Vrijdag - 30 Sep 2022

Aanmelden

Charles Leclerc gestolen Richard Mille is net verkocht op de zwarte markt

Charles Leclerc gestolen Richard Mille is net verkocht op de zwarte markt

De gestolen Richard Mille van Charles Leclerc is weer opgedoken in Spanje, waar het naar verluidt werd verkocht voor ongeveer een derde van de prijs. Het is erg moeilijk om de waarde van een op maat gemaakt stuk als dit met precisie vast te stellen, vooral omdat elk stuk uniek is, maar het was tussen de €350.000 en €500.000 waard.

Maar de dieven werden gedwongen ongeveer €200.000 te accepteren. Leclerc horloge werd een paar weken geleden gestolen terwijl hij in Italië was, met name in de badplaats Viareggio, en de Italiaanse politie probeert sindsdien het horloge te vinden. Ze concludeerden uiteindelijk dat de het mogelijk in opdracht was gegeven en mogelijk verband hield met een beruchte bende uit de Italiaanse regio Campania. Ze zeiden ook dat de dieven zich waarschijnlijk niet bewust waren van het feit dat het op maat was gemaakt en daarom moeilijker te verkopen was.

Het uurwerk in kwestie is de Richard Mille 67-02, speciaal gemaakt voor Leclerc, compleet met de incisie van de naam van de bestuurder en de vlag van Monaco, de geboorteplaats van Leclerc. Daarnaast kent het bedrijf een serienummer toe aan elk Richard Mille-polshorloge dat de fabriek verlaat, waardoor het in principe onmogelijk is om het horloge op de open markt te verkopen als het illegaal is verkregen. 


Charles Leclerc gestolen Richard Mille is net verkocht op de zwarte markt