Prachtige volledig gerestaureerde Lamborghini Countach Te Koop via veiling

Voor de puristen die niet onder de indruk zijn van Lamborghini'spoging om de Countach als hybride in de 21e eeuw te brengen, is hier je kans om een van de originelen te kopen. Eerder deze week zette Sackey & Co. een prachtige Countach LP400S uit 1981 beschikbaar via een veiling. Het veilinghuis noemt het een van de mooiste gerestaureerde voorbeelden van de felbegeerde supercar, en het is moeilijk te betwisten het lijkt erop dat het van een poster is gescheurd.

Nero Tenebre over Bianco Latte heeft deze LP400S, een complete cosmetische en mechanische make-over ondergaan om hem in 2018 te herstellen naar zijn oorspronkelijke fabrieksconfiguratie. De restauratiekosten van meer dan €400.000 en werden voltooid door Lambo-specialisten Dugan Enterprise in Californië. In een poging om de klok echt terug te draaien, omvatte de restauratie een volledige herbouw van de originele 3,9-liter V-12-motor van de auto.

Terug in zijn hoogtijdagen kon dat monster een serieuze knal maken, met een maximum van 375 pk en 302 ft lbs koppel. De handgeschakelde vijfversnellingsbak werd ook gereviseerd, en de wielen zijn verpakt in een set Pirelli Cinturato P7-banden in periodestijl, een nietjeslook van het originele voertuig. Met dat soort details zou het je vergeven worden om te controleren of het in feite 2022 is. De LP400S was de eerste Countach-variant met spatbordfakkels en is zeer zeldzaam.

Slechts 237 eenheden werden geproduceerd gedurende de vier jaar dat het in productie was tussen 1978 en 1981. Het werd na voltooiing rechtstreeks naar Los Angeles International Airport gevlogen voor een naamloze VIP-klant. Het is sindsdien in de Verenigde Staten gebleven, voor het laatst verkocht in 2018.

De auto heeft 32.641 mijl op de kilometerteller, maar er zijn slechts 100 toegevoegd sinds de restauratie. Als je je kaarten goed speelt, kun je de vijfde eigenaar van deze Lambo zijn. De veiling van Sackey & Co. begon woensdag en loopt tot 2 maart. Het bieden begon bij €600.000, maar gezien hoeveel een vergelijkbare volledig gerestaureerde LP4000S onlangs heeft opgehaald, verwachten we dat het winnende bod dichter bij €1 miljoen zal liggen.

Over de Countach LP400S

De Countach LP400S is ontworpen door Marcello Gandini van het Italiaanse designhuis Bertone. Het ontwerp was een baanbrekend statement en werd direct een inspiratie voor toekomstige sportauto's. De auto heeft een laag, wigvormig profiel, opvallende vouwdeuren en scherpe hoeken en randen, wat hem een unieke en opvallende uitstraling geeft.

Onder de motorkap van de Countach LP400S bevindt zich een 4,0-liter V12-motor die goed is voor 375 pk en een topsnelheid van 290 km/u. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, wat zorgt voor een pure en betrokken rijervaring.

De LP400S was ook een van de eerste auto's die gebruik maakte van geavanceerde aerodynamica, waaronder een aflopende neus en een spoiler op de achterkant van de auto, wat bijdraagt aan de prestaties van de auto.

Technische specificaties van de Lamborghini Countach LP400S:

  • Motor: 4,0-liter V12-motor
  • Vermogen: 375 pk bij 8.000 tpm
  • Koppel: 361 Nm bij 5.750 tpm
  • Transmissie: Handgeschakelde vijfversnellingsbak
  • Aandrijving: Achterwielaandrijving
  • 0-100 km/u: 5,6 seconden
  • Topsnelheid: 290 km/u
  • Remmen: Geventileerde schijfremmen
  • Banden: Pirelli P7
  • Gewicht: 1.480 kg
  • Lengte: 4,14 meter
  • Breedte: 2,05 meter
  • Hoogte: 1,07 meter


Naast de technische specificaties die ik eerder heb genoemd, is de Lamborghini Countach LP400S ook bekend om zijn opvallende design en baanbrekende technologie.

Het ontwerp van de Countach LP400S was een van de meest baanbrekende van zijn tijd, met scherpe lijnen en hoeken, vouwdeuren en een laag, wigvormig profiel. Het ontwerp was zo indrukwekkend dat het vele toekomstige sportauto's heeft geïnspireerd.

Onder de geavanceerde technologieën van de LP400S bevond zich de uitlaat met vier pijpen en de luchtinlaten op de achterkant van de auto, die bijdroegen aan de aerodynamica en prestaties van de auto. Het chassis was gemaakt van een aluminiumlegering, wat bijdroeg aan de stijfheid van de auto en het gewicht verminderde.

De Lamborghini Countach LP400S was een van de meest iconische sportauto's ooit gemaakt, met een uniek en opvallend ontwerp en indrukwekkende prestaties. De auto's waren zeer zeldzaam en exclusief, en zijn vandaag de dag nog steeds zeer gewild bij verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...