Angharad Coates - aanvoerster van de Female Design Council

Angharad Coates is niet zomaar een figuur in de wereld van design; ze is de drijvende kracht achter de Female Design Council (FDC), een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning en het bevorderen van vrouwelijke talenten binnen de designindustrie. Als directeur van de raad legt Coates niet alleen de lat hoog voor wat mogelijk is als het gaat om vrouwelijk leiderschap en innovatie in design, maar zorgt ze ook voor onmisbare netwerkmogelijkheden, educatieve programma'sen het vieren van successen van vrouwen in het veld.

De opkomst van Coates tot de positie van directeur van de FDC was het resultaat van haar toewijding aan design en haar vastberadenheid om de genderkloof in de industrie te dichten. Haar passie voor esthetiek en functionaliteit in design komt voort uit haar eigen ervaringen als ontwerper en uitvoerder. Ze begrijpt als geen ander de uitdagingen waarmee vrouwen in de designwereld geconfronteerd kunnen worden en heeft de Female Design Council gevormd als een bolwerk waar zij hun creativiteit kunnen ontplooien, samenwerken en de broodnodige erkenning kunnen krijgen die ze verdienen.

Het doel van de FDC strekt zich uit verder dan louter het ondersteunen van individuele ontwerpers. Het richt zich op het creëren van een omgeving waarin vrouwen kunnen gedijen op elk niveau van hun carrière. De organisatie streeft ernaar deze visie te realiseren door middel van diverse initiatieven zoals het opzetten van tentoonstellingen, het organiseren van evenementen en discussiepanels, en het aanbieden van mentorprogramma'sdie jonge en opkomende vrouwelijke talenten koppelen aan ervaren professionals in het veld.

De impact van Coates binnen de designgemeenschap is aanzienlijk. Ze staat bekend om haar vermogen om talent te herkennen en te cultiveren, en om een gemeenschap van gelijkgestemden te bouwen die gezamenlijke krachten bundelen om de status quo uit te dagen. Haar werk met de FDC heeft geleid tot een grotere zichtbaarheid van vrouwelijke ontwerpers en heeft bijgedragen aan het doorbreken van het glazen plafond dat veel vrouwen tegenhoudt in hun professionele ontwikkeling.

Een van de kernaspecten van Coates' benadering is inclusiviteit. Ze is vastbesloten om de FDC toegankelijk te maken voor vrouwen van alle achtergronden, vaardigheidsniveaus en specialiteiten binnen design. Dit is cruciaal in een industrie die historisch gezien gedomineerd wordt door mannen en waar vrouwen moeten worstelen voor erkenning en kansen.

Wat Coates' leiderschap zo uniek maakt, is haar focus op de integratie van design en sociale rechtvaardigheid. Ze ziet design niet alleen als een vorm van kunst, maar ook als een middel om positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. Dit blijkt uit de projecten en partnerschappen die de Female Design Council onder haar bewind heeft opgericht, die vaak inspelen op bredere sociale kwesties zoals duurzaamheid, gelijke rechten en gemeenschapsontwikkeling.

Onder leiding van Coates heeft de FDC een platform gecreëerd dat de successen viert van vrouwen die een transformatieve invloed hebben op de ontwerpsector. De raad erkent niet alleen de bijdragen van deze vrouwen, maar biedt ook een forum waarop ze hun stemmen kunnen verheffen en zich uit kunnen spreken over onderwerpen die belangrijk zijn voor zowel hun eigen loopbaan als de bredere gemeenschap.

Coates' visie is helder: een wereld waarin vrouwelijke ontwerpers op gelijke voet staan met hun mannelijke collega'sen waar hun werk wordt gewaardeerd om de kwaliteit en innovatie die het biedt. Door voortdurend te streven naar gendergelijkheid binnen de designindustrie, helpt ze de weg te effenen voor toekomstige generaties vrouwen die het landschap van design willen veranderen.

Naast haar rol bij de FDC is Coates ook een fervent pleitbezorger voor educatie en levenslang leren binnen de ontwerpgemeenschap. Ze begrijpt het belang van constante ontwikkeling en groei in een snel veranderende wereld. Daarom stimuleert ze continu de uitwisseling van ideeën en kennis om de vaardigheden van vrouwelijke ontwerpers te versterken en hen te helpen zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen en technologieën.

De Female Design Council gaat onder Coates' leiding een veelbelovende toekomst tegemoet. Met een groeiende lidmaatschap en een toenemende invloed binnen de designwereld, blijft de organisatie een baken van hoop en inspiratie voor vrouwen die streven naar erkenning en succes in hun vakgebied. Coates' inzet voor het empoweren van vrouwelijke ontwerpers vormt de kern van wat de FDC tot een onmisbare kracht in de industrie maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...