Drako Motors - de geboorte van een elektrische Supercar

Drako Motors, een veelbelovende start-up in het hart van Silicon Valley, is vastberaden om de wereld te veroveren met zijn eerste creatie, de Drako GTE. Deze ultraluxe, volledig elektrische sedan, gebaseerd op het chassis van de befaamde Fisker Karma, is het resultaat van bijna tien jaar toegewijde inspanning. Met zijn indrukwekkende specificaties en verbluffende design belooft de GTE een ware sensatie op de weg te worden.

De Drako GTE is een evolutie van wat de Fisker Karma had kunnen zijn. Het agressieve front wordt gekenmerkt door slanke koplampen, een kap van koolstofvezel en imposante luchtinlaten. Hoewel de zijkanten veel gelijkenissen vertonen, zijn ze nu voorzien van sportievere zijrokken en subtiele, geïntegreerde deurgrepen. Aan de achterzijde van de auto prijken een enorme diffuser en een nieuw ontworpen kofferbak met geïntegreerde spoiler, die het geheel een krachtige uitstraling geven.

Drako Motors heeft enkele interieurfoto's vrijgegeven en hieruit blijkt dat de cabine bekleed is met luxueus leer en Alcantara, aangevuld met koolstofvezel accenten en een geavanceerd entertainmentsysteem. De ware magie van deze auto bevindt zich echter onder de motorkap. De vier elektromotoren, één op elk wiel, halen hun kracht uit een indrukwekkend 90 kWh-batterijpakket dat strategisch op de vloer van de auto is geplaatst voor een laag zwaartepunt.

Hoewel de GTE qua batterijcapaciteit niet kan wedijveren met bijvoorbeeld een Tesla Model S, met zijn optionele 100 kWh-batterij, roept de indrukwekkende elektrische vermogensoutput en het koppel enige twijfel op over het bereik van de GTE. Drako Motors heeft echter nog geen officiële informatie vrijgegeven over de actieradius en acceleratie van de GTE. Wat we wel weten, is dat deze supercar een topsnelheid van maar liefst 332 km/u (206 mph) kan bereiken.

Over oplaadtijden is vooralsnog niets bekend, maar de Drako GTE is uitgerust met een ingebouwde lader van 15 kW en kan ook gebruikmaken van DC-snelladers tot 150 kW. Drako Motors heeft dit elektrische beest bovendien voorzien van een veringssysteem van Öhlins en hoogwaardige koolstofkeramische remmen van Brembo. De GTE beschikt ook over een uniek koppelvectoringsysteem dat de positieve en negatieve koppeloverdracht naar elk wiel meer dan duizend keer per seconde aanpast. Hiermee onderscheidt hij zich van andere supercars op de markt, maar het blijft natuurlijk afwachten hoe de auto in praktijkprestaties zal uitblinken.

Er valt nog veel te ontdekken over de Drako GTE, maar deze auto heeft nu al onze volledige aandacht weten te trekken. Drako heeft officieel aangekondigd dat de orderboeken zijn geopend en de productie van de GTE binnenkort van start zal gaan. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om slechts 25 exemplaren van deze exclusieve supercar te bouwen, met prijzen die beginnen bij een indrukwekkende €1,12 miljoen.

Met zijn krachtige elektromotoren die gezamenlijk een verbazingwekkend vermogen van 1.200 pk genereren en een verbluffend koppel van 8.800 Nm (6.500 lb-ft), belooft de Drako GTE een ongeëvenaarde rijervaring te bieden. Terwijl andere elektrische auto's alomtegenwoordig worden, onderscheidt de GTE zich door zijn compromisloze prestaties en verfijnde luxe.

Hoewel er nog veel details moeten worden onthuld over het bereik van de GTE en zijn acceleratievermogen, heeft Drako Motors een duidelijke boodschap afgegeven: deze auto is bedoeld voor liefhebbers van snelheid en luxe. Met een topsnelheid van 332 km/u (206 mph) kan de GTE met gemak de snelste auto's op de weg bijhouden.

