Bugatti opent luxe showroom in Monaco op historische F1-locatie

Bugatti opent de deuren van een gloednieuwe showroom in het historische hart van de autowereld: Monaco. Deze stad is alom bekend bij autoliefhebbers vanwege haar rijke geschiedenis en de beroemde straatraces zoals de jaarlijkse Grand Prix van Monaco.

Het merk Bugatti is al lange tijd nauw verbonden met de automobielgeschiedenis van Monaco. Zo won een Bugatti de allereerste Monaco Grand Prix in 1929, en Louis Chiron, een in Monaco geboren Bugatti-coureur, won de Grand Prix van 1931. De legendarische Bugatti Chiron hypercar is naar hem vernoemd.

De nieuwe Bugatti-showroom in Monaco is gevestigd in het hart van de Franse Rivièra, op een iconische locatie die nauw verbonden is met het merk en zijn rijke racehistorie: de weg die eenmaal per jaar in het voorjaar verandert in een deel van het Formule 1-circuit.

In het hart van Monaco bevindt zich de nieuwe showroom, die op unieke wijze het merk Bugatti verbindt met de tijdloze schoonheid en geschiedenis van de stad. De showroom bevindt zich op het Formule 1-circuit, in de beroemde La Rascasse-bocht, vlakbij de befaamde Louis Chiron-virage.

Geselecteerde gasten waren uitgenodigd om de opening van de nieuwe showroom te vieren. Hier konden zij de nieuwste Bugatti-roadster, de W16 Mistral, bewonderen. Vervolgens bezochten ze de beroemde autocollectie van Z.K.H. de Prins van Monaco, op slechts 100 meter afstand van de showroom. Hier kregen zij een persoonlijke rondleiding door de directeur van de collectie, Valérie Closier, en konden ze exclusieve Bugatti-modellen bewonderen, zoals de unieke La Voiture Noire, een van de tien Centodieci's, een zeldzame Divo en een speciale Chiron Pur Sport "Grand Prix". Deze Bugatti's, samen met de W16 Mistral, zijn te zien tot 28 april 2023.

Hendrik Malinowski, algemeen directeur van Bugatti Automobiles, zei: “Bugatti is een natuurlijke keuze voor het vorstendom Monaco, aangezien het merk de ongeëvenaarde prestige, uitmuntendheid en tijdloze luxe biedt die de klanten in deze regio verwachten. We zijn verheugd onze nieuwe thuisbasis in Monaco te openen; dit zijn de straten waar Bugatti lang geleden geschiedenis schreef en we kunnen ons geen betere plek voorstellen om eer te betonen aan ons buitengewone erfgoed en onze verbinding met Monaco.”

De Bugatti-showroom in Monaco is opgericht in samenwerking met de Segond Automobiles Group, die al meer dan 35 jaar actief is in het vorstendom Monaco en een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van klantenservice heeft opgebouwd.

Stéphane Colmart, algemeen directeur van Segond Automobiles Group, voegde toe: “De Bugatti Monaco showroom bevindt zich op een van de meest gewilde locaties in Europa en ligt in een van de meest iconische delen van de stad. Het is de ideale locatie om klanten te verwelkomen in de wereld van Bugatti, een merk dat bekend staat om zijn race-successen en toonaangevende vakmanschap. We zijn enorm trots om deel uit te maken van het Bugatti-netwerk, met zowel de showroom als het after-sales center, en kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen en hen het summum van design, gemak en luxe te bieden.”

De Bugatti-ervaring wordt verder aangevuld met een geheel nieuwe onderhouds- en servicelocatie, ook onder toezicht van Segond Automobiles. Het Bugatti Service Center aan de Franse Rivièra bevindt zich vlakbij Monaco en beschikt over een team van zeer gespecialiseerde technici die rechtstreeks zijn opgeleid bij Bugatti in Molsheim. Dit nieuwe centrum handhaaft de hoge zorgstandaarden die zijn vastgesteld voor Bugatti hyper sportwagens, en tilt de Bugatti-eigenaarservaring naar een nog hoger niveau.

Monaco is het thuis van de rijken en beroemdheden en van de meest glamoureuze F1-race op de kalender. Als een waar paradijs voor liefhebbers van supercars heeft Monaco met de opening van deze showroom een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn rijke autogeschiedenis.

In 1929 won een Type 35B Bugatti, bestuurd door William Charles Frederick Grover, de allereerste Monaco Grand Prix. In 1931 won Bugatti ook de Monaco Grand Prix met Louis Chiron achter het stuur. De Bugatti Chiron hypercars zijn naar hem vernoemd.

Met de opening van deze nieuwe showroom op het Formule 1 Grand Prix-circuit bij de haarspeldbocht Rascasse, brengt Bugatti hulde aan deze rijke automobielgeschiedenis.

Geselecteerde gasten waren uitgenodigd voor de feestelijke opening van de nieuwe showroom. Daarna kregen zij de gelegenheid om de beroemde autocollectie van de Prins van Monaco te bezoeken, op slechts 100 meter van de showroom. Daar kregen de Bugatti-gasten een persoonlijke rondleiding van Valérie Closier, directeur van de collectie, en konden ze een selectie van de meest exclusieve Bugatti-auto's bewonderen: de unieke La Voiture Noire, een van de tien Centodieci's, een zeldzame Divo en een zeer speciale Chiron Pur Sport "Grand Prix". Bugatti's ultieme roadster, de W16 Mistral, stond tentoongesteld in de nieuwe showroom. Deze Bugatti-creaties en de W16 Mistral zijn nog tot 28 april 2023 te bewonderen in Monaco - een unieke kans om ze allemaal samen te zien.

Terwijl Monaco en Bugatti hun gedeelde geschiedenis en passie voor luxe en snelheid vieren, kunnen autoliefhebbers uit de hele wereld nu de unieke ervaring opdoen om deze indrukwekkende voertuigen van dichtbij te bekijken in de gloednieuwe showroom. Bezoekers kunnen de technische innovaties en het buitengewone vakmanschap van deze exclusieve auto's bewonderen, waardoor de Bugatti-ervaring nog intenser wordt.

De opening van de Bugatti-showroom in Monaco is een belangrijke mijlpaal voor zowel het merk als de stad, aangezien het hun langdurige relatie verder versterkt. Het evenement benadrukt ook het belang van Monaco als een wereldwijd centrum voor luxe en autosport, waar autofabrikanten hun nieuwste creaties en technologieën kunnen presenteren aan een veeleisend publiek.

Naast de showroom in Monaco is Bugatti van plan om zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden, met showrooms en after-sales centers op strategische locaties over de hele wereld. Dit zal het merk in staat stellen om zijn klanten nog beter van dienst te zijn en om in te spelen op de groeiende vraag naar hyper sportwagens en exclusieve luxeauto's.

Het Bugatti-verhaal in Monaco is een bewijs van de tijdloze aantrekkingskracht van deze iconische auto's en hun ongeëvenaarde technische prestaties. Terwijl het merk zijn rijke erfgoed en traditie van innovatie en succes in de autosport blijft eren, kijken autoliefhebbers over de hele wereld met spanning uit naar de toekomstige ontwikkelingen van Bugatti. Met de opening van deze nieuwe showroom in het hart van Monaco blijft Bugatti een voorbeeld stellen in de wereld van luxe auto's en blijft het de grenzen verleggen van snelheid, design en technologie.

BUGATTI Monaco - 4 Quai Antoine 1er, 98000 Monaco - tel.: +377 92 00 22 25

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...