Iconische DeLorean DMC-12 van Johnny Carson te koop

In de jaren 80 werd de DeLorean DMC-12 wereldwijd beroemd, niet alleen door zijn opvallende roestvrijstalen carrosserie en karakteristieke vleugeldeuren, maar ook door zijn verschijning in de populaire filmreeks 'Back to the Future'. Afgezien van zijn filmfaam, kreeg de auto ook bekendheid doordat hij eigendom was van enkele beroemdheden, waaronder de legendarische Amerikaanse talkshowpresentator Johnny Carson. Nu is deze iconische auto weer in de schijnwerpers gekomen omdat hij te koop staat.

De specifieke DeLorean DMC-12 die eens toebehoorde aan Carson is een uitvoering van het modeljaar 1981 en heeft slechts 8.000 mijl op de kilometerteller staan. Het voertuig heeft nog steeds het klassieke roestvrijstalen exterieur dat de DeLorean zo herkenbaar maakt. Wat deze auto extra bijzonder maakt, is dat hij een grijze binnenkant heeft en voorzien is van een automatische versnellingsbak, wat destijds als een upgrade werd beschouwd.

De auto werd nieuw geleverd aan Johnny Carson door een dealer in Californië en Carson heeft er zelfs wat tijd in gereden, zoals blijkt uit de lage kilometerstand. Een leuk detail is dat er bij de auto een kopie van de originele titel zit, ondertekend door Carson.

Naast de aantrekkelijke associatie met Johnny Carson, schuilt de charme van deze DeLorean ook in het feit dat er relatief weinig van geproduceerd zijn. Het bedrijf achter de auto, DeLorean Motor Company, opgericht door de visionaire autobouwer John DeLorean, kende een turbulent bestaan dat resulteerde in een beperkte productieperiode en uiteindelijk in een faillissement. Desondanks heeft de DeLorean DMC-12 een cultstatus bereikt en blijft de auto een gewild object voor autoliefhebbers en filmfans.

De auto die momenteel te koop staat, wordt aangeboden in een onberispelijke staat en is een must-have voor autocollectors die op zoek zijn naar een uniek stukje automotive geschiedenis. Niet alleen biedt de DMC-12 van Carson een verbinding met de glamour van Hollywood en het nostalgische tijdperk van de jaren 80, maar hij dient ook als herinnering aan de ambities van een autobedrijf dat voor een korte tijd de wereld wilde veranderen met een futuristisch en innovatief voertuigontwerp.

Fans van Johnny Carson kunnen bij aankoop van de auto ook genieten van het idee dat ze rijden in een stukje persoonlijke geschiedenis van de geliefde televisiepersoonlijkheid. Voor diegene die in de unieke kans geïnteresseerd zijn om eigenaar te worden van deze historische DeLorean DMC-12, is het belangrijk snel te handelen, gezien het beperkte aantal exemplaren en de bijzondere voorgeschiedenis van dit specifieke voertuig.

John DeLorean startte zijn gelijknamige bedrijf in de late jaren 70, met als doel een revolutionaire sportauto op de markt te brengen. Zijn visie kwam tot leven in de vorm van de DMC-12, met zijn roestvrijstalen carrosserie en gullwing-deuren. De productie begon in 1981 in een fabriek in Noord-Ierland, maar stagneerde door financiële problemen en werd in 1982 stopgezet.

De DeLorean kwam echter tot onsterfelijke roem door de film 'Back to the Future', waarin de auto werd omgebouwd tot een tijdmachine. Deze films, die begonnen in 1985, hebben de DeLorean DMC-12 verankerd in de popcultuur en zorgden ervoor dat de belangstelling voor de auto bleef bestaan lang na het einde van de productie.

Johnny Carson, bekend als de gastheer van 'The Tonight Show' van 1962 tot 1992, was een gerespecteerd figuur in de Amerikaanse entertainmentindustrie. Zijn warmte, humor en charismatische persoonlijkheid maakten hem geliefd bij miljoenen Amerikanen. Zijn interesse in de DeLorean paste bij zijn imago als iemand die geïnteresseerd was in nieuwe en interessante ideeën.

Het bezit van een DeLorean DMC-12, zeker één die toebehoorde aan een celebrity als Carson, is iets dat verzamelaars en liefhebbers aanspreekt. Daarbovenop biedt het bezit van een dergelijke auto de mogelijkheid om deel uit te maken van een unieke gemeenschap van eigenaren die bijeenkomsten en evenementen organiseren.

De DeLorean DMC-12 van Johnny Carson is niet alleen een verzamelobject; het is ook een rijdend eerbetoon aan de durf en de dromen van het tijdperk waarin de auto is ontstaan. Voor potentiële kopers betekent dit de kans om eigenaar te worden van een stukje technologische en culturele geschiedenis.

Als laatste punt, de huidige eigenaar van deze bijzondere DMC-12 heeft het voertuig zorgvuldig onderhouden en behouden, waardoor de auto in bijna oorspronkelijke staat verkeert. Dit niveau van authenticiteit is bijzonder waardevol in de wereld van klassieke auto's, waar originaliteit vaak de sleutel is tot zowel de emotionele als de monetaire waarde.

In de nasleep van de verkoop zal de nieuwe eigenaar van de DeLorean DMC-12 van Johnny Carson niet alleen een opmerkelijke auto rijden, maar ook een voertuig dat prachtig aansluit bij de tijdloze aantrekkingskracht van retro design en de legende van een van Amerika'smeest geliefde entertainers.

 

- Wat maakt de DeLorean DMC-12 specifiek gelinkt aan Johnny Carson bijzonder? Deze specifieke DeLorean DMC-12 is bijzonder omdat hij ooit eigendom was van de legendarische Amerikaanse talkshowpresentator Johnny Carson en slechts 8.000 mijl heeft gereden, wat zijn historische waarde verhoogt.
- Hoeveel exemplaren van de DeLorean DMC-12 zijn er geproduceerd? Er zijn relatief weinig exemplaren van de DeLorean DMC-12 geproduceerd, aangezien DeLorean Motor Company een beperkte productieperiode had voordat het bedrijf failliet ging.
- Waarom is de DeLorean DMC-12 bekend geworden in de popcultuur? De DeLorean DMC-12 is bekend geworden in de popcultuur door zijn rol als tijdmachine in de filmreeks 'Back to the Future'.
- Wie was Johnny Carson en wat was zijn band met de DeLorean DMC-12? Johnny Carson was een Amerikaanse talkshowpresentator bekend van 'The Tonight Show', en zijn band met de DeLorean DMC-12 komt voort uit het feit dat hij ooit eigenaar was van dit specifieke voertuig.
- Wat is de meerwaarde voor verzamelaars om de DeLorean DMC-12 van Johnny Carson aan te schaffen? Voor verzamelaars biedt de DeLorean DMC-12 van Johnny Carson een unieke meerwaarde door de associatie met een geliefde celebrity, de auto's beperkte productie en cultstatus, en de mogelijkheid om een authentiek stukje automotive geschiedenis te bezitten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...