Harrington Junior Cars meesterwerken in miniatuur auto-design

Harrington Junior Cars: Een samensmelting van passie, vakmanschap en nostalgie. In een wereld waar technologie en innovatie de boventoon voeren, is er een bedrijf dat een stap terug doet in de tijd, maar met een moderne twist. Harrington Junior Cars, een naam die synoniem is geworden met vakmanschap, nostalgie en pure passie voor auto's, heeft zich gevestigd als een toonaangevende naam in de wereld van miniatuurklassiekers.

Het verhaal van Harrington begint met een eenvoudige visie: het creëren van junior auto's die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook technisch superieur. Deze visie wordt gedreven door een diepe waardering voor klassieke auto's en een verlangen om de volgende generatie kennis te laten maken met de magie van het autorijden.

Een van de meest opvallende creaties van het bedrijf is de XK 120, een tijdloze Britse klassieker uit de jaren '40 die ooit de titel droeg van 's werelds snelste productieauto. Deze miniatuurversie, hoewel verkleind, mist geen enkel detail. Met een topsnelheid van 47 km/u, een laadvermogen van maximaal 250 kg en een constructie die bestaat uit een stalen chassis en een composiet GRP-carrosserie, is de XK 120 een perfecte replica van zijn full-size tegenhanger.

Maar Harrington stopt hier niet. Hun assortiment omvat ook andere iconische modellen zoals de Cobra 289, een eerbetoon aan Carroll Shelby's meesterwerk, en de Jeep, een legende op zich. Elk van deze auto's is een toonbeeld van technische uitmuntendheid en esthetische schoonheid, met functies zoals een 125cc motor, een 3-versnellingsbak, volledig onafhankelijke ophanging en schijfremmen.

Een ander opmerkelijk aspect van Harrington's aanpak is hun aandacht voor detail. De F1L Racer, bijvoorbeeld, is hun interpretatie van het raspaard dat de racewereld in de jaren '60 domineerde. Met een lengte van 2300 mm, een breedte van 1150 mm en een gewicht van slechts 158 kg, is deze miniatuurracer een technisch wonder.

De passie van Harrington voor auto's strekt zich ook uit tot de wereld van kunst. Hun Fender Art-collectie is een trotse showcase van hun vakmanschap, waarbij klassieke auto-ontwerpen worden omgezet in prachtige kunstwerken.

Het bedrijf heeft ook een sterke aanwezigheid in de media. In een artikel uit 2022 getiteld "Big Fun, Small Package: Jaguar XK120 From Junior Cars", wordt de ongelooflijke bouwkwaliteit van de XK120 benadrukt, evenals de pure vreugde die het brengt aan zowel kinderen als volwassenen.

Bovendien heeft Harrington een sterke ethische code. In een persartikel werd onthuld dat het bedrijf, gevestigd in Vietnam, zich inzet voor eerlijke lonen en goede werkomstandigheden voor zijn werknemers. Met 60 werknemers in dienst en een fabriek van 32.000 vierkante voet, streeft Harrington ernaar om niet alleen kwaliteitsproducten te leveren, maar ook om een positieve impact te hebben op de gemeenschap.

Samenvattend is Harrington Junior Cars veel meer dan alleen een autofabrikant. Het is een symbool van passie, vakmanschap en een diepe waardering voor de klassieke auto-industrie. Met hun ongeëvenaarde aandacht voor detail en technische uitmuntendheid, hebben ze een blijvende indruk achtergelaten in de harten van autoliefhebbers over de hele wereld.

 • XK 120:

  • Een tijdloze Britse klassieker uit de jaren '40, ooit bekend als 's werelds snelste productieauto. Hoewel het een miniatuurversie is, ontbreekt het niet aan details. Het heeft een topsnelheid van 47 km/u en een laadvermogen van maximaal 250 kg. De constructie bestaat uit een stalen chassis en een composiet GRP-carrosserie.
 • Cobra 289:

  • Een eerbetoon aan Carroll Shelby's meesterwerk. Deze auto is een perfecte replica van zijn full-size tegenhanger, compleet met een 125cc motor, een 3-versnellingsbak, volledig onafhankelijke ophanging en schijfremmen.
 • Jeep:

  • Een legende op zich, deze miniatuurjeep is een toonbeeld van technische uitmuntendheid en esthetische schoonheid. Het heeft een elektrische versie met een bereik van maximaal 3 uur op een volledige lading en een topsnelheid van 45 km/u. De benzineversie kan snelheden bereiken van meer dan 65 km/u.
 • F1L Racer:

  • Harrington's interpretatie van het raspaard dat de racewereld in de jaren '60 domineerde. Met een lengte van 2300 mm, een breedte van 1150 mm en een gewicht van slechts 158 kg, is deze miniatuurracer een technisch wonder.
 • Series 1:

  • Een generatiebepalend icoon voor alle leeftijden. Deze auto heeft zowel een elektrische als een benzineversie, met een topsnelheid van 45 km/u en 65 km/u respectievelijk. Het heeft een stalen chassis en een composiet GRP-carrosserie.
 • Land Junior:

  • Deze auto is ontworpen om overal op aarde te rijden. Het heeft een stalen chassis, een composiet GRP-carrosserie en stalen ophangingsarmen. Het heeft zowel een elektrische als een benzineversie, met een topsnelheid van 45 km/u en 65 km/u respectievelijk.
 • 300:

  • Omschreven als de ultieme droomauto, heeft deze auto zowel een elektrische als een benzineversie. Het heeft een stalen chassis, een composiet GRP-carrosserie en stalen ophangingsarmen.
 • Daytona:

  • Een ander meesterwerk van Harrington, deze auto is een perfecte replica van het origineel, compleet met alle technische specificaties en esthetische details.


Deze auto's zijn niet alleen een eerbetoon aan de klassieke auto-industrie, maar ook een bewijs van Harrington's toewijding aan vakmanschap en technische uitmuntendheid. Elk model is zorgvuldig ontworpen en gebouwd om een authentieke rijervaring te bieden, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

In de wereld van klassieke auto's en miniatuurreplica's heeft Harrington Junior Cars zich onderscheiden door een ongeëvenaarde combinatie van vakmanschap, technische expertise en passie voor het autorijden. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bezitten van een stukje autogeschiedenis of gewoon de magie van het autorijden willen herontdekken, biedt Harrington een reeks modellen die zowel het hart als de ziel aanspreken. Voor meer informatie, vragen of om een van deze prachtige creaties te bestellen, kunt u contact opnemen met Harrington Junior Cars via hun e-mail: info@groupharrington.com, url:  www.groupharrington.com of bezoek hun kantoor in Vietnam (GMT + 6 uur). Uw reis naar het verleden, verpakt in een modern meesterwerk, wacht op u bij Harrington.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...