Koenigsegg Gemera - de ultieme hybride hypercar met 2.300 pk

De Koenigsegg Gemera, een baanbrekend model van de Zweedse autofabrikant Koenigsegg, heeft de autowereld op zijn kop gezet. Deze vierzits plug-in hybride grand tourer, onthuld in maart 2020, is de eerste vierzitter hypercar ter wereld en de eerste vierzitter die door Koenigsegg is gebouwd.

De Gemera is een technisch meesterwerk, aangedreven door een compacte motor die slechts 70 kg weegt, de lichtste in zijn soort. Deze motor, genaamd de Tiny Friendly Giant (TFG), is een driecilinder motor met een inhoud van 1988,25 cc, twee turbo'sen levert een vermogen van 590 pk bij 7500 tpm, met een maximumkoppel van 600 Nm tussen 2000 en 7000 tpm.

Maar de innovatie stopt hier niet. De Gemera is ook uitgerust met drie elektromotoren, één voor elk achterwiel en één op de krukas om de voorwielen aan te drijven. Deze combinatie levert een indrukwekkend vermogen van 1.100 pk aan elektrisch vermogen, wat samen met de motor een gecombineerd piekvermogen van 1.700 pk en een koppel van 3.500 Nm oplevert.

Bovendien heeft Koenigsegg aangekondigd dat de Gemera ook kan worden uitgerust met de V8 uit de Jesko, waardoor het totale vermogen stijgt naar een verbazingwekkende 2.300 pk. Deze optie, die een extra 400.000 dollar kost, maakt de Gemera tot de krachtigste en meest extreme productiewagen ter wereld, met een verbluffende verhouding van 1,11 pk per kilo.

De Gemera is niet alleen een technisch wonder, maar ook een toonbeeld van luxe en comfort. Het interieur is bekleed met leer en biedt plaats aan vier personen. Het beschikt over vier verwarmde en gekoelde bekerhouders, rijhulpsystemen, vier touchscreens, een infotainmentsysteem voor de voor- en achterpassagiers, draadloze telefoonladers voor en achter, Apple CarPlay, Wi-Fi-verbinding, een drievoudig klimaatsysteem, elektrisch verstelbare stoelen en een premium audiosysteem met 11 luidsprekers.

De productie van de Gemera zal naar verwachting eind 2024 beginnen, met de eerste leveringen begin 2025. Hoewel de prijs van de productieversie nog niet is bekendgemaakt, werd bij de presentatie van de conceptversie in 2020 een vanafprijs van 1,7 miljoen euro genoemd.

De Koenigsegg Gemera is een opmerkelijke prestatie in de autowereld, die de grenzen van technologie, luxe en prestaties verlegt. Met zijn baanbrekende ontwerp en ongeëvenaarde kracht is de Gemera een auto die de toekomst van de auto-industrie vormgeeft.

De Koenigsegg Gemera is een auto die niet alleen indruk maakt met zijn prestaties, maar ook met zijn design. Het exterieur van de Gemera is een mix van elegantie en agressie, met vloeiende lijnen en scherpe hoeken die de auto een unieke uitstraling geven. De auto heeft een lange, lage neus en een korte, hoge staart, wat bijdraagt aan zijn aerodynamische efficiëntie. De deuren van de Gemera zijn een ander hoogtepunt van het ontwerp. Ze zijn ontworpen om naar boven en naar buiten te openen, waardoor de inzittenden gemakkelijk kunnen in- en uitstappen, zelfs in krappe parkeerplaatsen.

De Gemera is ook een toonbeeld van duurzaamheid. De auto is ontworpen om te rijden op hernieuwbare brandstoffen, waaronder ethanol en methanol, evenals op conventionele benzine. Dit maakt de Gemera tot een van de meest milieuvriendelijke hypercars op de markt. Bovendien heeft de auto een elektrische actieradius van 50 km, waardoor hij in staat is om korte ritten volledig elektrisch af te leggen.

De prestaties van de Gemera zijn even indrukwekkend als zijn ontwerp en duurzaamheid. De auto kan in slechts 1,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 400 km/u. Dit maakt de Gemera tot een van de snelste vierzitters ter wereld. Bovendien heeft de auto een indrukwekkende tractie en stabiliteit, dankzij zijn vierwielaandrijving en vierwielbesturing.

De Koenigsegg Gemera is een auto die de toekomst van de auto-industrie vormgeeft. Het is een auto die de grenzen van technologie, luxe en prestaties verlegt, en die een nieuwe standaard zet voor wat een hypercar kan zijn. Met zijn baanbrekende ontwerp, ongeëvenaarde kracht en toewijding aan duurzaamheid, is de Gemera een auto die niet alleen indruk maakt, maar ook inspireert. Het is een auto die laat zien dat de toekomst van de auto-industrie spannend, innovatief en duurzaam kan zijn.

Algemene specificaties:

  • Fabrikant: Koenigsegg
  • Model: Gemera
  • Type: Plug-in hybride grand tourer
  • Productie: Vanaf eind 2024
  • Aantal zitplaatsen: 4

Motor en prestaties:

  • Motor: 2.0L driecilinder Twin Turbo (Tiny Friendly Giant) en drie elektromotoren
  • Optionele motor: 5.0L V8 uit de Koenigsegg Jesko
  • Vermogen: 1.700 pk (standaard), 2.300 pk (met optionele V8)
  • Koppel: 3.500 Nm (standaard), 2.750 Nm (met optionele V8)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 1,9 seconden
  • Topsnelheid: 400 km/u

Exterieur:

  • Deuren: Koenigsegg'skenmerkende dihedrale synchro-helix deurontwerp

Interieur:

  • Infotainment: Vier touchscreens, Apple CarPlay, Wi-Fi-verbinding
  • Comfort: Vier verwarmde en gekoelde bekerhouders, elektrisch verstelbare stoelen, drievoudig klimaatsysteem
  • Audio: Premium audiosysteem met 11 luidsprekers

Duurzaamheid:

  • Brandstof: Ontworpen om te rijden op hernieuwbare brandstoffen, waaronder ethanol en methanol, evenals op conventionele benzine
  • Elektrische actieradius: 50 km


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...