Lalique kleed iconische stukken in cerulean blauw voor 100ste verjaardag

Toen René Lalique aan het begin van de 20e eeuur zijn talent voor glasblazen en kristalbewerking ontplooide, was het wellicht ondenkbaar dat zijn naam ooit zou uitgroeien tot een begrip van puur esthetisch genot en vakbekwaamheid. Vanuit zijn diepgewortelde passie voor kunst gaf hij vorm aan het Franse merk Lalique, dat door de jaren heen een standvastige reputatie heeft opgebouwd die nauw verweven is met de sierlijke finesse van de Art Nouveau en de gestileerde elegantie van de Art Deco. De glinsterende objecten, elk met hun unieke charme, weerspiegelen de innovatieve geest waarmee Lalique zich wist te onderscheiden.

Nu, ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum, geeft Lalique een nieuwe invulling aan deze traditie van elegantie en schoonheid door haar iconische stukken aan te kleden in cerulean blauw, een tint zo hemels en bedachtzaam dat het een eigen dimensie lijkt te creëren. Deze kleur, die rust en sereniteit ademt, is door de eeuwen heen gekoesterd in diverse kunstvormen. Voor Lalique belichaamt dit diepbetaalde blauw een brug tussen verleden en toekomst, weerklinkend in de ethereal kwaliteiten van het glaswerk dat René Lalique beroemd maakte.

Met oog voor detail heeft het atelier van Lalique besloten om een select aantal historische creaties in deze rijke kleurschakering uit te brengen. Elk kunstwerk, nauwgezet tot leven gewekt door Lalique'sambachtslieden, voert ons terug naar de essentie van hun oprichter'svisie, terwijl ze ook de constante vernieuwing binnen het huis Lalique eren.

Een hoogtepunt van de jubileumcollectie is de Cire Perdue vaas. Deze techniek, waarbij iedere vaas uniek is vanwege de eenmalige bijenwas mal, was revolutionair in die tijd. Door deze toe te passen in het cerulean blauw, wordt het een nog fascinerender schouwspel; het spel van licht en transparantie benadrukt de beeldhouwkunstige pracht van het object en hult het in een aura die doet denken aan een stukje hemel op aarde.

Lalique'sassortiment beperkt zich niet enkel tot vazen, maar omvat ook siervoorwerpen en juwelen gedrenkt in het betoverende cerulean blauw. De kenmerkende Cabochon ringen, die ooit de vingers sierden van de elite, worden nieuw leven ingeblazen met deze frisse en levendige kleur. Ze vertegenwoordigen tegelijkertijd de historie van het merk alsmede de hedendaagse geest.

Voor verzamelaars en bewonderaars van fijn kristalwerk zijn er exclusieve edities beschikbaar van dierenfiguren - van sierlijk zwevende zwanen tot de legendarische Bacchantes. Elk stuk in de collectie ademt de artistieke uitdrukking en weelde waar Lalique al decennialang om bekend staat.

De honderdste verjaardag van Lalique blijft natuurlijk niet beperkt tot de introductie van nieuwe kleurenschema s. Het merk plant een reeks evenementen en tentoonstellingen die het rijke erfgoed en de blijvende impact van Lalique op de kunst- en designwereld zullen tonen. Met retrospectives in musea en speciale workshops zal het publiek worden uitgenodigd om de betovering van Lalique en de kracht van cerulean blauw van dichtbij mee te maken.

Afsluitend blijkt dat de introductie van cerulean blauw voor Lalique'seeuwfeest meer dan een eenvoudige esthetische keuze is; het is een doordachte actie die het eeuwige karakter van het merk benadrukt. Een ode aan schoonheid die standhoudt door de tijd heen, zoals de oneindige lucht boven ons. Zelfs na honderd jaar straalt Lalique nog steeds een verbintenis uit met excellente elegantie en meesterlijk vakmanschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...