Montblanc en Ferrari presenteren unieke Stilema SP3 Limited Edition pen

Montblanc en Ferrari introduceren gezamenlijk de exclusieve Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition, een schrijfinstrument dat het baanbrekende vakmanschap van Montblanc combineert met de automobiele expertise van Ferrari.

Flavio Manzoni, Ferrari's hoofd design, leidde het productontwerp, waarbij de iconische Ferrari-stijl de basis vormde voor een nieuwe vorm van Montblanc schrijfinstrument. Het ontwerp eert de onderscheidende stijl die wereldwijd bekend is van Ferrari-auto's, waardoor klanten de kenmerkende proporties en architectuur van Ferrari kunnen verwachten.

Volgens Montblanc CEO Nicolas Baretzki was het doel om een schrijfinstrument te creëren dat perfect aansluit bij de filosofie en het ontwerptaal van Ferrari. Samen met Flavio hebben ze een nieuwe reeks schrijfinstrumenten gedefinieerd die de identiteiten van Ferrari en Montblanc naadloos samenvoegen, waarbij ze grenzen van ontwerp en innovatie in hun respectievelijke industrieën verleggen.

De luxe pen is geïnspireerd op Ferrari's exclusieve Icona-serie, waaronder de Daytona SP3, een naam die autoliefhebbers zullen herkennen van de spectaculaire 24 Uren van Daytona-race in 1967.

Het schrijfinstrument is gemaakt van licht titanium voor de dop en het lichaam, een zeldzaamheid voor Montblanc. Dit materiaal is gekozen vanwege het vermogen om de neus van de Ferrari Daytona SP3 na te bootsen terwijl het door de lucht snijdt. Eigenaren kunnen zich ook verheugen op details zoals de lijnaccenten op de voorzijde en het lichaam, afgeleid van de bumperbladen van de auto.

Belangrijke kenmerken:

  • Grip: Ridges op de titanium grip zorgen voor een stevigere grip tijdens het schrijven.
  • Nib: Gemaakt van massief witgoud met het kenmerkende Montblanc-embleem en een unieke 'SP3'-gravure.
  • Lemmet: Gevormd uit kostbaar roodhars, zorgt het lemmet voor een grotere lengte tijdens het schrijven.
  • Chassis: Het lichaam is gemaakt van hoogwaardig titanium, vervaardigd met een geavanceerd snijproces en een speciale oppervlaktebehandeling. De voorzijde, conusmechanisme en MB-embleem zijn gemaakt van 750 witgoud.
  • Design: Harmonieus ontwerp geïnspireerd op de Ferrari Daytona SP3


De gelimiteerde Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599 belichaamt het iconische ontwerp en de uitmuntendheid van zowel Montblanc als Ferrari. De krachtige Daytona SP3, onderdeel van Ferrari's Icona-serie, vormt een passend eerbetoon aan het race-erfgoed en de winnende geest van het bedrijf.

Het lichaam van de Stilema SP3 is vervaardigd uit licht en duurzaam titanium, een hoogwaardig materiaal dat de rijke Italiaanse coachbuilding-traditie van Ferrari weerspiegelt. De vorm bootst de vloeiende lijnen van de auto en zijn indrukwekkende kracht na.

Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe schrijfinstrument, het lemmet, is gemaakt van glanzend, kostbaar roodhars. Hiermee wordt de energie van de vloeiende achterlichten van de Daytona SP3 gevangen en ontstaat er een opvallend contrast met het grijze titanium van het chassis.

Binnenin het lichaam bevindt zich een speciaal ontwikkeld vulmechanisme dat zich openbaart wanneer het lemmet wordt uitgeschoven. Het is prachtig geëxtrudeerd in de vorm van het Montblanc-embleem over de gehele lengte van de pen.

Een vooruitstrevend ontwerp met historische wortels: Ferrari's raceteam behaalde een verbazingwekkende overwinning op de drie hoogste plaatsen tijdens de 24 Uren van Daytona-race in 1967. Dit spectaculaire moment wordt gevierd in het nieuwe Daytona SP3-model, onderdeel van Ferrari's Icona-serie die eer betoont aan het diepgaande race-erfgoed van het bedrijf. De Stilema SP3, ontwikkeld in samenwerking met het Ferrari Design Centre en zijn Chief Design Officer Flavio Manzoni, is een opvallende uitbreiding van het baanbrekende ontwerp.

De Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599 toont het iconische ontwerp en vakmanschap waar zowel Montblanc als Ferrari door de jaren heen om bekend zijn komen te staan. Hun toewijding aan onberispelijk ontwerp en hoogwaardige materialen komt overeen met die van de Montblanc-ateliers, wat resulteert in een ongelooflijke samenwerking.

Als onderdeel van hun gelimiteerde Icona-serie heeft Ferrari de krachtige Daytona SP3 geïntroduceerd, een auto met sterke banden met het race-erfgoed en de winnende geest van het bedrijf. De samenwerking tussen Montblanc en Ferrari in de vorm van de Stilema SP3 Limited Edition 599 levert een uniek en luxueus schrijfinstrument op dat de kwaliteit en elegantie van beide merken belichaamt.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...