Anthony Mackie - van Eminem s film tot de rol van Falcon in het Marvel Cinematic Universe

Anthony Mackie is een veelzijdige acteur die de afgelopen jaren indruk heeft gemaakt in de filmwereld. Hij heeft een aantal prominente rollen gehad, maar de belangrijkste is zijn rol als Sam Wilson, ook wel bekend als de superheld Falcon, in het Marvel Cinematic Universe. Anthony Mackie begon zijn carrière op het grote scherm in 2002 naast rapper Eminem in de film 8 Mile. Dit was het begin van zijn acteercarrière en sindsdien heeft hij in vele andere films en televisieseries gespeeld.

Een van zijn opmerkelijke rollen was als Perry in de film Brother to Brother uit 2004. Hierin speelde hij een jonge, idealistische en onrustige homoseksuele Afro-Amerikaanse schrijver in de jaren twintig. Voor deze rol ontving hij prijzen en erkenning voor zijn uitstekende prestaties. Hij speelde ook met andere bekende acteurs zoals Matt Damon in The Adjustment Bureau en Chris Evans in de Captain America-saga.

In interviews en op sociale media heeft Anthony Mackie zijn vriendschap met Tom Holland, de acteur die Spider-Man speelt, laten zien. Hij onthulde echter ook dat ze in het verleden een handgemeen hadden vanwege een schijnbaar misverstand over het delen van een scherm in een van de sequels van Captain America.

Anthony Mackie is momenteel 43 jaar oud en heeft een lengte van 177 cm en een gewicht van ongeveer 77 kg. Hij heeft een sterke en gespierde slanke lichaamsbouw. Zijn sterrenbeeld is Maagd en mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren staan bekend als beslissend, gepassioneerd en intens.

Wat betreft zijn persoonlijke leven, Anthony Mackie was getrouwd met Sheletta Chapital, zijn jeugdliefde, en ze hebben samen vier kinderen. In 2017 zijn ze uit elkaar gegaan, maar hebben ze aangegeven dat ze hun kinderen gezamenlijk zullen opvoeden. Anthony Mackie heeft momenteel een groeiend nettovermogen van €8 miljoen.

Anthony Mackie heeft ook zijn talenten buiten het acteren laten zien. Hij was een producent voor de film Man on a Ledge en produceerde ook de Netflix-film IO. Daarnaast heeft hij ook ervaring als toneelacteur en heeft hij in verschillende theaterproducties gespeeld, waaronder Ma Rainey'sBlack Bottom en A Soldier'sPlay.

In 2014 werd Anthony Mackie genomineerd voor een Independent Spirit Award voor zijn rol in de film Bluebird. Hij ontving ook een SAG Award-nominatie voor zijn rol in de film The Hurt Locker. Naast zijn werk in het Marvel Cinematic Universe heeft hij ook rollen gehad in andere grote Hollywood-films, waaronder The Night Before, Triple 9 en Altered Carbon: Resleeved.

Naast zijn acteercarrière heeft Anthony Mackie zich ook ingezet voor goede doelen en maatschappelijke kwesties. Hij heeft zich bijvoorbeeld uitgesproken tegen politiegeweld en racisme en heeft campagne gevoerd om mensen aan te moedigen om te stemmen bij de verkiezingen.

Anthony Mackie en zijn ex-vrouw Sheletta Chapital hebben samen vier kinderen: twee jongens en twee meisjes. Ze hebben besloten om hun kinderen gezamenlijk op te voeden na hun scheiding in 2017.

Anthony Mackie heeft ook een sterke band met zijn Marvel Cinematic Universe co-sterren. Hij beschouwt Chris Evans als een van zijn beste vrienden en heeft ook goede relaties met Sebastian Stan en Elizabeth Olsen. Hij heeft ook een goede relatie met Tom Holland, ondanks hun eerdere handgemeen over een gedeelde scène in een Captain America-film.

