Aellambler is de gouden Ducati van je dromen

Na een succesvolle eerste editie heeft de Ducati Scrambler custom rumble contest mensen weer erg enthousiast gemaakt en, zoals je zou verwachten, hebben verschillende interessante ontwerpen hun weg gevonden door het pakket voor de 2e editie.

Maar voor ons is er zeker maar één build die zich onderscheidt van de massa, en het is dit prachtige ding genaamd de Aellambler. Gemaakt door de Masaharu-San, de meestervakman uit Aella Japan, richt dit coole concept zich op een ongelooflijke carrosserie, aangevuld met de touch van Midas. De delicate rondingen van de fiets zijn ontworpen met 3D-modelleringstechnieken en contrasteren prachtig met de met de hand aangebrachte gouden bladafwerking.

Op technisch vlak ziet het er ook beter uit. De L-twin-motor heeft enkele aanpassingen ondergaan, waaronder de vervanging van de elektronische brandstofinjectie door een paar 39 mm FCR-carburateurs, plus een set bewerkte inlaten en snelheidsstapels. masaharu-san documenteert het hele bouwproces op zijn website, die helaas in het Japans is. Als je overal op twee wielen een statement wilt maken, is rijden op deze gouden fiets door de stad misschien de beste manier om te gaan, maar we denken echt dat deze schoonheid beter af zou zijn in een museum of een persoonlijke collectie.

Over Ducati

Ducati is een Italiaans motorfietsmerk dat in 1926 werd opgericht door de broers Adriano, Bruno en Marcello Ducati. Het merk staat bekend om zijn high-performance motorfietsen, vooral in de sport- en superbike-segmenten.

Ducati's motoren worden gekenmerkt door hun krachtige motoren, innovatieve technologie en opvallende, sportieve ontwerpen. Het merk heeft een sterke aanhang onder motorfietsliefhebbers en heeft talloze racesuccessen behaald, waaronder talloze overwinningen in de MotoGP.

Ducati biedt een breed scala aan motorfietsmodellen, waaronder nakeds, cruisers, sporttoerfietsen en superbikes. Veel van de modellen zijn voorzien van technologieën zoals Ducati Traction Control (DTC), ABS-remmen en quick shift-systemen.

Ducati's productlijn omvat sportmotorfietsen, cruisers, naked bikes en adventure bikes. Enkele van de populairste modellen zijn de Panigale V4, de Multistrada, de Monster en de Scrambler.

Het merk heeft een sterke aanwezigheid in de motorsport en heeft talrijke kampioenschappen gewonnen in de Superbike World Championship, het MotoGP-kampioenschap en andere race-evenementen over de hele wereld.

Ducati heeft ook samengewerkt met andere merken en designers om unieke en beperkte uitgaven van hun motorfietsen te creëren, zoals de Ducati Diavel Diesel, de Ducati Scrambler Italia Independent en de Ducati XDiavel by Roland Sands.

Ducati blijft zich inzetten voor innovatie en ontwikkeling van geavanceerde motorfietsen, en heeft onlangs de nieuwe Ducati Multistrada V4 gelanceerd, 's werelds eerste motorfiets met radargestuurde adaptive cruise control.

Het merk is gevestigd in Bologna, Italië, en maakt deel uit van de Volkswagen Group sinds 2012. Ducati blijft zich inzetten voor het ontwerpen en produceren van hoogwaardige motorfietsen die zowel technisch geavanceerd als visueel aantrekkelijk zijn voor motorrijders over de hele wereld.

Met zijn passie voor prestaties, technologie en design zal Ducati ongetwijfeld blijven inspireren en de harten van motorliefhebbers over de hele wereld veroveren.

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...