staat bekend om zijn baanbrekende ontwerpen en innovatieve benadering van alledaagse objecten. Zijn stijl wordt gekenmerkt door zijn speelsheid en humor, en hij is niet bang om conventionele ontwerpregels te breken. Hij gelooft in het concept van "democratisch design", waarbij goede en slimme ontwerpen toegankelijk zijn voor iedereen, en niet alleen voor de elite.

In de wereld van keukenontwerp is Philippe Starck bekend om zijn inventieve ideeën die zowel stijl als functie combineren, zoals te zien is in de Tower Kitchen. Zijn ontwerpen voor de keukenruimte zijn altijd gericht op het creëren van harmonie tussen de gebruiker, de omgeving en het doel.

Naast zijn werk als productontwerper is Starck ook een bekende interieur- en architectonische ontwerper. Hij heeft vele beroemde ruimtes gecreëerd, waaronder de inrichting van het Costes Hotel in Parijs en het Mondrian Hotel in Los Angeles.

Buiten de wereld van design, is Starck ook bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en milieubescherming. Hij heeft verschillende projecten gelanceerd om duurzame ontwerpen te bevorderen, zoals zijn lijn van windturbines voor huishoudelijk gebruik.

Philippe Starck blijft een invloedrijke figuur in design, voortdurend nieuwe grenzen verleggend met zijn innovatieve en onconventionele ideeën.

Over Warendorf

Warendorf is een Duitse keukenfabrikant die bekend staat om zijn op maat gemaakte, hoogwaardige keukens. Het bedrijf heeft zijn naam gevestigd door zijn compromisloze toewijding aan vakmanschap, functionaliteit en ontwerp.

Warendorf werd oorspronkelijk opgericht als "Miele Die Küche" in 1973, maar veranderde in 2010 zijn naam in Warendorf, naar de stad waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft. Hoewel de naam van het bedrijf veranderde, bleef de bedrijfsfilosofie dezelfde: het creëren van keukens met een ongeëvenaarde combinatie van kwaliteit, functionaliteit en esthetisch aantrekkelijk ontwerp.

Bij Warendorf staat de individuele klant centraal. Het bedrijf biedt op maat gemaakte keukens die precies voldoen aan de persoonlijke wensen en behoeften van de klant. De keukens worden vervaardigd met behulp van ambachtelijke technieken, gecombineerd met de nieuwste technologie. Het resultaat is een product van uitzonderlijke kwaliteit dat jarenlang meegaat.

Warendorf blijft een leider in het veld van keukenontwerp. Met hun toewijding aan kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid, blijven ze nieuwe normen stellen voor wat er mogelijk is in keukenontwerp en productie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...