Icoon uit de jaren 60 - 1969 Shelby GT350 staat te koop

Een stukje Amerikaanse autohistorie staat klaar om een nieuwe eigenaar te vinden. De Shelby GT350 uit 1969, een van de meest iconische muscle cars uit die tijd, wordt geveild, waardoor liefhebbers van klassieke auto's op het puntje van hun stoel zitten. Deze bijzondere wagen, uitgevoerd in een oogverblindende 'Grabber Blue'-kleur, onderscheidt zich door zijn uitmuntende staat en authenticiteit.

De Shelby GT350, ontworpen door de legendarische Carroll Shelby, wordt aangedreven door een krachtige V8-motor en biedt daarmee de pure sensatie die men verwacht van een auto uit deze klasse. Wanneer men onder de motorkap kijkt, vindt men de originele, door de fabriek geïnstalleerde 351-cubic-inch Windsor-motor, die nog steeds soepel loopt alsof hij zo uit de showroom komt rollen. Dit motorblok is gekoppeld aan een SelectShift Cruise-O-Matic transmissie, wat destijds als een innovatieve feature werd beschouwd.

Wat deze Shelby GT350 verder zo speciaal maakt, is dat hij tot de echte 'B-production'-modellen behoort. Deze modellen werden in beperkte aantallen geproduceerd, wat ze tegenwoordig uiterst verzamelwaardig maakt. De auto is niet alleen zeldzaam, maar ook bewonderenswaardig goed bewaard gebleven. De huidige staat is grotendeels te danken aan de liefdevolle zorg van de huidige eigenaar, die het voertuig sinds 1980 in bezit heeft gehad.

Het interieur van deze Shelby blijft trouw aan het origineel, met zwarte comfortweave-bekleding die toe is aan wat liefde maar nog steeds het tijdperk weerspiegelt waarin de auto gebouwd werd. De uitvoering met hoge rugstoelen en een middenconsole voegt een extra vleugje luxe toe, terwijl de rolbeugel en schoudergordels getuigen van het sportieve karakter van de auto.

Zeldzaam en geliefd zijn ook de opties zoals de Traction-Lok differentieel en vermogensremmen, die de bestuurder van de Shelby meer controle en veiligheid bieden. De periode-correcte Goodyear Polyglas banden op unieke aluminium velgen benadrukken de authenticiteit van dit voertuig.

Ondanks de trotse leeftijd van meer dan 50 jaar, heeft deze GT350 slechts 52.000 mijlen op de teller staan, een indicatie van de bedachtzame wijze waarop de auto gebruikt en onderhouden is. Elke eigenaar die het voorrecht heeft gehad om voor deze auto te mogen zorgen, heeft ervoor gezorgd dat hij in topvorm bleef.

Voor verzamelaars en enthousiastelingen geeft het Marti Report, een document dat de productiegeschiedenis en authenticiteit van de auto bevestigt, een extra laag zekerheid. Het rapport onthult dat deze specifieke Shelby GT350, met chassisnummer 9F02M482908, een van de 935 exemplaren is die in 1969 geproduceerd zijn.

Deze prachtige Shelby GT350 uit 1969 is een veelzijdige verschijning. Het is een auto die even comfortabel op de openbare weg kan cruisen als op de racebaan kan presteren. Het is een voertuig dat herinneringen oproept aan een tijdperk waarin de grenzen van automobiele prestaties opnieuw werden gedefinieerd door visionairen zoals Carroll Shelby zelf.

Nu deze bijzondere auto onder de hamer gaat, biedt het een unieke kans voor liefhebbers om een stukje van die geschiedenis in handen te krijgen. De veilingwereld wacht in spanning af wie de volgende eigenaar zal worden van deze prachtige blauwe Amerikaanse droomauto.

Daarnaast is het belangrijk om te noteren dat de Shelby GT350 uit 1969 niet alleen staat om zijn prestaties en zeldzaamheid; het is tevens een symbool van het overschrijdende design en het cultureel erfgoed van de late jaren 60. Deze auto vertegenwoordigt een tijdperk waarin ontwerp en techniek hand in hand gingen met de vrijheid en rebellie van de Amerikaanse jeugdcultuur. De Mustang, en in het bijzonder de Shelby-modificatie daarvan, wordt beschouwd als een van de meest herkenbare auto's uit de geschiedenis en blijft populair bij een breed publiek, van hardcore autoliefhebbers tot mensen die gewoon nostalgisch zijn naar de 'goede oude tijd'.

De Shelby GT350'swerden oorspronkelijk ontworpen voor de racebaan, maar vonden al snel hun weg naar de openbare weg. Hun invloed strekt zich uit tot op de dag van vandaag, waar moderne interpretaties van de Mustang, zoals de Shelby GT500, nog steeds de spirit en performance van hun voorgangers eren. Het succes van deze auto's ligt in het feit dat ze niet alleen indrukwekkende prestaties leverden, maar ook een unieke rijervaring boden die veel van hun tijdgenoten missen.

Het verzamelen van klassieke auto's zoals de Shelby GT350 uit 1969 gaat niet alleen over het bezit van een stuk techniek. Het gaat ook over het behouden en deelnemen aan een levend deel van de geschiedenis. Iedereen die het geluk heeft om deze auto te bezitten, wordt een hoeder van een verhaal dat zoveel meer is dan de som van zijn delen. Ze worden onderdeel van een erfenis die de test van de tijd heeft doorstaan en tot op de dag van vandaag voortleeft.

De toekomstige eigenaar van deze bijzondere Shelby GT350 zal niet alleen investeren in een fysiek object, maar ook in een verhaal dat verteld moet blijven worden. Het is een kans om zowel liefde voor klassieke auto's als waardering voor Amerikaanse innovatie en cultuur te vieren.

Als waardige eerbetoon aan de oprichter, Carroll Shelby, blijft deze GT350 een krachtig symbool van wat mogelijk is wanneer visie, passie en doorzettingsvermogen samenkomen. De Shelby-naam draagt nog steeds gewicht in de autowereld, en het is een naam die synoniem staat voor snelheid, kracht en pure adrenaline.

Toekomstige eigenaren kunnen ook genieten van een exclusieve gemeenschap van Shelby-eigenaren, waar advies, verhalen en ondersteuning worden gedeeld. Samenkomsten en evenementen worden vaak gehouden, waar eigenaren kunnen pronken met hun trots en de nuances van hun voertuigen kunnen bespreken. Het bezit van een dergelijke auto opent de deuren naar een wereld van gelijkgestemden die dezelfde passie voor het merk en zijn nalatenschap delen.

Terwijl de veilingdatum nadert, groeit de interesse en de spanning onder potentiële kopers en Shelby-liefhebbers. Elk bod is een kans om niet alleen een zeldzame Shelby GT350 in huis te halen, maar ook een stukje van de Amerikaanse autolegende zelf. Dit is een once-in-a-lifetime kans voor de ware liefhebber, een kans die misschien nooit meer komt. Met zijn rijke historie en diep gewortelde plek in de cultuur van auto-ontwerp en -innovatie, is de Shelby GT350 uit 1969 veel meer dan alleen een voertuig: het is een levendig erfstuk dat wacht op de volgende hoeder van zijn nalatenschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...