Ontdek de exclusieve Bentley Bentayga Odyssean Editie

De Bentley Bentayga Odyssean Editie is een opvallende manifestatie van luxe en duurzaamheid, die het toewijding van het prestigieuze automerk aan innovatie en verfijnde esthetiek weerspiegelt. Deze speciale uitvoering is geïnspireerd op het EXP 100 GT-concept, dat Bentley'svisie op de toekomst van luxe mobiliteit toonde. Het omvat elementen die de kernwaarden van het merk benadrukken, zoals vakmanschap, innovatie en duurzaamheid.

Het exterieur van de Bentayga Odyssean Editie trekt direct de aandacht met zijn Pale Brodgar accenten, die harmoniseren met de zes voorgestelde modelkleuren. Deze accenten zijn terug te vinden in de lagere carrosserieafwerking en de 22-inch tien-spaaks wielen, die bijdragen aan een elegante en dynamische look. De 'Odyssean Edition'-badges zorgen voor een onderscheidende herkenning van deze speciale serie.

Binnenin wordt de aandacht voor detail voortgezet met een luxueus en duurzaam interieur. Natuurlijke materialen zoals tweed gemaakt van Britse wol worden gemixt met duurzaam leer om een comfortabele en esthetisch aantrekkelijke ambiance te creëren. Belangrijk is dat dit bijdraagt aan Bentley'sstreven naar een duurzamere toekomst binnen de luxe automobielindustrie.

De deurpanelen zijn een toonbeeld van vakmanschap, uitgerust met unieke Odyssean Edition inlegwerkzaamheden die gebaseerd zijn op de fascinerende designelementen van het EXP 100 GT-concept. Het resultaat is een rijke en gecoördineerde uitstraling die ook nog eens het milieu minder belast. Dit geearboriseerde hout, ook bekend als 'open-pore Koa', wordt gecombineerd met duurzaam geproduceerde donkere getinte 'Diamond Brushed' aluminium versieringen, die een eerbetoon zijn aan Bentley'stoewijding aan het gebruik van ethisch gesourcete en milieuvriendelijke materialen.

Wat betreft de technologie is de Bentayga Odyssean Editie ook voorzien van de modernste snufjes. Zo bevat het een head-up display en navigatietechnologie voor een meer verbonden en intuïtieve rijervaring. De connected car-functies, zoals Apple CarPlay, zorgen ervoor dat bestuurders gemakkelijk toegang hebben tot hun favoriete digitale toepassingen, terwijl ze zich in complete luxe bevinden.

Prestaties zijn kenmerkend voor Bentley, en de Bentayga Odyssean Editie is hierop geen uitzondering. Onder de motorkap bevindt zich een indrukwekkende plug-in hybride krachtbron die ongeveer 25 mijl (40 kilometer) emissievrije rijafstand levert. Dit maakt het niet alleen een krachtige maar ook een milieuvriendelijke keuze. Met de focus op duurzaamheid zonder in te boeten op prestaties, onderstreept de Bentayga Odyssean Editie Bentley'sambitie om tegen 2023 al hun modellen aan te bieden met de optie voor hybridisatie.

De Bentayga Odyssean Editie wordt gekenmerkt door een vloeiende samensmelting van traditionele vakmanschap en geavanceerde technologieën, waarbij elk component zorgvuldig is uitgedacht om zowel de ervaring van de bestuurder als de impact op de omgeving te optimaliseren. Het biedt een unieke combinatie van comfort, luxe en duurzaamheid, waarmee Bentley zijn reputatie als toonaangevende fabrikant van luxe voertuigen verder verstevigt.

De Odyssean Editie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de ziel, aangezien hij staat voor de voortdurende ontwikkeling en toepassing van duurzame technieken binnen de luxe automobielsector.

De focus ligt bij de Odyssean Editie op het gebruik van ethisch verantwoorde en duurzaam geproduceerde materialen. Het interieur bevat rijke details zoals de sfeervolle LED-verlichting die de passagiersruimte in een zachte gloed zet, wat het ruime en hoogwaardige gevoel binnenin nog versterkt. Ook is er aandacht besteed aan het verbeteren van het akoestisch comfort. Het gebruik van geluidsdempende materialen zorgt ervoor dat het interieur van de Bentayga een heiligdom van rust en stilte is, zelfs op hogere snelheden.

Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant straalt duurzaamheid en aandacht voor detail uit. Zo is de paint-to-sample-service beschikbaar, waardoor klanten hun Bentayga Odyssean kunnen personaliseren met een unieke kleur naar keuze. Dit draagt bij aan de exclusiviteit en persoonlijke touch die zo kenmerkend zijn voor het Bentley-merk.

Op het vlak van prestaties en efficiëntie zet de Bentayga Odyssean Edition nieuwe normen. Naast de mogelijkheid om kortere afstanden volledig elektrisch te rijden, kan de geavanceerde V6-hybride aandrijflijn indrukwekkende prestaties neerzetten wanneer volledige kracht vereist is. De overgang tussen elektrisch rijden en de benzinemotor gaat naadloos, waardoor de bestuurder van een soepele en responsieve rijervaring geniet.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...