Dries Van Noten breidt zich verder uit met beautylijn

Dries Van Noten zal op 2 maart een beautylijn lanceren met navulbare lipsticks, parfums, zeep, handcrèmes en accessoires zoals spiegels, kammen en make-uptassen. Aanvullende producten voor gezicht, ogen en nagels zullen volgens het merk in de toekomst worden toegevoegd. De prijzen voor de producten variëren van €30 voor een stuk zeep tot €220 voor eau de parfum en €250 voor een make-uptasje.

De stap naar schoonheidsproducten komt vijf jaar nadat Dries Van Noten een meerderheidsbelang in zijn Belgische merk verkocht aan de Spaanse groep Puig. Puig heeft naast Dries Van Noten andere kant-en-klare labels zoals Paco Rabanne, Nina Ricci en Carolina Herrera in haar merkenportefeuille en heeft onlangs ambities in de cosmetica-ruimte gesignaleerd.

Beauty is een productcategorie met hoge marges en is gemakkelijk schaalbaar, wat traditioneel aanzienlijke inkomsten oplevert voor luxe labels dankzij lagere prijspunten. Voor Dries Van Noten zijn de navulbare lipsticks van €69 en handcrèmes van €40 een manier om naamsbekendheid te vergroten en een nieuw klantenbestand te bereiken, terwijl ze ook de groei van het bedrijf stimuleren.

Dries Van Noten is niet de eerste high-end modeontwerper die zijn merk uitbreidt naar de beauty-sector. Veel bekende merken, zoals Chanel, Dior en Yves Saint Laurent, hebben al jarenlang succesvolle beautylijnen. Het uitbreiden van het merkaanbod naar beauty kan helpen bij het vergroten van de merkwaarde en de omzetgroei, omdat het merk kan profiteren van de bestaande klantenkring en de bekendheid van het merk.

Het feit dat Dries Van Noten heeft gekozen voor navulbare lipsticks en parfums, en dat er aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, laat zien dat het merk ook een focus heeft op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Navulbare producten verminderen de afvalstroom en verminderen de ecologische voetafdruk van het merk.

Het is nog afwachten hoe de beautylijn van Dries Van Noten zal worden ontvangen door het publiek, maar de verwachtingen zijn hooggespannen gezien de reputatie van het merk. De hoge prijzen van de producten zijn gebruikelijk in de luxe beauty-industrie en kunnen bijdragen aan het imago van exclusiviteit en kwaliteit van het merk.

Dries Van Noten's beautylijn omvat verschillende producten zoals:

  • Navulbare lipsticks in verschillende kleuren, waarvan sommige matte of glanzende afwerkingen hebben.
  • Parfums, waaronder eau de parfum met verschillende geuren en een huisparfum genaamd "L'EAU".
  • Zeep en handcrème, die worden verkocht in sets van twee en drie.
  • Accessoires zoals spiegels, kammen en make-uptassen.


Volgens het merk zullen er in de toekomst aanvullende producten voor gezicht, ogen en nagels worden gelanceerd. Dries Van Noten heeft ervoor gekozen om een duurzame aanpak te hanteren voor zijn beautylijn, door navulbare lipsticks en parfums aan te bieden om afval te verminderen en bij te dragen aan een duurzamer milieu.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...