Ontdek de duurste Ferrari ooit verkocht op een veiling

Het is bekend dat Ferrari's altijd in trek zijn bij autofanaten over de hele wereld. Maar wat maakt een Ferrari nu zo speciaal en hoeveel zou de duurste Ferrari ooit verkocht op een veiling kosten? Laten we het allemaal ontrafelen en de verbluffende geschiedenis van deze luxueuze automobiel onthullen.

In 2018 vestigde een specifiek model van Ferrari, de 1962 Ferrari 250 GTO, een nieuw record toen het werd geveild voor de verbazingwekkende som van 48,4 miljoen dollar. Dit bedrag maakte deze specifieke auto de duurste Ferrari die ooit op een veiling werd verkocht.

De 1962 Ferrari 250 GTO wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste auto's ooit gemaakt en slechts 36 exemplaren van dit model zijn ooit gebouwd. Het was ontworpen door de beroemde Italiaanse auto-ontwerper Sergio Scaglietti en had de krachtige V12-motor zoals de meeste auto's uit de 250-serie. Deze motor zorgde voor indrukwekkende snelheden en prestaties op het circuit.

Deze specifieke Ferrari 250 GTO was in het verleden ook betrokken bij een aantal autosportdisciplines en had een succesvolle geschiedenis. Het werd voor het eerst geracet door de bekende coureur Phil Hill tijdens de 1962 Targa Florio. De auto werd later ook bestuurd door de Italiaanse coureur Edoardo Lualdi-Gabardi die met deze auto diverse races won.

Echter, naast zijn indrukwekkende racegeschiedenis, is wat deze Ferrari 250 GTO zo speciaal maakt, zijn onberispelijke staat van onderhoud en de originaliteit. In tegenstelling tot vele andere klassieke auto's die in de loop der jaren zijn gerestaureerd of gemodificeerd, heeft deze specifieke Ferrari 250 GTO zijn originaliteit behouden door de decennia heen. Dit betekent dat veel van de originele onderdelen nog steeds op de auto zitten en de auto heeft slechts een beperkt aantal eigenaren gehad sinds het werd gebouwd.

De verkoop van de Ferrari 250 GTO op de veiling van 2018 vormde een belangrijke gebeurtenis in de wereld van luxe auto's. De prijs van bijna 50 miljoen dollar overschreed de eerdere records waaronder die van een ander model Ferrari, de 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti, die in 2016 voor 35,7 miljoen dollar werd verkocht.

Het recordbedrag dat werd betaald voor de 1962 Ferrari 250 GTO benadrukt het belang van de automerknaam Ferrari in de wereld van luxe auto's. Maar het toont ook de meerwaarde die verzamelaars en liefhebbers hechten aan klassieke auto's die hun originele staat hebben behouden en een indrukwekkende racegeschiedenis hebben.

Het is niet alleen de technische superioriteit en het design van Ferrari dat deze auto's zo gewild maakt, maar ook het erfgoed en de geschiedenis die ermee gepaard gaat. Van alle modellen van Ferrari die op veilingen zijn verkocht, blijft de 1962 Ferrari 250 GTO het meest waardevol en begeerd. En hoewel er misschien andere auto's zijn met hogere prijskaartjes, zal het record van dit bijzondere exemplaar moeilijk te overtreffen zijn.

 

- Welk model Ferrari vestigde in 2018 een nieuw record in de veilingwereld? De 1962 Ferrari 250 GTO vestigde in 2018 een record toen hij werd geveild voor 48,4 miljoen dollar.
- Hoeveel exemplaren van de 1962 Ferrari 250 GTO zijn er ooit gebouwd? Er zijn slechts 36 exemplaren van de 1962 Ferrari 250 GTO gebouwd.
- Wie waren enkele van de beroemde coureurs die de 1962 Ferrari 250 GTO bestuurden? Phil Hill en Edoardo Lualdi-Gabardi zijn enkele bekende coureurs die de 1962 Ferrari 250 GTO hebben bestuurd.
- Wat maakte de 1962 Ferrari 250 GTO zo speciaal naast zijn racegeschiedenis? De originaliteit van de 1962 Ferrari 250 GTO en zijn onberispelijke staat van onderhoud maakten het uitzonderlijk.
- Welk andere model Ferrari had voorheen het veilingrecord voordat de 1962 Ferrari 250 GTO het brak? Voordat de 1962 Ferrari 250 GTO het record brak, had de 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti het record met een verkoopprijs van 35,7 miljoen dollar in 2016.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...