Flexjet laat zich inspirereren voor nieuwe luxe jet op basis van Bentley Bacalar

Een luchtvaartondernemer heeft zich laten inspireren door zijn nieuwe Bentley Bacalar en heeft met Mulliner Design samengewerkt om twee op maat gemaakte, gepersonaliseerde vliegtuigen te creëren, die nu zijn toegevoegd aan de vloot van zijn privéluchtvaartbedrijf, Flexjet. Flexjet-eigenaar Kenn Ricci is al meer dan tien jaar klant bij Bentley.

Zijn ervaring met het merk, waaronder meerdere co-creatieve auto's, bracht hem ertoe te overwegen hoe op maat gemaakte personalisatie kon worden toegepast op zijn eigen branche.

De heer Ricci heeft nu samengewerkt met leden van het interne ontwerpteam van Mulliner aan 'The Bacalar Project', waarbij hij twee nieuwe vliegtuigen heeft gecreëerd die zijn geïnspireerd op een van de zeldzaamste tweedeurs Bentleys van de moderne tijd, zijn eigen Bentley Bacalar. De Bacalar betekent de terugkeer van Mulliner naar de carrosseriebouw, met een verzameling van 12 zeer geïndividualiseerde auto's die zorgvuldig met de hand zijn gemaakt door Mulliner'steam van ambachtslieden in Crewe.

De nieuwe Gulfstream G650-privéjet van Flexjet weerspiegelt dezelfde aandacht voor detail en uitzonderlijk ontwerp en is gekoppeld aan een Sikorsky S-76-helikopter, beide gepersonaliseerd om de unieke specificatie van de Bacalar weer te geven. De zeldzame en kenmerkende kleuroptie van Julep, gekozen door de heer Ricci voor zijn Bacalar, inspireerde een unieke verandering in de Flexjet-kleuren in kameleonverf - normaal gesproken een roodgouden kameleon - maar voor dit paar vliegtuigen heeft een zilvergroene kameleonverf gebruikt voor de belangrijkste accenten.

Binnenin inspireerden de koperen kopvorm en het geweven stiksel op de met linnen en Beluga-leer beklede stoelen van de door een koets gebouwde Bacalar de op maat gemaakte stoelen in de Gulfstream G650 en die in de Sikorsky S-76. Het 5.000 jaar oude teruggewonnen rivierhout dat het handgemaakte fineer van de Bacalar vormt, inspireerde de bijpassende houtfineersoorten die in beide vliegtuigen werden gebruikt. Satijn Bacalar Bronze-accessoires sieren de hutten, evenals een uniek met diamanten uitgehouwen tapijt.

Flexjet biedt op maat gemaakte luxe reiservaringen, maar is niet de enige die de individualiteit herkent die op maat gemaakte personalisatie kan brengen. Sinds 2020 is het percentage klanten dat Bentleys met specifieke Mulliner-functies specificeert, bijna exponentieel blijven groeien. De vraag naar speciale lakafwerkingen van Mulliner is meer dan verdubbeld; en het aantal persoonlijke opdrachten van Mulliner, die een echt individuele visie tot leven brengen door het Mulliner-team, is verdrievoudigd.

Terwijl de auto van de heer Ricci de laatste hand krijgt, stond gisteren de eerste en originele Bacalar – de ontwikkelingsauto bekend als Car Zero – klaar om de Gulfstream G650 te ontmoeten op Farnborough Airport, voorafgaand aan een vlucht naar New York. Ondertussen maakte de S-76 zijn publieksdebuut tijdens The Quail, onderdeel van Monterey Car Week, in augustus van dit jaar. De personalisatie van het luxe vliegtuig is geïnspireerd op de specificaties van Mr Ricci'seigen Bacalar.

De auto is afgewerkt in de zeldzame Julep-exterieurlak en is voorzien van op maat gemaakte driekleurige 22-inch velgen in donkergrijs satijn met gepolijste vlakken en Arctica-highlights, die een monotoon contrast vormen met het levendige exterieur. De middens van de koplampen waren qua kleur afgestemd op de Satin Bronze exterieurverlichting die te zien is op de taillerails en de randen van het Satin Carbon-achterdek.

De ventilatieopeningen in de motorkap zorgen voor een visueel accent en zijn net als de buitenspiegels afgewerkt met satijnkoolstofvezel. Satijnen koolstofvezel gaf ook extra definitie aan de 'power bulten' achter de voorstoelen, samen met de sideskirts en de diffuser aan de achterkant. Uitlaatsierstukken met Satin Bronze buitenkant en matzwarte binnenkant completeren het uiterlijk van de achterkant van de auto.

Een wit met zwarte cabine met Bacalar bronzen accenten zorgt voor een opvallend eigentijds interieurthema. Een dubbel fineer van Riverwood met open poriën over glanzend zwart omhult de inzittenden en strijkt van de ene kant van de cabine naar de andere, en past harmonieus bij de technische details van het exterieur. Elk paneel en detail van het interieur werd gespecificeerd naar de keuze van de klant, door zorgvuldige combinaties van leer en alcantara in wit, zwart en brons, glanzende en satijnen metalen in zwart, donkere tint en helder chroom, en het gebruik van satijn koolstofvezel. Bacalar brons leer accentueert de vorm van de bovenrol, de hartlijn in het stuur en de omlijsting van de hoofdsteun.

Dit gaat verder met verdere stikseldetails aan de achterkant van de stoelen binnen de ovale geperforeerde Beluga-bies en handkruisstiksels langs de deur die de stijllijn volgen rond de middenconsole. Uniek ontworpen details en kenmerken in het interieur van de Bacalar benadrukken het door een koets gebouwde karakter van de auto, met een bijna oneindig aantal manieren waarop klanten hun persoonlijke smaak kunnen uiten en een uniek interieur kunnen bestellen. Van het gebruik van kostbare inlays, unieke afwerkingen tot de bedieningselementen van de bestuurder, tot de 148.199 afzonderlijke steken die nodig zijn om de unieke Bacalar-quilt op elke stoel te borduren - de specificatie van elke Bentley is een ontdekkingsreis, waarbij zelfs een standaard' model kan worden geconfigureerd op letterlijk miljarden manieren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...