De Harley Davidson Hurakàn is zowel snel als hot

De fascinatie voor snelheid en design komt tot een hoogtepunt in de wereld van maatwerk motorfietsen. In het hart van Italië, waar kunst en techniek elkaar ontmoeten, vinden we FMW Motorcycles - een bedrijf dat opvalt door zijn ongeëvenaarde passie voor het creëren van unieke tweewielers. Met de Harley Davidson Hurakàn hebben zij wederom een staaltje vakmanschap neergezet dat de harten van motorliefhebbers over de hele wereld sneller doet kloppen.

FMW Motorcycles heeft zich gevestigd in Ancona, een plek die niet alleen bekend staat om zijn natuurschoon en rijke geschiedenis, maar nu ook als de geboorteplaats van de Hurakàn. Dit meesterwerk, gebaseerd op een klassieke Harley Davidson Shovel uit 1968, is getransformeerd tot een machine die het erfgoed van de Amerikaanse motorcultuur combineert met Italiaans design en innovatie.

De naam Hurakàn is met zorg gekozen, refererend aan de Maya god van wind, vuur en stormen, symbolen die kracht uitstralen en die voor FMW Motorcycles de inspiratie vormden voor een fiets die elk avontuur kan weerstaan. Het resultaat is een adembenemend ontwerp met een motor die niet alleen schittert in esthetiek, maar ook in pure prestaties.

Voor veel liefhebbers zijn Harley-Davidson motoren de belichaming van vrijheid en de Amerikaanse droom. Echter, qua prestaties laten ze soms te wensen over. Hier brengt de Hurakàn verandering in. Met een nieuwe S&S V-twin-motor, voorzien van onderdelen die de snelheid optimaliseren, daagt FMW Motorcycles de conventie uit. Ze slagen erin de klassieke charme van een Italiaanse racer te koppelen aan ongetemde power.

Het unieke uitlaatsysteem van de Hurakàn benadrukt de aandacht voor detail en vakmanschap waar FMW Motorcycles om bekendstaat. De twee 45 mm spruitstukken gekoppeld aan een 60 mm demper, stellen deze motor in staat om zijn stem te laten horen. De Motogadget Motoscope Pro is de finishing touch waarmee rijders hun prestaties kunnen monitoren; een gadget dat de high-tech aspiraties van de machine benadrukt.

Achter iedere motor van FMW Motorcycles staat een team van toegewijde vakmensen onder leiding van oprichter Fabio Mattioli. Hun toewijding aan kwaliteit en schoonheid zit in het DNA van het bedrijf. Deze passie uit zich in het vermogen om traditionele technieken te combineren met de nieuwste technologieën, wat resulteert in motorfietsen die niet alleen fantastisch rijden maar ook visueel overweldigend zijn.

Bij FMW Motorcycles gaat het niet om massaproductie; elke motor wordt in beperkte oplage vervaardigd. Hierdoor wordt exclusiviteit gewaarborgd. Van cafe racers en scramblers tot trackers en op maat gemaakte projecten, geen wens is te complex. Het nastreven van de perfecte symbiose tussen stijl en functionaliteit staat centraal bij iedere creatie.

De exclusiviteit van de motoren van FMW Motorcycles wordt mede bepaald door het gebruik van alleen de allerbeste materialen en onderdelen. Elk project is een bewijs van hun streven naar kwaliteit, wat hen in staat stelt om aan de top van de industrie te blijven met de meest opvallende en esthetisch verbluffende motorfietsen ter wereld.

Met de creatie van de Hurakàn toont FMW Motorcycles opnieuw aan dat hun visie, ambacht en passie voor snelheid en stijl resulteren in pure kunstwerken op twee wielen. Deze motorfiets is niet alleen snel en hot, het is een levend bewijs van wat er mogelijk is wanneer toewijding, vakmanschap en een liefde voor schoonheid samenkomen. De Hurakàn staat symbool voor een reis waarbij traditionele grenzen worden doorbroken en nieuwe horizonten worden verkend. En voor de echte liefhebber is het een reminder dat de ultieme rijervaring waarheid kan worden in de handen van ware meesters van de motorkunst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...