Formule 1 wereldkampioen Fernando Alonso sluit zich aan bij Aston Martin

Na de aankondiging van Aston Martin-coureur Sebastian Vettel eerder vorige week over zijn pensionering na het seizoen 2022, heeft het Engelse team nu bevestigd dat tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso vanaf 2023 zijn plaats zal innemen op een meerjarige deal. Gesprekken over de 41-jarige coureur die met pensioen gaat, gaan al lang door de paddock, maar de Alpencoureur toont geen interesse om de sport te verlaten, vooral na zijn terugkeer na een seizoen uit de Formule 1 in 2020.

Nadat hij eerder twee wereldkampioenschappen met Renault had gewonnen in 2005 en 2006, verloor de Spaanse racer twee jaar geleden een contract toen zijn tweede stint bij McLaren in minder dan ideale bewoordingen eindigde, waarbij het team weigerde zijn contract te verlengen. Met de rebranding van Renault naar Alpine in 2021, werd Alonso opnieuw aangemeld en zal hij blijven racen voor het Franse team naast teamgenoot Esteban Ocon tot het einde van het huidige seizoen.

'Dit Aston Martin-team past duidelijk de energie en toewijding toe om te winnen, en het is daarom vandaag een van de meest opwindende teams in de Formule 1', zei Alonso in een verklaring. „Ik heb gezien hoe het team systematisch geweldige mensen heeft aangetrokken met winnende stambomen, en ik ben me bewust geworden van de enorme toewijding aan nieuwe faciliteiten en middelen op Silverstone. Niemand in de Formule 1 toont vandaag een grotere visie en absolute toewijding om te winnen, en dat maakt het echt een geweldige kans voor mij.

Over Fernando Alonso

Fernando Alonso is een Spaanse Formule 1-coureur, geboren op 29 juli 1981 in Oviedo, Asturië, Spanje. Hij wordt beschouwd als een van de beste coureurs van zijn generatie en heeft tijdens zijn carrière talloze overwinningen en kampioenschappen behaald.

Alonso begon op jonge leeftijd met karting en maakte zijn Formule 1-debuut in 2001 bij Minardi. Hij reed vervolgens voor teams als Renault, McLaren en Ferrari en behaalde in totaal 32 Grand Prix-overwinningen en twee wereldkampioenschappen in 2005 en 2006.

Na een korte pauze van de Formule 1 keerde Alonso in 2021 terug bij het Alpine F1 Team, het voormalige Renault-team. Hij heeft ook deelgenomen aan andere raceseries, zoals het World Endurance Championship, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500.

Alonso staat bekend om zijn agressieve rijstijl en zijn vermogen om in moeilijke omstandigheden te presteren. Hij is ook betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven en heeft zijn eigen race- en kartingteam opgericht om jonge coureurs te ondersteunen.

Naast zijn Formule 1-carrière heeft Fernando Alonso ook succes geboekt in andere raceseries. In 2018 en 2019 won hij het World Endurance Championship met Toyota, waaronder de beroemde 24 uur van Le Mans. Hij heeft ook deelgenomen aan de legendarische Indy 500-race, waarin hij in 2017 als rookie de vijfde plaats behaalde.

Alonso staat bekend om zijn toewijding en toewijding aan de sport, en heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een van de hardst werkende coureurs in de Formule 1-paddock. Hij is ook een zeer ervaren en technisch onderlegde coureur, en heeft vaak bijgedragen aan de ontwikkeling van de auto's waarmee hij heeft gereden.

Naast zijn prestaties op de baan is Alonso ook een zeer populair figuur in de Formule 1-gemeenschap, en wordt hij vaak geprezen om zijn vriendelijke en behulpzame houding tegenover fans en journalisten. Hij heeft ook zijn eigen kledinglijn en verschillende andere zakelijke ondernemingen opgezet.

Al met al is Fernando Alonso een van de meest succesvolle en invloedrijke coureurs in de geschiedenis van de Formule 1, en zijn prestaties hebben hem een grote schare fans over de hele wereld opgeleverd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...