Aston Martin One-77 - het hoogtepunt van exclusiviteit en prestatie

De Aston Martin One-77, een stralende ster aan het firmament van 'swerelds meest begeerde auto's, als een technologisch verbluffend staaltje vakmanschap, ademt deze supercar de essentie van het legendarische Britse merk, Aston Martin.

Geschiedenis en ontstaan

De Aston Martin One-77 verscheen voor het eerst op het toneel in 2009, op de Autosalon van Genève. Met deze toevoeging aan hun gerenommeerd portfolio, zette Aston Martin een nieuwe standaard binnen de auto-industrie. Het cijfer '77' in de naam van deze excentrieke coupe is geen willekeurig getal. Het is een knipoog naar de exclusiviteit van het model, aangezien er wereldwijd slechts 77 exemplaren van deze supercar zijn geproduceerd.

Kwaliteit & vakmanschap

De One-77 is een prachtig voorbeeld van het vakmanschap waar Aston Martin om bekend staat. Deze supercar combineert geavanceerde technologie met ambachtelijk handwerk. Elk exemplaar werd met de grootste zorg samengesteld door een toegewijd team van ambachtslieden, die niets minder dan perfectie nastreefden. Van de zorgvuldig vervaardigde lederen bekleding tot het met de hand gemaakte aluminium koetswerk, aan elk detail werd buitengewoon veel aandacht besteed.

Prijs en exclusiviteit

Met een prijskaartje van ongeveer 1.4 miljoen euro is de One-77 één van de duurste auto’s ter wereld. Deze prijs toont niet alleen de buitengewone kwaliteit van deze auto, maar ook zijn uitzonderlijke exclusiviteit. Slechts enkele gelukkigen kunnen zich de trotse eigenaar noemen van dit pareltje. En hoewel de One-77 voor veel mensen wellicht onbereikbaar zal blijven, is hij het dromen zeker waard.

Technische informatie

De One-77 wordt aangedreven door een brullende 7.3-liter V12-motor die maar liefst 760pk produceert. Deze motor is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Aston Martin en Cosworth, een bekende Britse leverancier van high-performance motoren voor onder andere de Formule 1. De auto beschikt over een transmissie met zes versnellingen, een topsnelheid van 354 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3.7 seconden. Een adembenemende prestatie, zelfs voor een supercar.

Service en garantie

Hoewel er weinig details beschikbaar zijn over de specifieke garantie- en servicevoorwaarden van de One-77, kunnen we er, gezien de reputatie van het merk, vanuit gaan dat ze bijzonder uitgebreid zijn. Eigenaren kunnen rekenen op gespecialiseerde technici die getraind zijn om te werken met dit buitengewone voertuig en op een service van het allerhoogste niveau.

Slotbemerkingen

De Aston Martin One-77 is een auto die zijn gelijke niet kent. Met zijn adembenemende uiterlijk, ontzagwekkende prestaties en exclusiviteit, is het een voertuig dat menigeen doet dromen. Hoewel de realisatie van deze droom voor velen helaas buiten bereik ligt, zal hij als icoon in de geschiedenis van de automobielwereld blijven bestaan.

 

- Aston Martin One-77: Het hoogtepunt van exclusiviteit en prestatie
- Ontdek de wereld van de Aston Martin One-77, een unieke symbiose van Brits vakmanschap en baanbrekende technologie; een toonbeeld van auto-exclusiviteit.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...