Public Enemy - Ice-T en National Celebration of Hip Hop Concert in Londen

De wereld van hip hop muziek maakt zich op voor een historisch evenement in het Olympisch Stadion van Londen: de National Celebration of Hip Hop. Dit grootschalige concert wordt op 22 september 2023 georganiseerd ter ere van de vijftigste verjaardag van één van de meest invloedrijke muziekstijlen ter wereld. Iconische namen zoals Public Enemy, Ice-T en Grandmaster Flash zullen het podium betreden om hun onuitwisbare stempel op de viering te drukken.

Public Enemy, de groep die met nummers als "Fight the Power" en "Don t Believe the Hype" furore maakte, belichaamt de politieke kracht van hip hop. Hun teksten zijn gevuld met maatschappijkritiek en bevlogen boodschappen die, tezamen met hun energieke beats, de massa'sin beweging brachten. De samenwerking met Ice-T, wiens carrière zich uitstrekt van pathbreaking rap tot acteerprestaties in films en op televisie, geeft het evenement een extra dimensie. Ice-T staat niet alleen bekend als rapper maar ook als één van de grondleggers van de gangsta-rap, en heeft door de jaren heen een grote invloed gehad op de evolutie van de hip hop cultuur.

Ook Grandmaster Flash, die als DJ en producer in de late jaren 70 al bezig was met het vormgeven van de sound van hip hop, zal aanwezig zijn. Zijn techniek en innovatieve gebruik van de draaitafels hebben ertoe bijgedragen dat de kunst van het dj en essentieel werd voor de hip hop cultuur. Hij wordt vaak geciteerd als een pionier van scratching en mixing, technieken die nu niet meer weg te denken zijn in de wereld van de hip hop.

De aankondiging van het concert is met veel enthousiasme ontvangen door de fans. Het Olympisch Stadion, dat plaats biedt aan vele duizenden bezoekers, zal het decor zijn van wat beschouwd kan worden als een reünie van de grootste levende legendes van de hip hop. Georganiseerd door Red Bull Music in samenwerking met Live Nation, belooft dit festival een ongeëvenaarde ervaring te worden waarbij de geschiedenis en de culturele invloed van hip hop centraal staan.

Naast de al genoemde hoofdacts zullen ook andere belangrijke artiesten zoals Jungle Brothers en Kool Herc hun opwachting maken. Elk van hen heeft op hun eigen manier bijgedragen aan de evolutie van hip hop en ze zullen zonder twijfel de erfenis van deze muziekstijl eer aandoen.

Tickets voor het evenement zijn verkrijgbaar vanaf slechts 12 euro, een prijs die de toegankelijkheid en de inclusieve geest van hip hop weerspiegelt. Het is een unieke kans om de levende legendes van de scene live te zien en deel uit te maken van deze historische viering. Red Bull Music heeft met dit evenement duidelijk willen maken hoe belangrijk hip hop is voor de muziekcultuur over de hele wereld. Met eerdere evenementen die zich richtten op verschillende muziekstijlen, laat Red Bull zien dat zij een voortrekkersrol spelen in het presenteren van muzikale diversiteit.

Nu de National Celebration of Hip Hop nadert, neemt de anticipatie toe. Fans worden aangemoedigd snel hun tickets te reserveren, want het gesprek over dit aankomende spektakel zindert door de straten en online community s. De National Celebration of Hip Hop is niet alleen een concert; het is een moment waarop de wereld stilstaat om de impact, de kracht en de schoonheid van een cultuur te erkennen die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geraakt, gevormd en geïnspireerd. Het belooft een avond te worden vol herinneringen, muziek en gemeenschapszin, die iedereen zal bijblijven als een mijlpaal in de viering van een culturele beweging die nooit zal stoppen met evolueren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...