Deze luxe sculpturen van papier zijn het werk van Lisa Lloyd

In de wereld van hedendaagse kunst zijn er kunstenaars die ons doen verwonderen met hun buitengewone vaardigheden en unieke benadering van traditionele materialen. Een van deze vernieuwende kunstenaars is Lisa Lloyd, wiens adembenemende sculpturen, hoewel ze volledig van papier zijn gemaakt, een luxe en bijna levensechte uitstraling hebben.

De kunstwerken van Lisa Lloyd zijn een pure verbeelding van vakmanschap; ze zijn geboren uit de delicate dans tussen karton en papier. Ze beeldhouwt de interne structuren van stevig karton en brengt dit skelet tot leven door het aan te kleden met lagen van verfijnd, decoratief papier. De zoektocht naar het perfecte papier is een essentieel onderdeel van haar proces – elk vel moet een bijzondere afwerking of kleur hebben om haar creaties de juiste esthetische draai te geven.

Het beeldende werk van Lloyd is geworteld in de natuur, waar zij een onuitputtelijke bron van inspiratie in vindt. Zij heeft een onmiskenbaar oog voor de wonderlijke kleinigheden die onze natuurlijke wereld rijk is; de complexe patronen, symmetrieën, kleurschakeringen en texturen vinden allemaal hun weg naar haar kunst. Het papier dient als het ideale medium om deze natuurschoon vast te leggen, waarbij de tastbare kwaliteit van het materiaal, evenals de beschikbare kleurenrijkdom, haar sculpturen tot leven wekken.

Het ontstaan van een gepersonaliseerde papieren sculptuur is als een spannende ontdekkingsreis. In gesprek met haar cliënten ontvouwt zich het thema dat hen dierbaar is – variërend van een vogelsoort tot een specifieke bloem of dier. Vervolgens wordt gezamenlijk de koers bepaald: wordt het een realistische weergave of kiest men voor een meer expressieve of abstracte stijl?

Fotografie is een andere passie van Lisa, waarbij ze de voltooide sculpturen vastlegt in beelden die het creatieve proces complementeren. Ze beschrijft deze fase als uiterst therapeutisch en bevrijdend voor haar artistieke geest. Ondanks dat sommige kleine werken tot acht weken in beslag kunnen nemen om te voltooien, helpt een strak productieschema om de tijd effectief te managen. Voor commissies vraagt Lisa een aanbetaling van 50% om de plek in haar schema te garanderen. Bij voltooiing wordt het resterende saldo betaald, voorafgaand aan de verzending.

Voor diegenen die het geluk hebben een Lisa Lloyd origineel te bezitten of te schenken, biedt Lisa een persoonlijke customer journey . Met regelmatige updates door middel van foto'sen video'shoudt ze haar klanten betrokken bij elke stap van de creatie. En voor degenen die haar kunst als een geschenk geven, maakt ze het nog persoonlijker met een handgeschreven kaartje voor de ontvanger.

Zorgvuldige verzorging van een papieren sculptuur is essentieel: UV-glas wordt aanbevolen voor boxframes om de kleuren te beschermen tegen zonlicht, en vochtige ruimtes dienen vermeden te worden. Het bewaren van de kunst met silicazakjes kan helpen om eventuele vocht te absorberen.

Met een carrière van meer dan 20 jaar in de commerciële sector, begon Lisa als grafisch ontwerper en animator en werkte ze aan reclames voor de muziekindustrie in Londen. Haar reis vervolgde via het regisseren van live-action muziekvideo'stot het mede-eigenaar zijn van een animatiestudio genaamd Mr and Mrs Smith. Tegenwoordig is het werken met papier haar enige professie, wat ze nu al meer dan negen jaar met hart en ziel doet.

Lisa'sreputatie in het produceren van papieren kunstwerken en sculpturen strekt zich uit over de hele wereld, met commerciële opdrachten variërend van redactioneel werk tot grootschalige installaties en visual merchandising.

Kortom, de kunst van Lisa Lloyd is een ode aan de eenvoud en tegelijkertijd de complexiteit van de natuur, gevat in het nederige materiaal dat papier heet. Met elke creatie viert ze de verbinding tussen mens en natuur en levert prachtige, tactiele werken die de toeschouwer uitnodigen om de diepere waarde en schoonheid van het alledaagse te herontdekken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...