De duizelingwekkende elektrische motorfiets van ZeCoo

De afgelopen tijd zijn er talloze concepten voor elektrische motorfietsen gepresenteerd, maar de ZeCoo uit Japan zal je ongetwijfeld verbazen. Dit opvallende ontwerp trok in maart zoveel aandacht tijdens de Tokyo Motor Show dat het in productie werd genomen.

Naar verluidt ontworpen door Kota Nezu van Znug Design, zal deze prachtige tweewieler in beperkte oplage worden geproduceerd vanwege de grote vraag. De lage, futuristische motorfiets heeft indrukwekkende kenmerken, zoals een enkelzijdige zwenkarm, een lange voorruit en naafbesturing, allemaal ondersteund door volledig elektronische systemen.

Ondanks het sportieve uiterlijk zijn de prestaties enigszins teleurstellend. Op een volle acculading kan de ZeCoo tussen de 88 en 136 km afleggen, met een topsnelheid van slechts 120 km/u. Het opladen van de motorfiets duurt ongeveer zes uur. Dit maakt de ZeCoo vergelijkbaar met een paar dure, moderne en verbluffend uitziende sneakers waar je niet mee kunt rennen.

De motorfiets heeft een prijskaartje van 6 miljoen yen, wat overeenkomt met ongeveer €70.000 per stuk. Hoewel de ZeCoo elektrische motorfiets misschien niet de indrukwekkendste prestaties levert, zorgt het unieke en futuristische ontwerp ervoor dat het in de schijnwerpers staat en veel aandacht trekt.

Hoewel de ZeCoo elektrische motorfiets niet in de categorie van hoogwaardige prestaties valt, zijn er toch enkele opmerkelijke technologische aspecten die de aandacht trekken. Zo beschikt de motorfiets over een op maat gemaakt elektrisch systeem dat speciaal is ontworpen voor de ZeCoo. Dit systeem omvat een geavanceerde energieterugwinningstechnologie die helpt bij het verlengen van de actieradius.

De motorfiets is uitgerust met een geïntegreerd dashboard dat essentiële informatie, zoals de snelheid, het accuniveau en de resterende actieradius, op een heldere en duidelijke manier weergeeft. De ZeCoo is ook voorzien van LED-verlichting die zorgt voor uitstekende zichtbaarheid tijdens het rijden, zowel overdag als 's nachts.

De constructie van het frame is ook bijzonder interessant. De ZeCoo maakt gebruik van een lichtgewicht en stijf aluminium frame dat zorgt voor een goede wegligging en wendbaarheid. De vering is ontworpen om comfortabel te rijden, terwijl de enkelzijdige zwenkarm bijdraagt aan het opvallende uiterlijk van de motorfiets.

Het remsysteem is ontwikkeld met veiligheid in gedachten en bestaat uit krachtige schijfremmen aan de voor- en achterzijde, waardoor de motorfiets snel en efficiënt tot stilstand komt.

Ondanks de stevige prijs en bescheiden prestaties, is de ZeCoo elektrische motorfiets een uitstekend voorbeeld van innovatief en gedurfd ontwerp in de wereld van elektrische voertuigen. Het is een waar kunstwerk op twee wielen dat zowel in stedelijke omgevingen als op tentoonstellingen de aandacht zal trekken.

Elektrische motorfiets ZeCoo

 • Elektrisch aandrijfsysteem: Op maat gemaakt voor de ZeCoo, met geavanceerde energieterugwinningstechnologie om de actieradius te vergroten

 • Actieradius: Tussen 88 en 136 km op een volle acculading

 • Topsnelheid: 120 km/u

 • Oplaadtijd: Ongeveer 6 uur voor een volledige oplaadbeurt 

 • Geïntegreerd dashboard: Heldere weergave van essentiële informatie zoals snelheid, accuniveau en resterende actieradius

 • LED-verlichting: Zorgt voor uitstekende zichtbaarheid tijdens het rijden, zowel overdag als 's nachts

 • Frameconstructie: Lichtgewicht en stijf aluminium frame voor een goede wegligging en wendbaarheid

 • Enkelzijdige zwenkarm: Draagt bij aan het opvallende uiterlijk en maakt het mogelijk om het achterwiel eenvoudig te verwijderen

 • Lange voorruit: Beschermt de berijder tegen wind en weersinvloeden tijdens het rijden 

 • Naafbesturing: Zorgt voor een directe en responsieve besturing 

 • Vering: Ontworpen voor comfortabel rijden en goede wegligging 

 • Remsysteem: Krachtige schijfremmen aan de voor- en achterzijde voor snelle en efficiënte remprestaties 

 • Prijs: 6 miljoen yen, of ongeveer €70.000 per stuk 

 • Beperkte productie: Wordt in kleine oplage geproduceerd vanwege de grote vraag

 • Ontwerper: Kota Nezu van Znug Design

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...