Naast zijn indrukwekkende prestaties beschikt de GTE over geavanceerde technologieën en hoogwaardige componenten. Het ingebouwde 15 kW-ladersysteem maakt snelle laadtijden mogelijk, terwijl de mogelijkheid om DC-snelladers tot 150 kW te gebruiken het gemak van het opladen onderweg vergroot. Het koppelvectoringsysteem past zich razendsnel aan om elk wiel optimaal vermogen te bieden, waardoor de GTE een uitzonderlijke wendbaarheid en stabiliteit heeft.

Drako Motors heeft ook veel aandacht besteed aan het interieur van de GTE. Het gebruik van hoogwaardig leer, Alcantara en koolstofvezelaccenten creëert een luxueuze en sportieve sfeer. Het geavanceerde infotainmentsysteem biedt de nieuwste connectiviteitsfuncties en een intuïtieve gebruikerservaring.

Met de lancering van de Drako GTE betreedt Drako Motors de markt van elektrische supercars met vastberadenheid en ambitie. Hoewel de productie beperkt is tot een exclusieve oplage van 25 auto's, zal de GTE ongetwijfeld een onuitwisbare indruk achterlaten in de autowereld. De combinatie van kracht, luxe en verfijning maakt deze auto tot een ware droom voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en opwindende rijervaring.

  • Ontwerp: De Drako GTE is een ultraluxe volledig elektrische sedan gebaseerd op het chassis van de Fisker Karma. Het heeft een agressief ontwerp met slanke koplampen, een kap van koolstofvezel en grote luchtinlaten aan de voorkant. De zijkanten hebben sportievere zijrokken en verborgen deurgrepen, terwijl de achterkant is voorzien van een enorme diffuser en een geïntegreerde spoiler op de kofferbak.

  • Aandrijving: De GTE wordt aangedreven door vier krachtige elektromotoren, één op elk wiel. Deze elektromotoren werken samen om een verbazingwekkend vermogen van 1.200 pk te leveren, met een indrukwekkend koppel van 8.800 Nm (6.500 lb-ft). Dit zorgt voor snelle acceleratie en opmerkelijke prestaties op de weg.

  • Batterij: De GTE is uitgerust met een batterijpakket van 90 kWh dat op de vloer van de auto is gemonteerd. Hoewel het geen indruk maakt in vergelijking met sommige andere elektrische voertuigen, zoals de Tesla Model S met een optionele 100 kWh-batterij, biedt de GTE nog steeds een aanzienlijke rijbereik en krachtige prestaties.

  • Topsnelheid: De Drako GTE heeft een indrukwekkende topsnelheid van 332 km/u (206 mph). Dit maakt het een van de snelste elektrische auto's op de markt.

  • Oplaadtijden: Er zijn geen specifieke details bekend over de oplaadtijden van de GTE. De auto is echter uitgerust met een ingebouwde lader van 15 kW en kan ook gebruikmaken van DC-snelladers tot 150 kW. Hierdoor kan de GTE snel worden opgeladen, waardoor de oplaadtijden worden verkort.

  • Vering en remmen: De GTE is voorzien van een geavanceerd veringssysteem van Öhlins, wat zorgt voor optimale wegligging en comfort. Daarnaast is hij uitgerust met hoogwaardige koolstofkeramische remmen van Brembo, die zorgen voor uitstekende remprestaties en een korte remweg.

  • Koppelvectoringsysteem: De GTE beschikt over een uniek koppelvectoringsysteem dat meer dan duizend keer per seconde het positieve en negatieve koppel naar elk wiel aanpast. Dit geavanceerde systeem zorgt voor een buitengewone wendbaarheid en stabiliteit, waardoor de GTE zich onderscheidt van andere supercars op de markt.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...