Dit is de nieuwe Bentley Continental 2022

Hoewel Bentley al lang steunt op zijn reputatie uit het Art Deco-tijdperk, gesmeed door Le Mans-winnende racers met grote cilinderinhoud, lijkt de 102-jarige Britse autofabrikant enthousiast over zijn elektrische toekomst, nadat hij zich in een schaars goed had gecommitteerd aan een gasvrije line-up negen jaar. Maar de brandstofleidingen zijn nog niet helemaal leeg.

De nieuwste Continental GT-variant, met zijn tiental gasverbrandende cilinders en gescripte 'Speed'-badge, is een volmondige goedkeuring van de oude manieren. Maar de brandende vraag is, met hybride en batterijaangedreven Bentleys om de hoek, voelt deze grand tourer zo gedenkwaardig aan als zou moeten?

De steile weggetjes van Sicilië helpen de al lang bestaande visitekaartjes van het merk met een torenhoog koppel en een onverstoorbare rit te benadrukken, maar de eye-opener komt wanneer de coupé van twee en een halve ton rond een verlaten militaire basis wordt gesleept die is omgebouwd tot een geïmproviseerde autocross-baan: Op de een of andere manier kun je, ondanks het bootanker van een energiecentrale die onder de motorkap is gepropt en genoeg geluidsisolatie om een ​​AC/DC-concert te dempen, de chique twee-plus-twee in bochten gooien als een WRC-rallyauto. Houd je handen snel en je voet zwaar en de GT Speed ​​flitst met zijn onstuimige kant, schopt zijn staart naar buiten en glijdt door bochten met verrassende gratie.

Als aanvulling op de pittigere bediening - en het bespotten van de beleefd aangegeven remzones - zijn de Continental'sdebuut van koolstofkeramische stoppers. Hoewel de laatste generatie Continental GT Supersports meer vermogen produceerde, is de nieuwe Speed ​​uitgeroepen tot het meest dynamisch capabele model in de geschiedenis van Bentley. De 6,0-liter W-12 die de ruime motorruimte vult, heeft 650 pk en 664 ft lbs aan koppel op de tap, maar wat nog belangrijker is, het chassis is zwaar gemasseerd, te beginnen met Bentley'seerste elektronische sperdifferentieel achter.

De hardware en software werken samen om de wendbaarheid en stabiliteit te vergroten, met een beetje hulp van de nieuwe vierwielbesturing, die is afgesteld om de draaicirkel te minimaliseren door de achterwielen tot vier graden in de tegenovergestelde richting van de voorkant te laten hellen set. Slimme dingen. De herziene vermogensverdeling geeft de auto een meer achterwaartse neiging om het gevreesde ploegeffect van onderstuur te voorkomen, en de opnieuw geprogrammeerde luchtvering biedt een groter bereik tussen comfort en stijfheid, afhankelijk van de geselecteerde rijmodus en de wegomstandigheden.

Maar ondanks alle hightech snufjes die zijn gebruikt in de zoektocht naar snelheid, pronkt deze nieuwe GT-variant niet met de vaste spoiler en koolstofvezelstoelen van eerdere Supersports-modellen. In plaats daarvan presenteren zijn strakke, gespierde lijnen en met alcantara en huid bekleed interieur - met een scala aan texturen, van glanzend fineer tot aluminium afwerkingen - een meer ingetogen elegantie die herinnert aan de gouden eeuw van autorijden.

De 2022 Continental GT Speed ​​is een minder snuivende supercar, meer een versterking van de uitgekiende grand-touring-formule. En hoewel het misschien niet Bentley'sfinale voor interne verbranding blijkt te zijn, lijkt deze onbeschaamde 12-cilinder, met zijn old-school, hoog octaangehalte en statig plaatwerk, inderdaad ontworpen om een ​​zeer toekomstgerichte boodschap over te brengen: u' je gaat me missen als ik weg ben.

  • Motor: 6,0-liter W12 twin-turbocharged
  • Vermogen: 650 pk
  • Koppel: 900 Nm
  • Transmissie: 8-traps automaat met dubbele koppeling
  • Aandrijving: Vierwielaandrijving (AWD)
  • 0-100 km/u: 3,6 seconden
  • Topsnelheid: 335 km/u
  • Brandstofverbruik (gemiddeld): 14,6 L/100 km
  • CO2-uitstoot (gemiddeld): 330 g/km
  • Ophanging: adaptieve luchtvering met actieve rolstabilisatie
  • Remmen: geventileerde keramische schijfremmen
  • Wielen: 22-inch gesmede aluminium wielen
  • Exterieur: Speed-geoptimaliseerde aerodynamica en specifieke designelementen
  • Interieur: luxueus met hoogwaardige materialen zoals leer en houtfineer
  • Infotainmentsysteem: 12,3-inch touchscreen met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...