Christian Rex van Minnen brengt de eerste zeefdruk uit in meer dan tien jaar

Christian Rex van Minnen, geboren in 1980 in Providence, Rhode Island, is terug met zijn eerste zeefdruk in meer dan 10 jaar, na zijn recente Avatars collectie met Avant Arte. De zeefdruk getiteld 'Parallax' is gebaseerd op een eerder olieverfschilderij van de kunstenaar en brengt opnieuw zijn voorliefde voor stillevens naar voren. Met behulp van een eeuwenoude Venetiaanse schildertechniek verruilt Minnen traditionele objecten zoals fruit voor een excentrieke mix van hedendaagse items, met name gummy snoepjes.

Opgegroeid in Colorado met een psychotherapeut als vader, had Van Minnen weinig direct contact met zijn Zuid-Afrikaanse vader. Zijn ooms waren vissers en hadden een vismarkt in Charlestown, Rhode Island, genaamd Rathbones. Van Minnen had al interesse in schilderen voordat hij naar de universiteit ging en studeerde in 2002 af met een BA-graad aan de Regis University. Hij koos schilderen als beroep vanaf 2005-2006.

In het begin van zijn carrière werkte hij op een kleinere schaal van 18x24 inch en creëerde hij meer persoonlijke stukken. Later verhuisde hij naar een grotere schaal en moest hij zijn techniek aanpassen en een deel van de complexiteit verminderen om niet elk vierkante centimeter op het canvas te vullen. In 2006 raakte hij gefrustreerd en begon hij het internet te gebruiken om de traditionele kunstscene te omzeilen.

Van Minnen werkt bijna uitsluitend met schilderen, maar heeft ook enkele keramische sculpturen gemaakt. Zijn eerste solotentoonstelling in Europa was in mei 2014 in de Gallery Paulson in Kopenhagen. In november 2018 hadden Van Minnen en Aaron Johnson hun eerste tentoonstelling samen in Hong Kong. Johnson en Van Minnen zijn al heel lang vrienden.

Over Christian Rex van Minnen

Christian Rex van Minnen is een hedendaagse Amerikaanse kunstenaar die bekend staat om zijn schilderijen van groteske, surrealistische figuren en stillevens. Hij gebruikt een eeuwenoude Venetiaanse schildertechniek om zijn schilderijen te creëren, waarbij hij traditionele objecten vervangt door hedendaagse items, waardoor een visueel verbazingwekkend effect ontstaat.

Van Minnen begon al op jonge leeftijd te tekenen en ontwikkelde al snel een interesse in schilderen. Na zijn afstuderen aan de Regis University koos hij schilderen als beroep en begon hij zijn carrière op kleinere schaal voordat hij later overstapte op grotere werken.

Zijn werk is tentoongesteld in galerieën en musea over de hele wereld, waaronder de Albertina in Wenen en de Saatchi Gallery in Londen. Hij heeft ook samengewerkt met verschillende merken en publicaties, waaronder Gucci, Harper'sBazaar en The New York Times.

Van Minnen woont en werkt momenteel in Brooklyn, New York.

Christian Rex van Minnen heeft een unieke en persoonlijke stijl die zich onderscheidt van veel andere hedendaagse kunstenaars. Hij creëert gedetailleerde en complexe schilderijen met een surrealistisch gevoel, vaak vol groteske figuren en vreemde stillevens die een combinatie zijn van oude schildertechnieken en moderne elementen.

Zijn schildertechniek, die is gebaseerd op de Venetiaanse schilderkunst, omvat het gebruik van verschillende lagen van olieverf om de gewenste textuur en diepte te creëren. Dit stelt hem in staat om een ​​breed scala aan kleuren en schaduwen te gebruiken om zijn beelden tot leven te brengen.

Van Minnen is geïnspireerd door verschillende kunststromingen, waaronder de Renaissance, het expressionisme en het surrealisme. Zijn werk wordt vaak beschouwd als een weerspiegeling van de complexiteit en chaos van het menselijk bestaan, waarbij de groteske figuren en stillevens symbool staan ​​voor de onzekerheid en de vreemde schoonheid van de wereld.

In recente jaren heeft Van Minnen een sterke aanwezigheid op sociale media opgebouwd en heeft hij zijn werk gepromoot via Instagram en andere online platforms. Hij heeft ook verschillende solo- en groepstentoonstellingen gehad en zijn werk is opgenomen in verschillende openbare en privécollecties over de hele wereld.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...