Ethec de Zwitserse elektrische motorfiets met een bereik van 400 km

Ethec is een uniek project van een groep Zwitserse universiteitsstudenten die een opvallende en krachtige elektrische motorfiets hebben ontworpen en gebouwd. De fiets heeft een enorm batterijpakket van 15 kWh en een tweede naafmotor in het voorwiel, waardoor het regeneratieve remmen wordt verbeterd en het bereik van de e-bike indrukwekkend is: 250 mijl of 400 kilometer.

De Ethec ziet er gedurfd en gespierd uit, met voorwielophanging in liggerstijl, een tank die zich uitstrekt over het stuurhoofd, en een gedraaide metalen beugel die het 7-inch dashboard in tabletstijl met het stuur verbindt. Het retro-futuristische ontwerp is echter niet alleen voor de show - de fiets heeft een functionele benadering van het elektrisch rijden.

Met 30 pk aan vermogen kan de elektrische motorfiets van Ethec zowel het voor- als achterwiel aandrijven, afhankelijk van de eisen van de rijder. Er is ook een uitbarsting van vermogen tot 50 kW (67 pk) beschikbaar als er meer spanning gewenst is.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de Ethec is de snelle oplaadtijd. De batterij wordt binnen optimale temperaturen gehouden dankzij actieve en passieve oliekoeling, evenals verschillende koelribben op de accubak. Hierdoor kan de batterij binnen een uur volledig worden opgeladen.

De Ethec is een opwindende nieuwe toevoeging aan de wereld van elektrische motorfietsen, en biedt het een geweldig bereik, opvallende ontwerpdetails en slimme technologieën. De prijs van de Ethec is nog niet bekendgemaakt.

Andere specificaties van de Ethec zijn onder meer:

  • Gewicht: ongeveer 200 kg
  • Remmen: dubbele schijfrem aan de voorkant en een schijfrem aan de achterkant
  • Wielen: 17-inch wielen met Pirelli Diablo Rosso II-banden
  • Dashboard: 7-inch tabletachtig dashboard met Bluetooth-connectiviteit
  • Frame: aluminium frame met geïntegreerde koelribben en actieve en passieve oliekoeling


De Ethec biedt niet alleen een indrukwekkend bereik, maar ook andere functies die het tot een uitstekende keuze maken voor elektrische motorrijders. De dubbele schijfrem aan de voorkant en de schijfrem aan de achterkant zorgen voor uitstekende remprestaties, terwijl de 17-inch wielen met Pirelli Diablo Rosso II-banden zorgen voor uitstekende grip en wendbaarheid.

Het dashboard van de Ethec is een 7-inch tabletachtig scherm dat is voorzien van Bluetooth-connectiviteit, zodat de rijder de instellingen van de motorfiets kan aanpassen. Het aluminium frame is ontworpen met geïntegreerde koelribben en actieve en passieve oliekoeling, zodat de batterij op optimale temperaturen wordt gehouden.

De Ethec is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn prestaties en bereik, maar ook vanwege het innovatieve en duurzame ontwerp dat het team van Zwitserse studenten heeft gecreëerd. Het is een geweldige keuze voor rijders die op zoek zijn naar een stijlvolle, efficiënte en milieuvriendelijke manier van rijden, zonder in te leveren op prestaties en comfort.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...