Enkele films uit de lijst van Anthony Mackie acteercarrière:

 • 8 Mile (2002) - Anthony Mackie maakte zijn filmdebuut naast rapper Eminem in deze dramafilm over een jonge witte rapper uit Detroit. Mackie speelde de rol van Papa Doc, de aartsvijand van Eminem'spersonage.

 • Brother to Brother (2004) - In deze onafhankelijke film speelt Anthony Mackie de rol van Perry, een jonge, idealistische en onrustige homoseksuele Afro-Amerikaanse schrijver in de jaren twintig. De film won de juryprijs op het Sundance Film Festival van 2004.

 • Million Dollar Baby (2004) - Mackie had een kleinere rol als Shawrelle Berry, de vriend van Hilary Swank'spersonage in deze Oscar-winnende boksfilm.

 • Half Nelson (2006) - In deze dramafilm over een drugsverslaafde leraar, speelde Mackie de rol van Frank, een leraar op dezelfde school als de hoofdrolspeler.

 • We Are Marshall (2006) - Anthony Mackie speelde de rol van Nate Ruffin, een voetballer die een cruciale rol speelt bij het herstel van het Marshall University voetbalteam na een tragische vliegtuigcrash.

 • Notorious (2009) - Mackie speelt de rol van Sean 'Puffy' Combs in deze biografische film over het leven van rapper The Notorious B.I.G.

 • Real Steel (2011) - Mackie speelt de rol van Finn, de zakenpartner en vriend van de hoofdrolspeler (Hugh Jackman) in deze sciencefiction-actiefilm over robotboksen.

 • Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) - In deze horror-actiefilm, gebaseerd op de gelijknamige roman, speelt Mackie de rol van Will, een van de medewerkers van Abraham Lincoln.

 • The Fifth Estate (2013) - In deze biografische thriller over WikiLeaks speelt Mackie de rol van Sam Coulson, een medewerker van de Amerikaanse overheid die samenwerkt met WikiLeaks.

 • Captain America: The Winter Soldier (2014) - Mackie maakt zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe als Sam Wilson, ook bekend als Falcon. Hij speelt samen met Chris Evans in deze superheldenfilm.

 • Avengers: Age of Ultron (2015) - Mackie hervat zijn rol als Falcon in deze ensemble superheldenfilm.

 • Captain America: Civil War (2016) - Mackie speelt opnieuw Sam Wilson/Falcon in deze derde Captain America-film en helpt bij het vormen van 'Team Cap' tegen 'Team Iron Man'.

 • All the Way (2016) - In deze televisiefilm speelt Mackie de rol van Martin Luther King Jr. in een dramatisering van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en de presidentiële campagne van Lyndon B. Johnson.

 • Captain America: The Winter Soldier (2014) - Mackie maakt zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe als Sam Wilson/Falcon, een voormalig militair en bondgenoot van Captain America.

 • Pain & Gain (2013) - In deze actie-komedie speelt Mackie de rol van Adrian Doorbal, een lid van een groep bodybuilders die betrokken zijn bij kidnapping en moord.

 • The Inevitable Defeat of Mister & Pete (2013) - In deze drama-film speelt Mackie de rol van een drugsdealer genaamd Kris, die bevriend raakt met twee jonge jongens die proberen te overleven in de straten van Brooklyn.

 • Gangster Squad (2013) - Mackie heeft een bijrol in deze misdaadfilm als Coleman Harris, een lid van de elite-eenheid van de LAPD die de strijd aangaat met een machtige gangster.

 • Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) - In deze historische horrorfilm speelt Mackie de rol van Will, een voormalige slaaf en bondgenoot van de titulaire president in zijn strijd tegen vampiers.

 • The Adjustment Bureau (2011) - Mackie heeft een bijrol in deze sci-fi romantische thriller als Harry Mitchell, een lid van een mysterieuze organisatie die het lot van individuen beheerst.

 • The Hurt Locker (2008) - In deze oorlogsfilm speelt Mackie de rol van Sergeant JT Sanborn, een van de leden van een Explosive Ordnance Disposal-team in Irak. De film won zes Oscars, waaronder die voor Beste Film.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...