Unieke Ford GT40 MK I Persauto te koop - een duik in de geschiedenis van een iconische auto

De Ford GT40 MK I, oorspronkelijk ontworpen om Ferrari te verslaan op Le Mans, is een ware legende in de auto-industrie. Het is een auto die bekend staat om zijn kracht, snelheid en ongelofelijke prestaties op het circuit. Maar nu heeft een wel zeer speciale versie van dit iconisch model de aandacht getrokken - een uniek exemplaar dat vroeger werd gebruikt als persauto en tegenwoordig te koop is.

In de jaren '60 was de Ford GT40 MK I de koning van het circuit, vooral dankzij zijn triomfantelijke prestaties tijdens de 24 uur van Le Mans. Hij is niet alleen beroemd om zijn sportieve successen, maar ook om zijn vermogen om Ferrari'sbeheersing van de racewereld aan te vechten. Deze aanvallende houding, gecombineerd met technologische innovaties en superieur design, heeft de GT40 een plaats in de geschiedenis van de autosport bezorgd.

Maar wat maakt dit te koop staande exemplaar zo bijzonder? Het heeft een rijke geschiedenis als persauto, waarin het model voor talloze journalisten en fotografen poseerde. De auto werd voor de eerste keer onthuld in 1965 en werd al snel een ster in de autowereld. Deze specifieke auto is een van de eerste twintig GT40'sdie ooit zijn geproduceerd en een van de slechts zeven voertuigen die in de persauto-rol dienden.

Hoewel de auto algemeen wordt beschouwd als een meesterwerk van design en techniek, werd het ontwerp van de GT40 MK I ook bekritiseerd voor zijn afwezigheid van sommige moderne veiligheidsvoorzieningen. Echter, in combinatie met zijn indrukwekkende prestatie-credentials, heeft dit de auto alleen maar meer tot een collector'sitem gemaakt.

Het is de moeite waard om op te merken dat deze auto, ondanks zijn leeftijd, nog steeds in uitstekende staat verkeerd. Hij heeft zijn originele Gulf Oil-livery behouden en onderging een volledige restauratie in 2015.

Deze unieke Ford GT40 MK I is niet alleen een kostbaar exemplaar voor verzamelaars, maar ook een belangrijk stukje autogeschiedenis. Met zijn iconische status, illustere geschiedenis en authentieke kenmerken, is het een unieke kans voor autoliefhebbers.

Ondanks de aandacht die de auto krijgt vanwege zijn leeftijd en historische waarde, mag de performance van de GT40 MK I niet worden onderschat. Het model was altijd al een krachtpatser op het circuit, met een topsnelheid van meer dan 200 mpg (320 km/u) en een 0-60 mph (0-97 km/u) tijd van minder dan vier seconden. En hoewel de auto wellicht niet meer in staat is om deze prestaties te leveren, blijft hij nog steeds indrukwekkend.

In aanvulling op de kenmerkende Gulf Oil-kleurstelling, is de auto ook uitgevoerd met Borrani-wielen en wordt geleverd met een FIA Historic Technical Passport, een bewijs van zijn authenticiteit en historische waarde.

Eindconclusie: deze unieke Ford GT40 MK I persauto is een icoon van de autowereld, vol geschiedenis en prestige. Het bezit ervan biedt een zeldzame kans om een stukje autosportgeschiedenis in handen te krijgen.

 

-I n welk jaar werd de Ford GT40 MK I voor het eerst onthuld? De Ford GT40 MK I werd voor het eerst onthuld in 1965.
- Waarom is dit specifieke model bijzonder? Deze auto diende als persauto en is een van de eerste twintig GT40'sdie ooit zijn geproduceerd.
- Welke kritiek is er geuit op het ontwerp van de GT40 MK I? Het ontwerp van de GT40 MK I is bekritiseerd omwille van de ontbrekende moderne veiligheidsvoorzieningen.
- Waarom wordt de Ford GT40 MK I beschouwd als een icoon in de autowereld? De Ford GT40 MK I wordt beschouwd als een icoon vanwege zijn succesvolle raceprestaties, vooral tegen Ferrari tijdens de 24 uur van Le Mans, en innovatieve technologie.
- Wat bewijst het FIA Historic Technical Passport dat met de auto wordt meegeleverd? Het FIA Historic Technical Passport bewijst de authenticiteit en historische waarde van de auto.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...