Charles Leclerc crasht onschatbare vintage Ferrari in Monaco

Charles Leclerc leidt misschien het Formule 1 Wereldkampioenschap 2022, maar hij lijkt geen pauze te nemen als het gaat om racen in zijn geboorteplaats, zo lijkt het. De 24-jarige Monégasque-maestro kwam een cropper tijdens de 13e historische Grand Prix van Monaco, waarin erfgoedauto's uit de annalen van de Formule-racen en de geschiedenis van de motorsport het breder uitvechten rond het iconische Circuit de Monaco, twee weken voor de F1 Grand Prix van Monaco.

Leclerc reed Niki Lauda's voormalige kampioenschapwinnende Ferrari 312T 1974 en leek geweldig werk te leveren totdat de legendarische raceauto tegen de muur draaide bij Rascasse, een van de meest uitdagende hoeken van de beroemde baan. Het was niet helemaal de schuld van Leclerc - de auto ondervond een remstoring en de baan was al bedekt met olie en puin van eerdere ongevallen - maar het moet een vernederend moment zijn geweest voor de jonge racewinnaar, vooral op eigen bodem.

Na de crash ging voormalig Ferrari-coureur Jackie Ickx - die in zijn oude Ferrari 312B2 uit 1972 reed - zijn weg naar Leclerc, sloeg zijn arm om hem heen en deelde enkele vriendelijke woorden. Klas. Gelukkig lijkt de schade aan de auto niet zo erg. Ironisch genoeg werd een andere racewinnende auto's van Niki Lauda uit 1974 neergestort door een andere voormalige Ferrari-coureur, Jean Alesi, tijdens de Historische Grand Prix van Monaco van vorig jaar.

Meer daarover hier. Dat was een veel dramatischer crash dan die van Leclerc... maar het neemt de angel niet weg. Leclerc heeft bijzonder weinig geluk gehad met racen in Monaco. Ondanks dat hij zo dicht bij de baan opgroeide, was de hoogste die hij ooit in Monaco heeft geplaatst 18e in zowel 2017 (in F2) als 2018 (in F1).

Leclerc werd gedwongen met pensioen te gaan uit de Grand Prix van Monaco 2019 en startte de Grand Prix van Monaco 2021 niet dankzij een aandrijfasstoring na een honkslag in de kwalificatie. — een ontruimende DNS gezien hij de pole position had veiliggesteld.

Toen je dacht dat je al de pech van de wereld had in Monaco en je de remmen verliest in rascasse met een van de meest iconische historische Ferrari Formule 1-auto's. De Grand Prix van Monaco 2022 wordt gehouden van 27 tot 29 mei.

Over Charles Leclerc

Charles Leclerc is een Monegaskische Formule 1-coureur die momenteel rijdt voor het Ferrari-team. Hij werd geboren op 16 oktober 1997 in Monte Carlo, Monaco. Leclerc begon zijn racecarrière in karting en maakte zijn debuut in de autosport in 2014. Hij won de GP3 Series in 2016 en de Formule 2-kampioenschap in 2017, voordat hij zijn Formule 1-debuut maakte in 2018 voor het Sauber-team. In 2019 verhuisde hij naar Ferrari, waar hij teamgenoot werd van Sebastian Vettel. Leclerc heeft sindsdien verschillende pole positions en Grand Prix-overwinningen behaald, en wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge coureurs in de Formule 1.

Charles Leclerc is niet alleen een talentvolle Formule 1-coureur, maar hij is ook bekend om zijn liefdadigheidswerk. In 2019 werd hij benoemd tot ambassadeur van Child CARE Monaco, een organisatie die zich inzet voor de rechten van kinderen. Hij heeft ook samengewerkt met de liefdadigheidsorganisatie Mission Enfance, die zich richt op het helpen van kinderen in nood over de hele wereld. Daarnaast heeft hij een eigen stichting opgericht, genaamd de Charles Leclerc Foundation, die zich richt op het beschermen van het milieu en het ondersteunen van jonge talenten in de autosport.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...