Flying Spur Hybrid blijkt meest efficiënte Bentley ooit geproduceerd

De nieuwe Flying Spur Hybrid de tweede geëlektrificeerde grand tourer in Bentley's modellengamma is gecertificeerd als de meest efficiënte en zuinigste Bentley ooit. Met WLTP-certificering en typegoedkeuring registreert de Flying Spur Hybrid een gemiddeld CO2-cijfer van slechts 75 g/km.

De introductie van de Flying Spur Hybrid brengt voor het eerst een reeks Bentley-hybriden tot stand, wat de nadruk legt op Bentley's toewijding om een end-to-end koolstofneutrale organisatie en's werelds toonaangevende duurzame luxemobiliteitsbedrijf te worden.

Met certificering beveiligd, is de Flying Spur Hybrid nu beschikbaar om te bestellen in het VK en Europa - en binnenkort volgen andere markten. Tegen 2024 zal het volledige modellengamma beschikbaar zijn met een hybride optie, voorafgaand aan de introductie van de eerste Bentley Battery Electric Vehicle (BEV) in 2025 en het bedrijf met een volledig BEV-only modelportfolio tegen 2030.

De Flying Spur toont aan dat hybridisatie geen afbreuk doet aan luxe of prestaties. Met een onwaarneembare mix tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor, wordt verfijnde sereniteit aangeboden, ongeacht de rijmodus of stijl. De combinatie van een zeer efficiënte motor en geavanceerde E-motor biedt dezelfde flexibiliteit en bruikbaarheid als de huidige W12- en V8-aandrijflijnen, waardoor een responsieve, boeiende en uiterst verfijnde ervaring wordt bereikt. De nieuwe aandrijflijn combineert een 2,9-liter V6-benzinemotor met een geavanceerde elektromotor, die een totaal van 536 pk (544 pk) en 750 Nm (553 lb.ft) koppel levert - nog eens 95 pk in vergelijking met de Bentayga Hybrid.

De nieuwe Flying Spur wordt de meest efficiënte Bentley ooit met de mogelijkheid om meer dan 800 km af te leggen wanneer hij volledig van brandstof is voorzien. Met hoge vermogensreserves, superieur koppel en snelle gasrespons geeft het nieuwste hybride model weinig weg aan de Flying Spur V8 in acceleratie en passeert 60 km/u van stilstand in 4,1 seconden (0-100 km/u in 4,3 seconden). De nieuwe aandrijflijn zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en biedt toch het authentieke Bentley-karakter van moeiteloze, verfijnde prestaties.

De E-motor wordt aangedreven door een 18,0 kWh (bruikbare) lithium-ionbatterij en kan tot 100 procent worden opgeladen in slechts twee en een half uur (regiospecifiek). De vermogenselektronica zet de opgeslagen energie van de hoogspanningsbatterij om om de E-Motor te voeden of de bestaande elektrische infrastructuur van 12v-voertuigen aan te vullen. Mooie materialen en eigentijds design Het interieur van de Flying Spur toont Bentley's expertise in het creëren van een moderne cabine van ongeëvenaarde luxe en innovatie. Met behulp van het uitgebreide specificatieaanbod kunnen klanten kiezen uit een selectie van vijftien (vijf standaard en tien optionele) leerkleuren en acht verschillende fineer om een individuele specificatie te creëren.

Stiksels en emblemen kunnen ook worden gespecificeerd in blinde of contrasterende kleuren, evenals de optie van contrasterende biezen met de stoelhoezen - die doen denken aan de originele Flying Spur uit de jaren vijftig.

Voortbouwend op het erfgoed van het bedrijf, blijft het vakmanschap van Bentley ook evolueren en levert eigentijdse functies zoals 3D-lederen deurpanelen en verheven diamantquilten op de stoelen (opgenomen in de Mulliner Driving Specification). Klanten kunnen hun voertuig ook specificeren uit het extra uitgebreide verfassortiment van meer dan 60 buitenkleuren, waaronder Mulliner en persoonlijke commissie. De blackline-specificatie biedt een eigentijds alternatief voor buitenverlichting, waaronder een donkere versie van de optionele verlichte elektrische Flying B.

Nu retailers de bestellingen van klanten kunnen aannemen, is de lancering van de Flying Spur Hybrid slechts een van de volgende stappen voor Bentley op zijn Beyond100-pad naar om's werelds meest duurzame luxemerk te worden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...