BMW R 12 nineT - 100 Jaar motorinnovatie en traditie.

BMW Motorrad, een naam die synoniem staat voor technische uitmuntendheid en innovatief design, heeft altijd de weg van de toekomst bewandeld. Terwijl het merk zijn 100-jarig bestaan viert, presenteert het met trots de R 12 nineT, een motorfiets die de essentie van BMW'srijke erfgoed vastlegt en tegelijkertijd een blik werpt op de toekomst van motorontwerp en -technologie.

De R 12 nineT is niet zomaar een toevoeging aan het BMW-portfolio. Het is een eerbetoon aan een eeuw van motorinnovatie. In 1923, toen de wereld nog aan het bijkomen was van de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de industriële revolutie in volle gang was, introduceerde BMW de R32. Deze motorfiets, aangedreven door een baanbrekende boxermotor, werd al snel het boegbeeld van technische superioriteit en Duits vakmanschap.

Tien jaar geleden, ter ere van het 90-jarig bestaan van BMW Motorrad, werd de R nineT geïntroduceerd. Deze motorfiets werd al snel een icoon, geliefd om zijn mix van retro-stijl en moderne technologie. Nu, een decennium later, bouwt de R 12 nineT voort op dit erfgoed. Het is een evolutie, een herinterpretatie van wat het betekent om een klassieke motorfiets te zijn in een wereld die voortdurend verandert.

Visueel gezien is de R 12 nineT een meesterwerk. Elk aspect van het design, van de gestroomlijnde tank tot het minimalistische frame, spreekt van een diep respect voor het verleden. Maar onder deze klassieke buitenkant schuilt een hart van moderne technologie. De lucht/oliegekoelde 2-cilinder boxermotor is een toonbeeld van kracht en efficiëntie, terwijl het geavanceerde uitlaatsysteem en de state-of-the-art remmen ervoor zorgen dat de motorfiets klaar is voor de uitdagingen van de moderne weg.

Maar wat de R 12 nineT echt onderscheidt, is zijn aanpasbaarheid. BMW begrijpt dat elke rijder uniek is, en met de R 12 nineT kunnen motorliefhebbers hun motorfiets echt hun eigen maken. Of het nu gaat om het veranderen van de zadelhoogte, het toevoegen van custom verlichting of het aanpassen van de uitlaat, de R 12 nineT is ontworpen om te worden aangepast.

Terwijl we vooruitkijken naar de toekomst van motorrijden, is het duidelijk dat BMW Motorrad vastbesloten is om voorop te blijven lopen. De R 12 nineT is niet alleen een viering van het verleden, maar ook een belofte voor de toekomst. In een wereld die voortdurend verandert, blijft één ding zeker: BMW'spassie voor innovatie en uitmuntendheid zal nooit vervagen.

Technische Fiche: BMW R 12 nineT

  • Motor: Lucht/oliegekoelde 2-cilinder boxermotor
  • Motorinhoud: 1200cc (zoals aangegeven door de '12' in de modelaanduiding)
  • Uitlaatsysteem: Aan de linkerzijde met dubbele demper en conische eindstukken
  • Frame: Buizenframe uit één stuk met vastgeschroefd achterframe
  • Voorophanging: Hoogwaardige upside-down telescoopvork
  • Achterophanging: Paralever
  • Remsysteem: Radiaal gemonteerde 4-zuiger monobloc remklauwen met staalomvlochten remleidingen
  • Design: Puristisch, met aandacht voor detail, geïnspireerd door traditionele modellen zoals de /5 en de R 90 S uit de jaren '70
  • Tank: Klassieke BMW boxertank met een typische knik in de onderrand en een klassiek kniecontact
  • Zijkappen: In het gebied van de framedriehoek, in authentieke Roadster-look
  • Verlichting: LED-hoofdkoplamp met zwart lichtgeleidingselement en in het zadel geïntegreerde LED-achterlichtunit
  • Customizing: Ontworpen voor personalisatie met een reeks accessoires van BMW Motorrad


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...