Nieuwe Bentley Bentayga EWB Mulliner

Wanneer men denkt aan de perfectie van luxe in de automobielwereld, komt het merk Bentley vaak in het vizier. De perfecte samensmelting van handwerk, technologie, design en prestaties heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van dit iconische Britse automerk. Nu heeft Bentley de lat nog hoger gelegd met de introductie van de Bentayga Extended Wheelbase Mulliner, een herdefiniëring van wat luxe kan betekenen in de wereld van SUV s.

Ontwerp en esthetiek:

Met een instapprijs van een royale €260.000 is het duidelijk dat deze Bentley niet voor de gemiddelde koper is. Maar wat krijg je voor zo'n prijs?

Om te beginnen is er het uitgebreide wielbasisontwerp, dat het voertuig een meer imposante en majestueuze uitstraling geeft. Dit nieuwe design belichaamt perfect de ethos van Bentley: grootsheid zonder opzichtig te zijn. Het voertuig straalt klasse uit en trekt ongetwijfeld bewonderende blikken waar het ook gaat.

De specifieke Mulliner-details, zoals de 22-inch vijfspaaks wielen, gemaakt van twee verschillende tinten gepolijst aluminium, geven de Bentayga een opvallend en onderscheidend uiterlijk. Deze velgen zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar zijn ook geoptimaliseerd voor de beste prestaties op de weg.

Binnenin wordt de sfeer van luxe verder versterkt. Het Tweedemandsbodem-interieur is werkelijk een kunstwerk op zich. De stoelen zijn bekleed met de fijnste Engelse tweed stof, aangevuld met prachtige contrasterende lederen accenten. De combinatie van deze materialen biedt een tactiele en visuele ervaring die ongeëvenaard is in de wereld van de automobiel.

Een andere kenmerkende feature die beschikbaar is voor kopers is de optie van extra verlengde schuifdeuren. Deze zorgen niet alleen voor gemak bij het instappen, maar onderstrepen ook de extra zorg die Bentley heeft besteed aan het comfort van zijn inzittenden.

Technologie en comfort:

Bij een voertuig van deze klasse zou men terecht hoge verwachtingen hebben van de technologie aan boord, en de Bentayga stelt niet teleur. Het 12,3-inch digitale instrumentatiedisplay is van topkwaliteit en biedt bestuurders en passagiers toegang tot een reeks infotainmentsystemen. Deze technologieën zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk, wat de ervaring aan boord alleen maar verrijkt.

Daarnaast is de comfort-functionele cockpit een toonbeeld van ergonomisch ontwerp, uitgerust met klimaatregeling en andere gebruiksvriendelijke functies die ervoor zorgen dat elke rit in de Bentayga zo comfortabel en plezierig mogelijk is.

Prestaties:

Onder de motorkap van deze luxe SUV ligt een beest van een motor. De 6,0 liter W12-motor met twee turbo’s levert maar liefst 626 pk. Dit zorgt ervoor dat de Bentayga in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten. Maar het gaat niet alleen om snelheid. De krachtige remmen en de geavanceerde ophanging betekenen dat de Bentayga elke route, of het nu gaat om een stadstraject of een avontuurlijke verkenningstocht, met gemak aankan.

Conclusie:

Is de Bentayga Extended Wheelbase Mulliner het prijskaartje waard? Voor degenen die het beste van het beste willen en voor wie kosten geen belemmering vormen, is het antwoord een volmondig 'ja'. Bentley heeft met deze SUV werkelijk een nieuw niveau van luxe gedefinieerd, en voor de gelukkige weinigen die achter het stuur van dit meesterwerk mogen kruipen, wacht een rijervaring die ze nergens anders zullen vinden. De Bentayga is niet zomaar een auto; het is een statement, een kunstwerk en een technologisch wonder, allemaal verpakt in één indrukwekkend pakket.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...