Alpine A110S Enstone Edition voor prijzen van €50,000

In de wereld van sportauto's zijn er bepaalde modellen die meer zijn dan alleen voertuigen – ze zijn iconen, belichamingen van snelheid, design en racetraditie. Voor autoliefhebbers en verzamelaars introduceren wij de Alpine A110S Enstone Edition, een auto die niet alleen het hart sneller doet kloppen, maar ook een eerbetoon is aan een glorierijk autosportverleden. Maar wat maakt deze speciale editie zo exclusief en is het de investering echt waard?

Allereerst moet worden gezegd dat de Alpine A110S Enstone Edition een uiting is van respect voor de motorsport. Deze bijzondere gelimiteerde oplage van het RS model brengt hulde aan de geschiedenis van Alpine in de racerij en de Formule 1-experience zoals gekoesterd in de faciliteiten van Enstone. De beroemde Enstone Blue kleur die pronkend op de carrosserie schittert, is meer dan verf – het is een stukje van de ziel van het Alpine F1-team dat zich manifesteert op elke bocht en kromming van het vehikel.

Terwijl het exterieur respect afdwingt met zijn opvallende kleurstelling, spreekt de prijsstelling van rond de €50.000 evenzeer tot de verbeelding. Hoewel dit geen klein bedrag is, koopt men hiermee niet alleen een sportauto, maar een potentieel appreciërende investering. Gezien de beperkte oplage en de verzamelwaarde, zien kenners de Alpine A110S Enstone Edition vaak als een wijze keuze voor de lange termijn. Bovendien bieden de optionele pakketten Zenith Ciel of Yin Noir interessante kortingen op de basisprijs, wat de deal nog aantrekkelijker maakt voor diegenen die net dat beetje extra willen.

Nu we de economische overwegingen hebben behandeld, kunnen we ons richten op wat deze auto écht uniek maakt: de prestaties. Met een krachtige 2.0 liter turbocharged motor die samenspeelt met een dual-clutch automatische transmissie, levert de A110S Enstone Edition prestaties die oprecht adembenemend zijn. Van stilstand naar 100 km/u sprinten in slechts 3.3 seconden is een feat dat met recht imponerend genoemd mag worden. Het onderstreept de slagkracht van deze auto en de puurheid van de rijervaring die wordt geboden.

Verder dan snelheid gaat Alpine echter ook diep in op technologie en aerodynamica. Geavanceerde luchtstromingstechnologieën zijn geperfectioneerd door de ingenieurs van Alpine, met slim geplaatste luchtinlaten en kanalen die samenwerken om de auto te stabiliseren en de efficiëntie te maximaliseren tijdens het rijden op hoge snelheid. Dit is een illustratie van hoe de A110S Enstone Edition profiteert van de uitgebreide race-ervaring van Alpine, en dat is iets dat je niet alleen ziet maar ook voelt.

Binnen in de auto wacht de bestuurder en eventuele passagiers een luxe ambiance. Materialen zoals leer en carbon fiber vormen een harmonieus geheel binnen het interieur en versterken het sportieve karakter zonder in te boeten op stijl en comfort. Het hart van het infotainment-systeem is een 10,25 inch touchscreen-display dat toegang geeft tot verschillende apps, navigatie en muziek streaming services. Dit systeem maakt het mogelijk voor bestuurders om verbonden en geïnformeerd te blijven tijdens het rijden.

Met de naderende officiële release van de A110S Enstone Edition op 4 oktober 2021 en de beperkte bestelperiode die afloopt op 15 september 2021, wordt duidelijk dat deze auto'spoedig een zeer gewild item zal worden. Het is de belichaming van technische innovatie, autosport erfgoed en een tastbaar stukje geschiedenis op vier wielen. Het is een sportauto die de geest van Alpine draagt, en iedereen die op zoek is naar de perfecte symfonie van prestatie en stijl, zal vinden dat de Alpine A110S Enstone Edition precies dat biedt – en meer.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...