Charles Leclerc gestolen Richard Mille is net verkocht op de zwarte markt

Charles Leclerc gestolen Richard Mille is net verkocht op de zwarte markt

Op 26 mei 2021 werd bekendgemaakt dat het Richard Mille-horloge van Formule 1-coureur Charles Leclerc was gestolen. Het horloge, ter waarde van ongeveer €100.000, werd gestolen terwijl Leclerc op bezoek was in Monaco en het van zijn pols werd gerukt door dieven in een openbare ruimte. Na de diefstal maakte Leclerc het nieuws bekend via zijn Instagram-account en bedankte hij zijn fans en collega's in de Formule 1 voor hun steun.

Richard Mille is een Zwitsers luxe horlogemerk dat bekend staat om zijn geavanceerde en technologisch geavanceerde horloges, die vaak worden gedragen door professionele sporters. Charles Leclerc, die rijdt voor Ferrari, is een ambassadeur van het merk.

Een paar weken later dook het gestolen horloge van Leclerc weer op in Spanje, waar het voor ongeveer een derde van de waarde werd verkocht. Het horloge was naar schatting tussen de €350.000 en €500.000 waard, maar de dieven werden gedwongen om ongeveer €200.000 te accepteren. De Italiaanse politie probeerde sindsdien het horloge te vinden en concludeerde dat de diefstal mogelijk in opdracht was gegeven en mogelijk verband hield met een beruchte bende uit de Italiaanse regio Campania. De politie zei ook dat de dieven zich waarschijnlijk niet bewust waren van het feit dat het horloge op maat was gemaakt en daarom moeilijker te verkopen was.

Het gestolen uurwerk was de Richard Mille 67-02, speciaal gemaakt voor Leclerc en voorzien van zijn naam en de vlag van Monaco. Elk Richard Mille-horloge dat de fabriek verlaat, krijgt een serienummer toegewezen, waardoor het in principe onmogelijk is om het illegaal op de open markt te verkopen. Het is niet bekend of het gestolen horloge is teruggegeven aan Leclerc, maar de zaak benadrukt de uitdagingen van de handel in dure horloges op de zwarte markt en de noodzaak van betere beveiliging.