De lancering van Bombay Sapphire's cultureel en creatief initiatief

Bombay Sapphire, de iconische premium Gin merk, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw cultureel en creatief initiatief genaamd "Saw This Made This". Dit initiatief is bedoeld om zowel opkomende als gevestigde kunstenaars en creatieven te ondersteunen, terwijl het ook een nieuwe manier biedt om gin en kunst samen te brengen voor de consumenten van het merk.

"Saw This Made This" is ontwikkeld en wordt ondersteund door Bombay Sapphire en het in Londen gevestigde creatieve collectief All Purpose. Het doel van dit initiatief is om kunst toegankelijk en aantrekkelijk te maken, niet alleen voor mensen die zich al in het culturele landschap bevinden, maar ook voor degenen die gewoonlijk misschien niet zo'n nauwe band hebben met de kunstwereld.

Om de lancering van dit initiatief te vieren, heeft Bombay Sapphire een Art Bites series gemaakt. Deze serie toont een selectie van kunstwerken gemaakt door een diverse groep artiesten, waarvan elk werk is geïnspireerd door een specifieke Bombay Sapphire cocktail. Elke artiest kreeg de uitdaging om een origineel kunstwerk te maken op basis van de smaaknoten en het karakter van de cocktail, wat resulteerde in een reeks unieke en boeiende stukken.

Enkele van de kunstenaars die hebben deelgenomen aan dit project zijn Lotte Andersen, Alfie Kungu, Ayesha Tan Jones en Hannah Hill. Ze creëerden allemaal kunstwerken die de essentie van de door hen gekozen cocktails vertegenwoordigen, terwijl ze ook hun eigen unieke en persoonlijke stijlen tot uitdrukking brachten.

De Art Bites serie wordt als een virtuele tentoonstelling gepresenteerd op de "Saw This Made This" website, waar bezoekers de kunstwerken kunnen ontdekken en meer te weten kunnen komen over de artiesten en de cocktails die hen inspireerden. Bovendien zullen de werken ook te zien zijn op sociale media kanalen van Bombay Sapphire om zo de zichtbaarheid getoond aan een breder publiek te verhogen.

Bombay Sapphire heeft zich al eerder verdiept in de wereld van kunst en cultuur. Het merk staat bekend om zijn support voor creatieven en kunstenaars door middel van haar wereldwijd gerenommeerde 'Canvas' initiatief. Met "Saw This Made This" gaat Bombay Sapphire nog een stap verder door kunst en drank naadloos met elkaar te integreren, een nieuwe dimensie toevoegend aan de gin-ervaring en tegelijkertijd opkomende kunstenaars een platform biedend.

Om het creatieve proces achter elk kunstwerk en de bijbehorende cocktail beter te begrijpen, heeft Bombay Sapphire interviews afgenomen met de betrokken artiesten. Deze interviews bieden interessante inzichten in de denkprocessen en inspiratiebronnen van de kunstenaars, en zijn te vinden op de "Saw This Made This" website en sociale media kanalen van Bombay Sapphire.

Naast het steunen van lokale kunstenaars, draagt "Saw This Made This" ook bij aan de bredere inzet van Bombay Sapphire voor creativiteit en cultuur. Door kunst en gin samen te brengen, moedigt het merk mensen aan om kunst op een nieuwe manier te ervaren en stelt het hen in staat om de unieke smaken en aroma's van hun favoriete cocktails op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

Met "Saw This Made This" zet Bombay Sapphire zich in om opkomende kunstenaars te ondersteunen en vast te leggen, terwijl ze ook een platform bieden voor creatieven om hun talenten te tonen aan een breed publiek. Het is duidelijk dat met dit nieuwe initiatief, Bombay Sapphire vastbesloten is om zijn naam te vestigen als een pionier op het gebied van creativiteit en innovatie.

 

- Wat is het doel van Bombay Sapphire's "Saw This Made This" initiatief? Het doel is om kunst toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor zowel mensen die al in het culturele landschap zijn als voor degenen die gewoonlijk misschien niet zo'n nauwe band hebben met de kunstwereld.
- Welke kunstenaars hebben deelgenomen aan het "Saw This Made This" project? Enkele van de kunstenaars zijn Lotte Andersen, Alfie Kungu, Ayesha Tan Jones en Hannah Hill.
- Hoe worden de kunstwerken gepresenteerd? De Art Bites serie wordt als een virtuele tentoonstelling gepresenteerd op de "Saw This Made This" website, en de werken worden ook tentoongesteld op sociale media kanalen van Bombay Sapphire.
- Hoe gaat Bombay Sapphire verder dan alleen het ondersteunen van lokale kunstenaars met dit initiatief? Naast het steunen van lokale kunstenaars, draagt "Saw This Made This" bij aan de bredere inzet van Bombay Sapphire voor creativiteit en cultuur. Het brengt kunst en gin samen.
- Wat zijn de voordelen voor de artiesten die deelnemen aan "Saw This Made This"? Het biedt opkomende kunstenaars een platform en de mogelijkheid om hun talenten te tonen aan een breed publiek.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...