Rolls-Royce onthult luxe Dragon edities voor Phantom en Cullinan

Rolls-Royce staat bekend om zijn hoogstaande luxevoertuigen, en het bedrijf heeft wederom bewezen waarom het een icoon is in de wereld van prestigieuze auto's. Ter viering van het Chinese Jaar van de Draak heeft Rolls-Royce twee op maat gemaakte voertuigen aangekondigd: de Phantom en de Cullinan Year of the Dragon Collection. Dit exclusieve aanbod is speciaal ontworpen om te voldoen aan de verfijnde smaak van hun klanten die een passie hebben voor op maat gemaakte luxe.

De Phantom, het vlaggenschipmodel van Rolls-Royce, heeft een indrukwekkende aanpassing ondergaan. Als eerbetoon aan het Jaar van de Draak, is het model voorzien van een speciale Dragon Coachline, een handgeschilderde lijn die langs de zijkant van de auto loopt. Deze bijzondere lijn is aangebracht door de meesterlijke Coachline Painter van Rolls-Royce, Mark Court, en geeft de auto een uniek en opvallend uiterlijk.

Daarnaast zet de Phantom Year of the Dragon Collection een nieuwe standaard met het luxueuze interieur. Het binnenste van de auto is voorzien van borduurwerk dat geïnspireerd is op keizerlijke draken, wat een subtiele maar krachtige weergave is van kracht en welvaart. Dit ambachtelijk borduurwerk is zo nauwkeurig dat elk detail met de grootste zorg wordt verwerkt, resulterend in een interieur dat even kunstzinnig als comfortabel is.

De Cullinan, de allereerste SUV van Rolls-Royce, heeft ook een metamorfose ondergaan voor de Year of the Dragon Collection. Met een vergelijkbare esthetiek als de Phantom, valt de Cullinan op door zijn Royal Blue exterieur, een kleur die exclusiviteit en superioriteit uitstraalt. Dit wordt gecombineerd met een design waarbij de draak wederom centraal staat. Het resultaat is een majestueuze verschijning die de aandacht trekt van iedere voorbijganger.

Beide modellen zijn bovendien voorzien van een 'Bespoke Clock' met een guilloché wijzerplaat van goudkleurig metaal. Deze klok, prominent geplaatst in het interieur, is een toonbeeld van vakmanschap en precisie. De wijzerplaat is versierd met een draak die de seconden telt, een constante herinnering aan zowel de vergankelijkheid van tijd als de blijvende waarde van luxe.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bemachtigen van een van deze luxewagens, is het cruciaal om op te merken dat Rolls-Royce's aanbod van op maat gemaakte voertuigen beperkt is tot een select aantal exemplaren. Deze exclusiviteit verzekert dat elke eigenaar een uniek stukje automobiele kunst bezit, iets wat de aantrekkingskracht van Rolls-Royce nog verder verhoogt.

Dit spectaculaire duo van de Year of the Dragon Collection toont Rolls-Royce's vermogen aan om de grenzen van gepersonaliseerde luxe naar nieuwe hoogtes te tillen. Het benadrukt de aanzienlijke investering die het merk doet in het begrijpen en vervullen van de persoonlijke wensen van zijn klanten. In de wereld van luxeauto's staat een Rolls-Royce niet alleen voor een vervoersmiddel, maar ook voor een statement van prestige en een persoonlijke expressie van stijl en status.

Rolls-Royce heeft geen kosten bespaard bij het creëren van deze unieke edities, wat resulteert in twee voertuigen die het toppunt van rijkdom en verfijning vertegenwoordigen. De combinatie van traditionele elementen met moderne technologie en design maakt van deze auto's ware collector's items—een perfecte samensmelting van erfgoed en innovatie.

In de loop der jaren heeft Rolls-Royce zich gevestigd als een merk dat bekend staat om zijn exceptionele maatwerkopties. Elk aspect van het voertuig kan worden aangepast om aan de specifieke wensen van de klant te voldoen. Of het nu gaat om de kleur van de lak, het soort leer in het interieur, of unieke details zoals de Coachline of de Bespoke Clock, Rolls-Royce biedt een ongeëvenaard niveau van personalisatie.

Deze voertuigen zijn meer dan alleen auto's; ze zijn kunstwerken die met de hand zijn gemaakt door ambachtslieden die elk detail met uiterste precisie en zorg behandelen. De Year of the Dragon Collection is een bewijs van deze toewijding aan excellentie. Elk element, van de handgeschilderde coachline tot het ingewikkelde borduurwerk, is een weerspiegeling van de tijd, inspanning en vaardigheden die nodig zijn om deze opmerkelijke auto's te produceren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...